Start/Stop systeem

Om het ( vervelende/storende ) start/stop systeem uit te schakelen heb ik de raad gekregen om in plaats van dit software matig te doen geeft blijkbaar soms problemen , dit anders te doen .
Door middel van die fiche uit te trekken bij de - klem van de batterij ( zie foto ) , daardoor geeft het systeem aan dat zo gezegd de batterij spanning te laag is en hierdoor treed de start/stop functie niet in werking .
Maar hierdoor krijg ik nu soms een foutmelding op mijn schermpje achter het stuur .
Vraag , is er nog een andere mogelijkheid om start/stop uit te schakelen ?
 

Bijlagen

  • klem.jpg
    klem.jpg
    67,9 KB · Weergaven: 81

Canon-Eye

Forumguru
Zoek een VCDS/VCP specialist, er zijn er heel wat actief op dit forum. Die kan dat softwarematig voor je regelen.
 

JPs_OC2

Donateur
Ik heb zo'n SSA module een paar weken geleden in m'n O3 gemonteerd. Werkt perfect.
Is trouwens niet plug en play zoals de kabeltjes op Ali. Er moeten wat draadjes uit de stekker van het 'knoppenblok' omgezet naar de stekker van de module maar met wat technisch inzicht is dat zo gebeurd.
 

Tees

Donateur
Ik heb t idee dat veruit de makkelijkste manier is om dit toch met VCDS te doen. Heb hier nog niets gelezen over problemen daarmee, maar misschien weet @Antera daar meer over?
 

Canon-Eye

Forumguru
veruit de makkelijkste manier is om dit toch met VCDS te doen
Zeker als je zelf niet gezegend bent met automobiele knutselvaardigheden (of er gewoon geen zin in hebt) en het ook niet kunt uitbesteden aan iemand in je kennissenkring.
Ik heb (na een paar vergeefse pgingen) uiteindelijk de monteur bij de dealer zover gekregen om het toch even te doen :D (zal wel buiten de werkplaatschef om gegaan zijn, gok ik...).
 
  • Leuk
Waarderingen: Tees

Rallye

Forumguru
Ik heb daarvan gelezen dat je bepaalde grenswaardes voor de accu verlaagt en dus problemen kan krijgen met het afschakelen van grote stroomverbruiker, zoals de achterruitverwarming.
 
Laatst bewerkt:

HarrieSkoda

Forumguru
Het aller makkelijkste is een kabeltje van Ali, dat is letterlijk originele stekkertje los, Ali kabel er tussen en klaar.
 

Timmer

Donateur
VCDS uitschakelen is door aanpassing van waarden. Is omkeerbaar, als je VCDS hebt (of iemand kent, en er eventueel voor moet betalen).
Ik vcds (en nog andere), en er is niets dat dit kabeltje kan vervangen voor mij. Ik kan men start stop nog steeds gebruiken, het is omkeerbaar zonder vcds (of betaling), en het is sneller geplaatst dan vcds codering...
 
Ik heb intussen dat kabeltje besteld en ontvangen van Ali . Maar er zat geen geruiksaanwijziging bij weet iemand hoe je zonder schade die knoppenblok demonteert ?
Moet je die lange knoppenrij links ( rode cirkel ) met die rode bijgeleverde spatel uitklikken of moet moet dat
volledige zwarte middelstuk eruit ?
Middel.jpg
 

HarrieSkoda

Forumguru
Bij de O3 het matje van het (oplaad)vakje omhoog halen, en dan zit er aan weerszijde, aan de voorkant van de pook omlijsting, twee soort uitsparingen waar je je vingers N kunt steken en dan trek je heel die pook omlijsting los.

Als die los is, kun je de knoppenrij verwijderen, mocht dat nodig zijn.
 

Timmer

Donateur
Je gaat dat rode spateltje moeten gebruiken om het eruit te wippen. Dit heb ik online gevonden :

dsg-ding-superb3.png
 
Bovenaan Onderaan