Skodia Felicia Combi (GLX) uit 1999 wil regelmatig niet starten

RFelicia

Nieuw lid
Beste forrummers,
Onze Skoda Felicia Station uit 1999 heeft de laatste maanden kuren. Aanvankelijk draaide de sleutel maar tot een bepaald punt in het contactslot. Hierna draaide het contact wel weer, maar bij doordraaien deed de auto niet in de 2de stand. De monteur heeft toen de boel omzeild door middel van een electronische startknop, rechtstreeks vanaf de accu. Dit heeft enige tijd goed gewerkt, maar momenteel wil de auto met regelmaat niet starten. De auto gaat op contact, alles werkt, alles draait, ook de startmotor draait maar de auto slaat niet aan. Afgezien van dit euvel zou de auto nog jaren mee kunnen, hij is altijd zonder veel probleem door de apk's gekomen. Wat weleens kort helpt is de accuklemmen kort losmaken en weer aansluiten.

Is iemand met dit euvel? Op dit moment kunnen we hierdoor niet van de auto op aan...Wie weet of heeft tips? Toen de auto bij de monteur dagenlang stond, startte hij dagenlang wel...
 

Duijzer

Donateur
Is het brandstilfilter schoon? Werkt de brandstofpomp goed?
Als dat werkt, en er dus brandstof bij de motor komt kun je gaan zoeken in de richting van ontsteking. Bougies, bobine, etc.
 
Bovenaan Onderaan