Skoda's vierde modellijn beleeft haar werelddebuut

Exciter

Administrator
Skoda\'s vierde modellijn beleeft haar werelddebuut

(28-4-2005)
Na de beslissing van het management van Skoda Auto A.S. om een vierde modellijn te bouwen, is de datum van haar wereldpremiere en fabriek bekendgemaakt. Het nieuwe model, gebaseerd op het conceptmodel Roomster, wordt aan het publiek voorgesteld tijdens de Autosalon van Geneve in maart 2006.
De auto zal geproduceerd worden in Kvasiny. "In Kvasiny bouwen we momenteel ons meest prestigieuze model: de Skoda Superb. In 2001, bijna 70 jaar nadat deze gebouwd is, heeft de fabriek een aantal substantiële moderniseringen ondergaan en is nu wereldwijd één van de beste binnen de gehele Skoda Auto en Volkswagen Groep uit het oogpunt van lange termijn kwaliteit", aldus Detlef Wittig, Voorzitter van de Raad van bestuur van Skoda Auto A.S.. "Aangezien het productieproces van de Skoda Superb tevens de hoge kwaliteitsnormen demonstreert, hebben we gekozen voor Kvasiny om de nieuwe Roomster modelserie te bouwen."

Skoda Auto A.S. zal bijna 100 miljoen euro (3 miljard Tsjechische Kronen) investeren in de productie apparatuur en tevens 2.000 banen creëren. Het bedrijf heeft plannen voor het bouwen van een nieuw logistiek centrum, parkeerplaatsen voor de geproduceerde auto's, personeelsparkeerplaatsen, een busstation, een nieuwe ingang voor vrachtverkeer enz.

De Tsjechische regering zal een totale investering doen van ruim 14 miljoen euro (427 miljoen Tsjechische Kronen).


bron: Nieuwsbank.nl
 
Re: Skoda\'s vierde modellijn beleeft haar werelddebuut

Maart 2006, dat is nog minder dan een jaar! Ambitieuze planning, maar dat hoort wel een ambitieus merk /forum/images/graemlins/smile.gif!
Leuk nieuws iniedergeval!
 
Bovenaan Onderaan