Amundsen Stemmen Amundsen+

OctaviaWest

Actief lid
Mijn nieuwe O3c, die ik hopelijk snel in ontvangst mag nemen, zal uitgerust zijn met een Amundsen+.

Is daar een keuze in te maken uit verschillende stemmen voor het navigatiesysteem? Nederlandse en Vlaamse tongval? Ik lees hier en daar dat die stemmen nogal beroerd klinken.

Is iemand er al in geslaagd om zelf stemmen op te nemen, zoals dat oa voor een Tomtom mogelijk is (zie http://www.pinkelotje.nl/tomtom.html of http://plazilla.com/tomtom--maak-je-eigen-stemmen)

Heb al geprobeerd te googlen maar tot nog helaas niks gevonden.
 

GewwiT

Lid
Zoals je zegt krijg je een O3, daarin zit geen Amundsen+ maar een MIB Amundsen.
Het antwoord op al je overige vragen is vervolgens Nee.... Ik erger me ook aan de blikkerige stem, maar niets aan te passen.
 

Wesly

Senior Member
Ik denk dat als je in de navigatiesoftware duikt welke op het sd kaartje staat dat daar toch wel ergens geluidsbestanden voor de navi-stem staan?!
 

OctaviaWest

Actief lid
Nu al een paar weken met de amundsen op weg geweest. De stem is een synthetische stem, het is dus niet zoals bij een tomtom een stem die bestaat uit stukjes tekst (bv "Neem de afslag") die door een mens is opgenomen in een WAV of MP3-bestand. De stem die in de amundsen zit kan zowat alle tekst voorlezen, ook straatnamen. Het werkt maw zoals de tekst-naar-spraak zoals je vindt op oa http://www.fluency.nl/. Daar kan je elke gewenste zin intikken en de stem leest het voor.

Dat wordt een hele klus om daar een nieuwe stem in te krijgen. Kan een onmogelijke opdracht zijn. Hopelijk heeft de producent de intentie om bij een volgende update een aantal stemmen ter beschikking te stellen waaruit je dan als gebruiker kan kiezen.
 
Bovenaan Onderaan