Superb IV (2023)

xplain

Forumguru
Kort na de facelift van het huidige model kijken we ondertussen ook weeral uit naar de 4de generatie van de Superb, die er in 2023 zit aan te komen. Hier alvast een eerste teaser:
2421770f2c4c848ea262af5d867dc44d.jpg


Bron: https://www.autozeitung.de/skoda/superb/4-generation
 
Laatst bewerkt:

leon-cupra

Forumguru
2023 dat is nog even ... maar mss tegen dan net op tijd als company car:jaja:
Als je de teaser ziet eigenlijk dus gewoon een grotere O4.
 

Space_NL

Senior Member
Ok, dat word nog even doorsparen dus.

Maar dit jaar een gebruikte SII gekocht, dus 2023 halen zou geen probleem mogen zijn :-)
 

hemi24

Forumguru
Of meer (stilstaande) beelden:



En beelden van een week terug:

 
Laatst bewerkt:

WAE

Senior Member
Geen info over Octavia maar wel over .....( hopelijk komt er ook nieuws over de Octavia)

NIEUWE SKODA SUPERB ALS COMBI ÉN ALS LIFTBACK​

VERTROUWD RECEPT​

6
Skoda Superb


kf7ylisbiy2g_800.jpg

zsey1jkbpfdu_800.jpg


Skoda heeft een druk jaar voor de boeg. Het werkt aan gefacelifte versies van de Scala en Kamiq en trekt in de herfst het doek van de volledig nieuwe Kodiaq én van de nieuwe Superb. Die laatste komt niet alleen als Combi, maar ook als liftback met een fikse achterklep. Dat is bijzonder!

Skoda is al even druk met het opwarmen van de gemoederen voor de nieuwe Kodiaq en Superb, die beleven in de herfst van dit jaar hun debuut. Skoda gaf eerder al aan dat de nieuwe vierde generatie Superb net als het huidige model niet alleen als Combi, maar ook als liftback op de markt verschijnt. Waarom dat toch bijzonder is? De nieuwe Superb zal zij aan zij met de volgende generatie Volkswagen Passat geproduceerd worden in Bratislava, maar de nieuwe Passat komt alleen nog als Variant in de showroom.
De Skoda Superb Combi hebben we je al meermaals als ingepakt prototype laten zien. Dat belooft geheel volgens traditie weer een lel van een stationwagon te worden. Nu kunnen we je voor het eerst de nieuwe Skoda Superb 'liftback' laten zien. Aan het concept tornt Skoda maar weinig. We zien een gestrekte Tsjech met een flinke vijfde deur waarachter ongetwijfeld een behoorlijke bagageruimte schuilgaat. Het huidige model slokt als liftback 625 liter op.
Skoda Superb

Skoda Superb: volstouwen maar!
De nieuwe Skoda Superb komt op waarschijnlijk iets opgefriste variant van het MQB-platform te staan en krijgt dus geen totaal nieuwe basis. Verwacht in ieder geval benzine- en plug-in hybride varianten. Een volledig elektrische Superb komt er niet.
Sinds de Nederlandse marktintroductie van de eerste generatie Superb in 2002 zijn er in ons land verspreid over drie generaties bijna 25.000 stuks van verkocht. Daarmee is de Superb na de Octavia en Fabia de meest geregistreerde Skoda in ons land. In 2016 had de Superb zijn topjaar, toen vonden in Nederland bijna 3.100 stuks een Nederlands adres.
 
Laatst bewerkt:

leon-cupra

Forumguru
@MarcoO2 ondertussen geleerd dat het op 5min helemaal kan veranderen.

Nu, van de doelstelling “company car - Superb” is er toch 1 van de 2 effectief gerealiseerd (eigen company car) en dat is toch voor mezelf al een mooie verwezenlijking. De Superb hoeft voor mij niet meer zozeer. We kijken ondertussen al wat hogerop (Tesla model S , Porsche Taycan ST, …) :D
 

hemi24

Forumguru
Leuk die middelste knop; ben benieuwd welke overige 3 functies erachter schuil gaan!
Of wellicht zijn de functies toewijsbaar..?

Toch wat luxe van Bentley over komen waaien naar Skoda?!?

 

JeSko

Forumguru
@hemi24

Een zachte software reset functie en een harde reset functie zou in elk geval al handig zijn ;)

Nee serieus, dat zullen ze tegen dan wel beter voor elkaar hebben hoop ik.
 

SuperBeeb

Forumguru
Voor die Middenknop zijn 6 functies mogelijk, waarvan je er 4 kunt toewijzen. Waarom dan niet meteen alle 6 is mij een raadsel :arghh:
 
Bovenaan Onderaan