Van Volvo via Volkswagen naar Skoda

JvW

Senior Member
Hallo allemaal,

Zoals te zien in de titel ben ik op dit moment heel wat keren van auto aan het wisselen.
In het kort even mijn autogeschiedenis. In 2008 heb ik een Volvo V70 gekocht uit het bouwjaar 1999. In deze auto heb ik met heel veel plezier gereden. In oktober 2013 heb ik deze ingeruild voor een Renault Scenic. Dit is mij zeer slecht bevallen! Zo slecht zelfs dat ik de Volvo in december weer teruggekocht heb (terwijl de auto inmiddels door het garagebedrijf weer aan een particulier verkocht was).

Per 1 april heb ik bij mijn werkgever promotie gekregen naar een functie waarbij een auto van de zaak hoort. Eerst baalde ik hier erg van omdat ik redelijk gehecht ben aan mijn Volvo. De kosten voor deze Volvo zijn vrij laag per maand omdat ik het onderhoud vooral zelf uitvoer. Bij het kiezen van een lease-auto heeft dus (eerlijk=eerlijk) vooral de bijtelling en de ruimte een rol gespeeld.
Ik had gedacht dat ik in de tussentijd totdat de Skoda Octavia geleverd zou worden, langzaam afscheid zou kunnen nemen van de roffel. Dit loopt alleen even anders omdat in de tussentijd een andere auto beschikbaar ik gekomen bij mijn werkgever. Dit is een Volkswagen Passat Variant 1.6 Bluemotion uit 2011. De Volvo heb ik nu dus met spoed te koop gezet op het volvo850forum en ik hoop hier redelijk snel vanaf te zijn.

De auto die ik besteld heb is een Skoda Octavia Combi Greenline Businessline in de kleur Race Blue met het Zichtpakket, DAB, Sunset en een afneembare trekhaak.

Ik hoop op het forum veel te leren over de auto en ook een actieve bijdrage te kunnen leveren aan het forum. Helaas zal ik niet technisch kunnen werken aan de auto, aangezien het een lease-auto betreft.


Groeten,

Jaco van Westenbrugge
 

CDK

Forumguru
Welkom @JvW / Jaco,
Bedankt voor je uitgebreide intro, mooie auto heb je besteld hoor, die Volvo ben je denk ik zo vergeten! ;)
Op dit forum kan je zeker veel te weten komen en zullen al je vragen beantwoord gaan worden vermoed ik :)

Greetz Corné
 

JvW

Senior Member
Hi Corné,

Dank voor je welkom! De Volvo zal ik sowieso niet vergeten zolang deze nog onverkocht in de garage staat hoor! De vragen komen vanzelf als de auto eenmaal gearriveerd is.

Gr. Jaco
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Cordoba

Forumguru
Zo'n Volvo heeft een bak ruimte, maar ook z'n nadelen, bijvoorbeeld dat je bij iedere bocht uit moet stappen (om de Volvo in de juiste richting te zetten, omdat je 'm niet gewoon een bocht om kunt sturen). Daar plaag ik m'n broer ook graag mee: die weet zelf niet meer hoeveel Volvo's ie versleten heeft (vooral 850's en V70's) en is trouwens ook op dat 850 forum actief. Brandstofverbruik zal ook anders zijn dan je van de Volvo gewend bent.

:bloemen:En natuurlijk welkom hier, en bedankt voor je introductie Jaco.:thumbsup:
 

micky

Forumguru
Zo'n Volvo heeft een bak ruimte, maar ook z'n nadelen, bijvoorbeeld dat je bij iedere bocht uit moet stappen (om de Volvo in de juiste richting te zetten, omdat je 'm niet gewoon een bocht om kunt sturen).

zegt hij met een Fabia?
 

Antera

Donateur
Van harte welkom hier. Eindelijk terecht gekomen bij het enige echt goede merk wat er bestaat
 

JvW

Senior Member
Bedankt voor het warme welkom allemaal!

Even een kleine update. De Volvo is inmiddels alweer bijna twee maanden geleden vertrokken. Inmiddels heb ik ook een update gehad met betrekking tot de levertijd. Zoals het er nu naar uitziet wordt de Octavia in de eerste week van augustus geleverd. Ik moet nu dus nog een maandje in de Passat rondtoeren...

Ik ben er inmiddels wel achter dat een Volvo iets andere stoelen heeft dan een Passat. Wanneer ik in de Volvo naar Parijs rijdt, dan doe ik dat fluitend. In de Passat is dat een ander verhaal. De stoelen zitten niet echt lekker. Ik hoop dat de stoelen in de Octavia beter zitten, maar dat zullen we nog moeten zien. Ik ben dus nog niet overtuigd dat ik bij het goede merk ben terechtgekomen.... :pieker:

Waar ik wel een beetje van baal is dat inmiddels de pakketten gewijzigd/aangevuld zijn, waardoor ik nu andere keuzes zou maken als ik nu gedaan heb. Dat zal iedereen wel een beetje herkennen, het is gewoon niet anders.
 

Jewepe

Forumguru
Heb een soortgelijke auto-achtergrond als jij (Scénic-Passat-Volvo V70-Octavia; nu Altea XL) en ik hoop dat ik je niet teleurstel, maar de V70 had de beste stoelen. Ik kan alleen maar oordelen over de stoelen in een O2, maar deze zijn wat mij betreft iets minder comfortabel dan de stoelen van een V70. Aan de andere kant ter geruststelling, ik ben met de O2 naar Zuid-Frankrijk gereden en dat ging (verbazend) goed. Gewoon fit uitgestapt op de plek van bestemming. Mijn boodschap: verwacht geen Volvo stoelen, maar beoordeel de O3 die je krijgt op z'n eigen merites
 

CharlesTucker

Forumguru
Welkom hier, en veel plezier met je O3!

Na een dikke 110.000 km in een Octavia kan ik je melden dat het enige kleine minpuntje wat ik in die 3 jaar tijd gevonden heb inderdaad de stoelen zijn. Er is op zich niets mis mee, maar de andere autos die ik zelf gehad heb, Mondeo uit 1993 en Zafira uit 2007 (weliswaar met een "stoelen+" pakket) , alsmede een Golf als voorloper en een andere Golf als vervangend vervoer, hadden prettiger stoelen. Toch verder een voor mij perfecte auto, die Octavia. Ik doe regelmatig ritjes van 1500km, meestal in 2 dagen, dat wel, en dat is prima te doen, geen rug- of andere klachten na aankomst. Mocht je het echt een probleem vinden na aflevering, misschien iets regelen met een gespecialiseerd stoelenbedrijf?
 

JvW

Senior Member
Het zit dus heerlijk!
Ik heb de auto inmiddels twee weken en hij rijdt uitstekend! Netjes afgeleverd door Autobedrijf Melse, zoals ik dat graag wilde (via de leasemaatschappij moet je dat altijd maar afwachten). image.jpg
 

machlo

Forumguru
Haha.....welkom!! Wederom een Zeeuwse skoda zie ik! Erg vriendelijk daar bij Melse! Veel plezier met je bolide...........
 

JvW

Senior Member
Thanks allen. In de V70 heb ik destijds zelf xenon ingebouwd icm lenslampen. Sindsdien wil ik echt niet meer zonder.
 
Bovenaan Onderaan