Start Stop failure

Topic in 'Fabia II' gestart door Eric B, 04-02-2019.

  1. Eric B

    Eric B Lid

    Beste Mensen,

    Ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Oostenrijk.
    Auto rijdt heerlijk met winterbanden ook in de slechte omstandigheden.
    Op en neer met maximaal 150 en gemiddeld 130/135 km gereden met winterbanden en vol geladen
    met 4 man en bagage haal ik toch gemiddeld 1 op 20. Lijkt me netjes. olie 0 verbruik.

    Maar de laatste dag viel me in ene op dat de het start stop systeem het niet deed.
    Nu is dat bij kou of veel accugebruik niet vreemd maar ik heb even de aan en uit knop ingedrukt en als ik hem dan weer op aan zat staat erin mijn scherm: System failure Start en stop
    Ook nu thuis houdt hij dat vol.

    Geen idee waar ik dit moet zoeken. maar ben dan ook technisch een noob.
     

  2. Spinal

    Spinal Forumguru

    Ook nu thuis is het te koud... Of je voldoet aan één van de overige 30 redenen waarom het niet werkt.
     
  3. Luckei

    Luckei Lid

    System Failure is volgens mij wel een technisch mankement en niet het gebrek aan het voldoen aan 1 van de parameters om het systeem te laten functioneren (temperatuur, rittijd, accuspanning, stand van de maan, aantal mussen in je achtertuin, etc...)
     
    brepus13 vindt dit leuk.
  4. Canon-Eye

    Canon-Eye Forumguru

    Wees blij, zou ik zeggen. Mensen genoeg te vinden die er geld voor over hadden om het systeem te laten uitschakelen... ;)
     
  5. CharlesTucker

    CharlesTucker Forumguru

    En er zijn ook mensen blij met een goed werkend systeem. Buiten of je het al dan een prettig systeem vind, ik zou zowiezo niet blij zijn met een System Failure, en willen weten waar het vandaan komt, blijft het puur beperkt tot het niet functioneren vamn S/S systeem, of zit er meer achter. Helaas heb ik geen tips voor de topic starter, maar over het algemeen geeft (laten) uitlezen waarschijnlijk meer informatie.
     
  6. Eric B

    Eric B Lid


    Uh ik zou zeggen druk op het "uit" knopje???

    Maar dank voor de antwoorden... Alles werkt verder, verbruik normaal etc etc
     
  7. Canon-Eye

    Canon-Eye Forumguru

    Ja, maar da's een extra handeling die (soms) weleens vergeten wordt. Vooral omdat dat knopje bij mijn Fabia op een ongelukkige plaats onder de handremhendel zat. In m'n huidige Seat is dat veel beter voor elkaar: daar zit het knopje in de middenconsole in het rijtje met de alarmschakelaar.
    Desondanks irriteert het me telkens weer een beetje (zeker in combinatie met de dsg**) en zou ik het dus liever laten uitschakelen, maar het is er nog niet van gekomen om daar een eind voor te gaan rijden...

    **De Fabia had een handbak, daar speelde het veel minder vaak omdat ik bij korte stops (verkeerslicht, rotonde e.d.) gewoon de koppeling ingetrapt hield.
     
  8. Barkie

    Barkie Nieuw lid

    Had zelfde probleem. Bleek kabelbreuk. Tijdens beurt bij dealer laten repareren. S/S werkt weer ok.
     
  9. Antera

    Antera Forumguru Donateur

    Ik zou hem uit laten lezen wat er aan de hand is want deze melding hoort ie zeker niet te geven en is nu gissen waarom het niet werkt. Er zijn tal van factoren mogelijk die dit aangeven.
     
  10. greenlinediesel

    greenlinediesel Actief lid

    Bij mij is er een sensor kapot, de dealer bood aan het te repareren maar van mij mochten ze het kapot laten. Wat een ellendig systeem.... ik had vooral last als ik de koppeling intrapte op het moment van afslaan, dan was de software in de war en startte de motor niet meer automatisch... :pieker: maar fijn dat alles weer werkt!
     

Deel deze pagina