Vaartland Occasion Centrum

golfgti2009

Senior Member
Normaal deel ik iets niet snel betreffende een auto occasion bedrijf, maar na wat ik wat bij Vaartland mee gemaakt heb wel.

Ik ben op zoek naar een Superb Combi en de aangeboden was volgens de foto's en specificaties een zeer nette: Skoda Superb Combi 1.8TSI Elegance uit 2010, 99.000 km, vol leer, Xenon, 18 inch, RNS510 etc. En dat voor 13950 euro. Eigenlijk achteraf te mooi om waar te zijn in vergelijking met andere dealers.

http://www.vaartland.nl/occasion/93...si-elegance-navi-xenon-leder-18-inch-lmv.html

Volgens Autotrader stond deze auto in Stolwijk, ik gebeld en het bleek dat deze in Zwolle stond. Ok, dan houdt het voor mij op, te ver rijden. Maar de verkoper kon deze naar Den Haag halen, geen probleem. Maar eerst moest mijn wagen getaxeerd worden, wat ik op zich niet raar vond want de kosten van transport zijn ook duur. Ik had een richtprijs gekregen op basis van mijn gegevens en km stand. Dus wij op naar Den Haag voor de taxatie, we werden ontvangen door een louche verkoper en die heeft de taxatie gemaakt. We hebben nog wat doorgesproken betreffende de Superb en aangegeven dat ik de rit naar Zwolle ging doen om met de Superb proef te rijden en gelijk mee te nemen. Maar op het moment dat wij blij waren met de proefrit en misschien wel nieuwe aanwinst zei de verkoper: Oh jammer zeg, de auto is net verkocht!!! En dat om 09:00 uur op zaterdagochtend, ik was echt verbouwereerd en zeker om dat deze auto al 3 maanden aangeboden werd. Vervolgens werd het gesprek afgebroken en er werd ook niks anders aangeboden terwijl ze nog diverse andere Superbs aanboden achteraf, ze hadden ook een alternatief aan kunnen bieden.

In de middag toch besloten om terug te bellen om aan te geven hoe ik behandeld was in Den Haag en aangegeven dat ze diverse andere Superbs aanboden maar door de verkoper geen alternatief aangeboden is. Toen werd er een nette Superb 1.4 TSI Elegance business uit 2012 met 65000 km aangeboden, deze stond echter in Halsteren. De verkoper van Den Haag had aangegeven dat de taxatie in het systeem stond en een simpel rekensommetje vertelde mij dat deze aankoop goed te doen was. Maar opeens werd er moeilijk gedaan over de inruilprijs, ik zou een email krijgen van de verkoper van Halsteren met alles netjes opgesomd. Maar helaas dit mailtje is nooit aangekomen..........

http://www.vaartland.nl/occasion/94...enon-fm-navi-chroom-cognac-leder-lmv-pdc.html

Later maar eens op Autoweek en Radar gekeken, ik ben niet de enigste die met deze verkooptechniek een illusie armer geworden is. Elke recensie komt op mijn verhaal neer.

Dus wees gewaarschuwd!!! Heel vaak bieden ze een auto aan die eens niet in hun bezit is maar hopen ze je naar de showroom te lokken om je vervolgens een auto aan te smeren met veel km's, deze auto's zijn niet smetteloos meer terwijl het toch vrij jonge gebruikte auto's zijn.
 

martijn v o

Forumguru
Sorry, maar ik ben niet zo van de soort dat kan waarderen dat iemand speciaal lid wordt om hier dan een autobedrijf af te kraken.
Volgende stap is dat iemand van dat bewuste autobedrijf ook lid gaat worden om de garage de hemel in te prijzen.

Helemaal niet omdat er geen transactie heeft plaatsgevonden, je bent wel weer een ervaring rijker.
 

golfgti2009

Senior Member
Ik ben al 10 jaar lid van het forum, ben echter mijn accountnaam kwijt geraakt en een nieuwe aangemaakt. En ik probeer alleen maar mensen te waarschuwen. Maar als het niet gewaardeerd wordt dan haal ik deze weer weg, geen probleem hoor.
 

Spierings

Forumguru
Zoizo belachelijk dat ze eerst naar de inruil kijken.. Eerst maar eens kijken of de auto in de smaak valt om vervolgens dan over de prijs eens te worden...
 

SuperBartje

Forumguru
Heb ooit ook eens in Zwolle gekeken. Stellen ze voor een auto van een andere verweg vestiging naar Zwolle te halen: prima. Maar toen kwam de aap uit de mouw: eerst even tekenen voor koop, dan auto naar Zwolle halen. Nou doe dan maar niet.
Collega heeft er een Peugeot gehaald, alles verder prima, volgens hem.
Zeg het maar...
Beter nog: (Be)Oordeel zelf als het aan de orde is.
 

Spoetnik

Forumguru
Ben wel eens in Stolwijk geweest voor een wagen voor mijn vrouw. We hadden al snel het gevoel, wegwezen hier maar aan de andere kant ze zullen best wagens verkopen, ze hebben veel vestigingen.

In ieder geval lijkt de Skoda nog niet overgeschreven. Misschien heeft de verkoper wat voor zijn beurt gesproken.
 

kansberg

Forumguru
Hert is een klassieke truc die in de autohandel veel toegepast wordt, telefonisch beloven ze je gouden bergen, maar eenmaal ter plekke wordt het ras minder. Veel mensen raken dan in de ban van de 'nieuwe' auto en dan gaat het vaak mis. 'Wij kopen auto's' is ook zo'n partij, telefonisch maken ze een prachtige deal, maar na taxatie blijft er weinig van over en gaan ze je bespelen met allerlei argumenten die heel plausibel lijken, maar in werkelijkheid kant nog wal slaan.

@golfgti2009 : Vind het wel goed dat je dit bericht meldt, het kan een waarschuwing zijn voor potentiële kopers al zijn er natuurlijk ook kopers bij dit bedrijf die wèl tevreden zullen zijn. De gemiddelde autokoper is behoorlijk onwetend wat betreft inruilwaarde en prijzen in de tweedehands markt. Hier maken sommige bedrijven gebruik van en pakken je in op het moment dat je op het punt staat € 10.000,00 uit te geven. Ik werk in deze wereld en ken verhalen waar de honden nog geen brood van lusten, maar ook veel positieve gelukkig, waarbij de klant heel erg goed bediend werd met zijn 'nieuwe' auto en ook achteraf serieus werd genomen. Vaak (niet altijd) zijn dit de bedrijven die niet adverteren met schreeuwerige advertenties waarin gesmeten wordt met kortingen en vage beloftes, maar waar je gewoon naar toe gaat om te kijken wat er staat en of er een gunstige deal gemaakt kan worden.

Nu ik toch aan het schrijven ben, afgelopen week heb ik nog een prachtig voorbeeld gezien van hoe het ook kan. De dochter van vrienden van ons wilde dolgraag een Fiat 500. Ze had wat gespaard en papa beloofde eventueel wat te doneren als dit nodig mocht zijn. Op enig moment had de dochter een 500 gevonden die helemaal aan haar wensen voldeed. De auto stond echter ver weg. Mijn vriend had wat twijfels, ook al omdat hij weinig kennis heeft van auto's en ging hierop naar de plaatselijke Fiat specialist. Daar legde hij de situatie uit en de eigenaar bood spontaan aan om met hem mee te gaan om de auto te bekijken. Zo gezegd zo gedaan en ter plekke werd de deal rond gemaakt omdat de prijstelling en inruilwaarde gewoon goed was. Bovendien werd de garantie nog met 6 maanden verhoogd naar een jaar en er werd afgesproken dat de specialist de eventuele werkzaamheden mocht uitvoeren op kosten van de verkopende partij. Ik heb de auto gezien en het is echt een topkarretje waar niks mis mee is, en zeker niet voor het bedrag. Zo is iedereen tevreden, de koper, de verkoper en de specialist die er een klant bij heeft omdat deze er zoveel tijd en energie in heeft gestoken. Ik ken het (kleine) bedrijf en staat hoog aangeschreven hier in de omgeving. Reële prijzen en goede service met een klantenbestand dat er al jaren komt en ook monteurs die er al jaren werken. Dit bedrijf had heel rijk kunnen zijn, maar ze hebben ervoor gekozen om gelukkig te zijn, samen met het personeel en de klanten.
 
Bovenaan Onderaan