VAGCOM mogelijkheden Octavia 3

Topic in 'VAG-COM' gestart door thekawa, 02-07-2013.

 1. thekawa

  thekawa Forumguru

  ik zat ff deze VAGCOM topics door te kijken. Maar er staat nog geen lijstje van o3 mods? Misschien ook leuk die te verzamelen. Ik gok dat de VAGCOM codes niet meer overeenkomen met een g6(golf6) of o2 maar wel met de g7?

  Opties waar ik me wel voor zou interesseren zijn;
  - mistlampen bochtenverlichting uit (vind ik persoonlijk cheap staan als je al xenon hebt)
  - Led achterlichten standaard aan met dagrijverlichting LED voor
  - automatisch inklappen spiegels bij afsluiten (of is dit bij skoda standaard...?)
  - panoramadak automatisch dicht bij afsluiten (of is dit ook al zo :) is zelfde dak als superb combi neem ik aan)
  - needle swipe bij starten

  spiegel kantelen bij inparkeren, ik las daar voor de superb en o2 voor dat dit alleen werkt met mem-stoelen? bij mn golf6 werkte dit wel. Ik had ook gezien dat er dan een andere motortje rechts in de spiegel zit? lijkt me dus sterk om met vagcode te fixse... (vond persoonlijk top om de velgen te spare!)
   

 2. Noord26

  Noord26 Forumguru

  Mistlampen als bochtverlichting uit zetten gaat niet werken. Dat is onderdeel van het uitgebreide AFS pakket van Xenon. Overigens werkt dat voortreffelijk. Ze gaan ook aan als je de auto in zijn achteruit zet en stiekem geeft dat op krappe plaatsen dan voortreffelijk zicht.

  Inkappen van je spiegels doe je door even de knop sluiten ingedrukt te houden, idem voor je pano-dak. En die laatste gaat automatisch toch dicht als je regensensor een detectie maakt.
   
  Klenne vindt dit leuk.
 3. thekawa

  thekawa Forumguru

  ah nice.
  ik las net ook dat de g7 personen ook al wishlists hebben, echter schijnt hiervoor VCDS 12.x voor gemaakt te worden. Die is nog in ontwikkeling/beta...

  needle swipe, is dat standaard op de 02 en s2? 2 collega's van me met die autos hebben het. Wel dezelfde dealer geleverd, dus zou die anders het ingesteld hebben...
   
  Mettes vindt dit leuk.
 4. mkmons

  mkmons Actief lid


  Dat vind ik zelf ook buitengewoon nuttig, maar als ik mij niet vergis is het niet toegestaan dat je achterlichten branden in combinatie met je dagrijverlichting. Bizarre regel, maar dat terzijde...
   
  dirkkroneman vindt dit leuk.
 5. Altos

  Altos Banned

  De elektrisch inklapbare spiegels klappen open bij sleutel in contact en klappen in als je de auto afsluit. De knop hoeft hierbij niet langer ingedrukt te worden.
   
 6. Darkside

  Darkside Forumguru


  Dat is mooi.
   
 7. dirkkroneman

  dirkkroneman Forumguru

  Klopt, dan is het geen dagrijverlichting meer. Dan heb je gewoon je mistlampen aan staan (met stadslicht) dat is dan ook de enige manier voor de politie om te 'controleren' of je dagrijverlichting voert, of mistlampen.
   
 8. mkmons

  mkmons Actief lid

  Huh? Mijn dagrijlichten zijn niet mijn mistlampen hoor...
   
 9. Joske

  Joske Forumguru

  Ja als je fabrieksaf DRL hebt, zijn het idd niet de mistlampen die branden maar de kleintjes ernaast. Als je het dan toch op je wagen wilt, zal er idd mistlampen (50% gedimd) en stadslichten aan geactiveerd zijn. Maar dat zal toch met behulp van VAG gebeurd zijn en niet fabrieksaf. Dus.. eigenlijk ook niet straat-legaal :pieker:
   
 10. Antera

  Antera Forumguru Donateur

  Dat is niet helemaal waar. Kan je gewoon uit zetten afzonderlijk.

  Dak gaat alleen dicht als je de wisserhendel in de interval stand hebt staan. Dat is wel belangrijk anders functioneerd te regensensor niet in rust
   
 11. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Je vergist je hierin wel.
  DRL mag formeel niet branden in combinatie met andere verlichting aan de voorzijde. Achterlichten zitten doorgaans niet aan de voorzijde, dus die mogen wel.

  Probleem - althans bij mijn Fabia GL - is, dat de achterlichten alleen kunnen branden samen met de parkeerlichten (abusievelijk ook wel 'stadslichten' genoemd) aan de voorzijde. Maar dat neem ik voor lief - brandende achterlichten is voor mij simpelweg een eis.
   
 12. mkmons

  mkmons Actief lid

  Je hebt helemaal gelijk! Het gaat inderdaad om andere verlichting aan de voorzijde!
   
 13. adjego

  adjego Lid


  Volgens mij is de enigste eis daarvoor dat de optie in het MFA is geactiveerd. Ik heb dit echt al honderden keren geactiveerd voor vw golf's en geen een keer moest de wisserhendel op de interval stand staan. Dit werkte altijd ongeacht de stand van de schakelaar!
   
 14. Wesly

  Wesly Senior Member

  Iemand een idee of XDS ingeschakeld kan worden op de O-III?
   
 15. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Help me even - wat is XDS?
   
 16. Michelv.

  Michelv. Forumguru Donateur

 17. Wesly

  Wesly Senior Member

  Is het mogelijk om offline, dus bijv met een uit de auto gedownload bestand, een beetje te spelen om te kijken welke vagcom aanpassingen gedaan kunnen worden?
   
 18. Joske

  Joske Forumguru

  Ik denk het niet, want je herprogrammeert iets dat fysiek in de wagen zit.. Maar de echte specialisten zullen jou dat gauw kunnen bevestigen ;)
   
 19. Antera

  Antera Forumguru Donateur

  Bochtverlichting via de mistlampen is meestal codeerbaar of dat bij de O3 ook is geen idee. Helaas nog niet over de vloer gehad

  En nee je kan geen software uit de auto halen om uitwendig te testen onmogelijk. Sftware zit vast in elke module die bepaalde delen aansturen
   
 20. djeecko

  djeecko Lid

  als je nog een O3 zoekt voor wat tests ...;)
   

Deel deze pagina