verlagen O2 combi 2.0FSI

Alex

Nieuw lid
Ik ben van plan om binnenkort mijn O2 te gaan verlagen, iemand anders die hier al ervaring mee heeft? Ik denk aan een komplete verlagingsset van Koni (veren en dempers)
 

Dutch4x4

Senior Member
Je had het sportonderstel dus nog niet?

Koni is nooit verkeerd, maar overweeg ook eens een schroefset van KW. Nog meer verstelmogelijkheden (ook in hoogte, kan niet bij Koni) en heel goed op de Octavia af te stemmen, zo heb ik begrepen. Variant 2 is maar een paar honderd euro duurder, maar dan heb je ook echt wat.
 

Wiseguy

Actief lid
Ik heb gewoon het sportpakket genomen.... daar zat alles al op en aan.... nog geen moment spijt van gehad.... /forum/images/graemlins/grin.gif
 

Karstieman

Forumguru
@Dutch: Waar kan je het beste je 'after-market' sportonderstel laten monteren ?
Bij de dealer of zijn er andere bedrijven die daar net iets gespecialiseerder in zijn ?
 

Alex

Nieuw lid
Ik heb ook het standaard sportpakket met 17" pegasus maar vind de auto nog steeds een beetje hoog op de poten staan. Ook het rollen van de carroserie tijdens het betere bochtenwerk zou met een setje aftermarket veren en dempers aanzienlijk kunnen verbeteren.
 

Wiseguy

Actief lid
Ik vind het sportpakket sowieso al erg strak (hoewel nog comfortabeler dan van VW)... maar nog strakker maken.... nee, lijkt mij geen goed idee.... of je moet je vullingen graag uit je kiezen voelen stuiteren natuurlijk... /forum/images/graemlins/grin.gif
 

Ralph

Lid
Rij zelf ook met sportonderstel, dit houdt overigens niet in dat hij gelijk verlaagd is. Sportonderstel houdt meer in dat de vering strakker is. Dus wil je hem verlagen moet je dat inderdaad met een verlagingsset doen. Bedenk wel dat je auto een stuiterbal wordt. Ik vind hem eigenlijk ook iets te hoog op zijn poten staan maar wil niet mijn comfort inleveren ( 30.000km p jaar ).
 

Karstieman

Forumguru
@Raplh: Is duidelijk dat bij een sportonderstel niet altijd een verlaging zit.
Echter bij de O2 met sportpakket (of met de combinatie van de Pegasus velgen) hoort EN een sportonderstel EN een verlaging van 1,5 cm geloof ik.
 
</font><blockquote><font class="small">Citaat:</font><hr />
Echter bij de O2 met sportpakket (of met de combinatie van de Pegasus velgen) hoort EN een sportonderstel EN een verlaging van 1,5 cm geloof ik.

[/ QUOTE ]
Ik dacht dat dit 2 cm was, maar kan ook 1,5 cm zijn ...
 

Ralph

Lid
@Karstieman: Ik heb een sportonderstel in combinatie met pegasus velgen. Dealer vertelde mij dat de auto inderdaad ongeveer 3cm!!! meer zou zakken dan een normale uitvoering.
Heb natuurlijk de proef op de som genomen...... Scheelt dus maar 1cm! Dus wil je hem echt verlagen, dan zijn er toch drastischere maatregelen nodig!
 

VEEJAY

Forumguru
Toen ik mijn O2 had, dacht ik ook van dat kan best lager.

Zou wel mooier zijn, ik vind hem zelfs met sportonderstel nog wel wat hoog op de wielen staan.

Gezien de drempels hier in het dorp laat ik het maar zo /forum/images/graemlins/winkie.gif
 
Bovenaan Onderaan