Sneeuwkettingen 19 inch Phoenix antraciet 235/40/R19

Welke sneeuwkettingen voor 19 inch Phoenix antraciet 235/40/r19

  • Pewag Servo Sport RSS 76

    Stemmen: 1 50,0%
  • Pewag Servo 9 RS9 77

    Stemmen: 0 0,0%
  • Thule CB-12 102

    Stemmen: 0 0,0%
  • Niet mogelijk

    Stemmen: 0 0,0%
  • Andere, namelijk:

    Stemmen: 1 50,0%

  • Totaal aantal stemmers
    2

shredder230

Nieuw lid
binnenkort ga ik op wintersportvakantie met mijn Skoda Superb combi 2016.
Onder mijn Superb heb ik Lichtmetalen velgen 19 inch Phoenix antraciet (l&K velgen).
Auto is niet verlaagd, staat op het standard onderstel,
Mijn vraag is nu of ik hier sneeuwkettingen om heen kan leggen? In sommige forums lees ik dat dit niet kan omdat er aan de binnenkant (achter de velg) te weinig ruimte is (wat ik raar vindt), en in sommige forums staat dat het geen problem is. Ik weet wel al dat het beter is om kleinere dunnere banden te hebben voor winter weer, maar daar gaat deze vraag niet over.
zit te twijfelen over de volgende sneeuwkettingen:
  • Pewag Servo Sport RSS 76
  • Pewag Servo 9 RS9 77
  • Thule CB-12 102
 

Edwin83

Senior Member
Ik zou voor loopvlak kettingen gaan. Beschadig je ook niks met monteren. En geen ketting aan de binnenzijde van de band. BvThule summit, rud centrax of Maggi trak. Heb zelf de die centrax kost wat maar heb je ook wat.
 

shredder230

Nieuw lid
@Edwin83 bedankt voor je reactie en is zeker een heel goed alternatief, maar hoop eigenlijk de 200 euro te kunnen besparen door sneeuwkettingen te gebruiken. Niet zeker dat ik volgend jaar nog een keer op wintersport ga, en om dan 300+ uit te geven vindt ik wat veel.
 

Octaaf

Forumguru
Dan huur je ze toch dit jaar (eerst)?
Kan je ze uittesten in de sneeuw ter plaatse (doe ik ook altijd met nieuwe kettingen, om in het echt te proberen, of de maat goed is of er een schakel bij/af moet)

Heb zelf van marktplaats een setje (oudere) centrax gekocht, voor minder dan de huurprijs). Die ga ik rustig uitproberen, hoop dan ook niet dat ik ze onderweg al nodig heb.
 

shredder230

Nieuw lid
denk dat ik een "klein" risico ga nemen en de Maggi sneeuwketting The One 104 ga bestellen. Voor minder als het huren (77 EUR voor nieuwe set)

De Maggi The One is een eenvoudig te monteren sneeuwketting met 8mm schakels aan de buitenkant van de autoband en 9mm schakels op het loopvlak. Het uniek gepatenteerde zelfspannende systeem van thermoplastisch elastomeer zorgt ervoor dat de sneeuwketting altijd goed op spanning blijft.
De speciale kussentjes in de buitenrand van de sneeuwketting zorgen ervoor dat de velgen optimaal beschermd zijn. Hierdoor zijn de Maggi the One sneeuwkettingen uitermate geschikt voor lichtmetalen velgen.
Tolerantie aan de binnenkant 8 mm
 

Ernst001

Nieuw lid
Ik heb exact dezelfde velgen en ook geen verlaagd onderstel. Ik heb vorige week in overleg met de sneeuwkettingen leverancier de Pewag servo sport gekocht. Ik had eerst de Servo 9 gekocht, maar werd door leverancier gebeld dat er voor deze ketting te weinig ruimte in de wielkast zit. Met de sport zou dit geen probleem moeten zijn omdat dit een extra platte ketting is. Ik heb er ongeveer €150 voor betaald.
 

superbia

Forumguru
Check dit draadje. Heb foto's toegevoegd van de maggi trak 214 gemonteerd op de 19" Sirius velg. Ik heb de Maggi trak auto versie gekozen, je kunt ook voor de sport versie gaan dan hou je net iets meer ruimte over in de wielkast. Ik zou iig loopvlak kettingen adviseren, de ruimte is beperkt.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Ernst001

Nieuw lid
@shredder goed dat je het op het laatste moment nog hebt aangepast. Ik heb van de specialist de garantie (tot de deur :D) dat deze echt goed zijn en passen. Ik ga ze dit weekend om m'n banden leggen.
 
Volgens de handleiding kan je daar geen kettingen op leggen. Heb me daarom een set 17 Duims velgen gekocht, incl set winterbanden...

Kettingen zal ik vermoedelijk nodig hebben aangezien ik vierwielaandrijving heb :-)
 
Bovenaan Onderaan