Verkoopcijfers Skoda 2018 (-2017)

Topic in 'Skoda Algemeen' gestart door BramBam, 05-04-2018.

 1. BramBam

  BramBam Forumguru


 2. Horkje

  Horkje Forumguru

  Ik zag bij de dealer afgelopen weekend toevallig een diagram waaruit bleek dat Skoda binnen VAG ook de beste verkoopcijfers had. Als het goed is was dat Q1 2018 maar zou ook heel 2017 geweest kunnen zijn.

  Positieve geluiden zou ik denken.
   
 3. CharlesTucker

  CharlesTucker Forumguru

  Grappig, ik had eigenlijk verwacht (mede door wat hier op het forum gemeld wordt over nieuwe aanschaf) dat de groeiende populariteit van SUV's (Kodiaq en Karoq) wat ten koste zou gaan van de stations (Superb/Octavia combi). Volgens dat lijstje heb ik dat helemaal fout, in ieder geval voor zover het Skoda betreft. Beide types nemen behoorlijk toe.
   
 4. MaxN

  MaxN Forumguru Donateur

  Zou kunnen zijn dat door het aantal bestelde, maar nog niet geleverde SUV's de cijfers snel kunnen veranderen als deze geleverd worden. Ik ga er van uit dat de bestelde auto's hier niet tussen staan.
   
 5. CharlesTucker

  CharlesTucker Forumguru

  Ik denk dat je daar wel gelijk in hebt, maar dan nog is het aantal Octavia's en Superb's ook fors gestegen sinds vorig jaar, dat had ik eigenlijk niet verwacht
   
 6. MaxN

  MaxN Forumguru Donateur

  Het zou mij niet verbazen dat er op dit moment een hoop Megane's en 308's uit de lease gaan en die mensen veelal kiezen voor een Octavia of Superb omdat de bijtelling minder speelt.
   
 7. peterhuppertz

  peterhuppertz Forumguru

  Indrukwekkende cijfers, die bevestigen wat ik al dacht: je ziet wel ontzettend veel Octavia's de laatste tijd.
   
 8. CharlesTucker

  CharlesTucker Forumguru

  Je ziet wel veel Octavia's inderdaad, hoewel ik nog niet gevoel heb dat de gefacelifte O3 heel erg hard gaat. Ook hier op het forum heb ik niet het gevoel dat er erg veel mensen een nieuwe O3 bestellen, schijn bedriegt kennelijk. Wat die 308 betreft, dat leek mij ook wel een optie, ik vind het best wel een mooi ding. Maar na het lezen van wat reviews ben ik hem niet in het echt bij een dealer gaan bekijken. In verschillende reviews werd gesproken over de toch wat beperkte ruimte op de achterbank, en dat wil ik m'n opgroeiende tienerdochters niet aan doen. Over een jaar of 6 zien we wel verder, dan willen ze niet meer mee, is ruimte wat minder belangrijk, zijn mevr. Tucker en ik wat strammer, misschien gaan we dan ook wel aan SUV (Karoq?).
   
 9. robvv

  robvv Senior Member

  Citigo vind ik opvallende stijging.
   
 10. peterhuppertz

  peterhuppertz Forumguru

  Hij lijkt best aantrekkelijk, maar van iemand die zo'n ding heeft hoor ik dat het in het gebruik een beetje tegenvalt, met name qua user interface.

  Opvallend vind ik dat er aanzienlijk minder over de toonbank gaan dan van de Octavia. Dat komt misschien ook door de O3FL die beschikbaar is gekomen.
   
 11. Asoot

  Asoot Senior Member

  Wellicht dat dit mede te danken is aan het toenemend gebruik van private lease...
   
  robvv en peterhuppertz vinden dit leuk.

Deel deze pagina