Superb Combi : Trekauto van het jaar 2010 !

Zojuist dan toch bekend geworden dat de Superb Combi : Trekauto van het jaar geworden is.
Eerder was de Superb Hatchback al de trekauto van het jaar.... en nu de Combi erachteraan !
Mwah......

O, ja... Skoda Yeti rijders....ook jullie staan op een eerste plaats.
Dat zijn dus 3 auto's die in zeer korte tijd de nummer 1 hebben bereikt.

ZIE HIER
 
Maar dat hoor je mij ook niet zeggen !
Feit is dat het helemaal niet flauw, maar sterk is.
T'is maar net hoe je de koffie drinkt!

OK, ik zal het een ieder die er commentaar op heeft gerust stellen door het hele stukje te melden met wat kleurtjes:

ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen heeft de Škoda Yeti uitgeroepen tot de beste caravantrekker van 2010. De jury velde na twee dagen testen op de proefbaan van DAF in St. Oedenrode het oordeel: de Skoda Yeti 1.2 TSI. De ruimte in de auto én het uitstekende weggedrag gaven de doorslag.

Aan de trekautoverkiezing 2010 deden 23 auto’s mee, verdeeld over vijf klassen. De Yeti won al direct de kleinste A-klasse. Winnaar van de B-klasse werd de Mazda 3 hb 2.2 CITD. In de C-klasse bleek de Volkswagen Golf 1.4 TSI met DSG-automaat de beste van de vier deelnemende combi’s. Skoda was ook succesvol in de C-klasse, waar de Superb Combi 1.8 TSI letterlijk aan het langste eind trok. Bij de mpv’s won de Renault Grand Scénic TCE 130. De BMW X1 liet in de 4WD-klasse de concurrentie achter zich.

Elke auto wordt door een niet-rijdende jury beoordeeld op zaken als zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke. Hun rijdende collega’s beoordelen op de testbaan de capaciteiten als caravantrekker. Elke auto krijgt een beladen caravan aan de haak. De testbaan biedt rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen.
De Yeti is op 24 en 25 april te bewonderen op de ANWB Kampeerdagen. Een uitgebreid verslag over de Trekautoverkiezing 2010 is te vinden in het meinummer van de Kampeer & Caravan Kampioen.

Je kan zeggen wat je wil..... maar het blijft leuk om te lezen als echte Skodarijder.

 
Ja, misschien goed idee !
Nadeel van dit forum is een klein beetje dat je niet meer weet waar je moet kijken en zoeken......


 
Bovenaan Onderaan