Skoda 'welkomstcheck' bij de Skoda dealer?

BigCheese

Forumguru
Ik heb mijn Octavia gekocht met 6 maanden garantie via de firma 'CarGarantie', die de garantieafwikkeling hebben overgenomen van de handelaar waar ik de auto gekocht heb. Eerder is een reparatie netjes door ze betaald (defecte lambdasonde). Nu lees ik op de site van de plaatselijke dealer over een 'Skoda welkomstcheck', wie heeft hier ervaring mee, en zou dit een goede einde garantiecheck kunnen zijn?

Welkomstcheck
Een ŠKODA Occasion gekocht? Maak dan gebruik van de gratis ŠKODA Welkomstcheck. Wij controleren uw tweedehands auto op 30 punten.

Technische staat van uw ŠKODA
Naast dat wij uw occasion gratis controleren op 30 punten, ontvangt u een compleet overzicht van de technische staat van uw ŠKODA en geven onze monteurs u advies over toekomstig onderhoud. Zo kunt u gerust de weg op met uw nieuwe aankoop.

Punten waarop uw occasion gecheckt wordt:

  • Banden;
  • carrosserie;
  • elektrische installatie;
  • infotainment;
  • interieur;
  • motorruimte;
  • onderstel;
  • remmen;
  • ruitenwissers;
  • verlichting.
 

BigCheese

Forumguru
Tuurlijk, het mes snijdt aan twee kanten. Als ze wat tegenkomen wat onder de garantie valt dan hebben we beiden profijt.
Inmiddels kennen ze me al, de lambdasonde hebben ze daar vervangen. Ze moesten even achter de oren krabben omdat mijn model niet bekend was in hun systeem. Een Octavia G-TEC met DSG bak is nooit geleverd in Nederland begreep ik, de mijne komt uit België. Ik vraag me af of er forumleden zijn die wel eens een dergelijke check hebben laten doen en of dat veel om het lijf had. Ook de andere VAG merken bieden dit aan overigens, dus de Audi welkomstcheck, de VW welkomstcheck enz. :)
 

hemi24

Forumguru
Ken je je auto onderhand zelf nog niet dusdanig dat je er vertrouwen in hebt?

Ik zou zeggen dat je het ondertussen al gemerkt zou moeten hebben als er iets defect zou zijn.
Aangezien slijtdelen meestal niet onder een dergelijke garantie vallen, heeft het ook geen zin dat de dealer je nu bijvoorbeeld gaat vertellen dat je binnenkort aan nieuwe remblokken en/of -schijven toe bent...
 

BigCheese

Forumguru
Dus een Check tegen het einde van de garantie vind jij niet zinnig. Ik denk daar toch anders over. Ik heb deze auto nu 3 maanden en ben zeer tevreden, maar ik ben geen techneut.
 

Cordoba

Forumguru
Punt van de keuring van de tanks is inderdaad ook voor velen zo'n verrassend pijnpunt in de portemonnee, daar is hier op het forum ook een topic over te vinden.

Ik heb trouwens bij mijn auto kort voor afloop van de fabrieksgarantie (auto als jonge occasion gekocht), de auto een aankoopkeuring(identiek aan garantiekeuring) laten ondergaan bij Vagtechniek, dat kostte me zo'n 70 euro, maar heeft er wel voor gezorgd dat binnen de garantie de hendel voor de cruisecontrol is vervangen (had een foutmelding). Ik had zelf wel een foutmelding gezien, maar op de één of andere manier kon ik de juiste foutcode niet boven water krijgen. Samen met nog een paar kleine garantiepuntjes heeft die keuring mij dus een mooie besparing opgeleverd.
 

BigCheese

Forumguru
Die keuring van de aardgasinstallatie was me al bekend vòòr aankoop, dat is geen verrassing. Dat gaat me zo'n 250 euro kosten volgend jaar en dat heb ik ingecalculeerd, heb de auto voor een fijne prijs kunnen kopen. Ik mag dan geen techneut zijn maar Googlen kan ik wel :cool:. Verder heb ik voor mijn doen de afgelopen tijd erg weinig gereden waardoor ik nog wat minder gevoel heb bij deze auto. Die prijs van Vagtechniek klinkt ook niet verkeerd, maar Nuenen is voor mij een aardig eind weg.

De reden waarom ik de check van de dealer interessant vind is tweeledig:
- CarGarantie doet alleen zaken met merkdealers, dus garantiepunten moeten sowieso door de dealer worden afgehandeld
- de Skoda check wordt gratis aangeboden

Maar de vraag is of die check veel om het lijf heeft, vandaar mijn vraag of mensen hier ervaring mee hebben.
 
Laatst bewerkt:

Cordoba

Forumguru
De algemene ervaring met die gratis checks (denk aan 'vakantiecheck', 'wintercheck' enz.) is dat het vaak niet meer is dan een garagemedewerker die in 10 minuten een standaardlijstje er doorheen rost, en kijkt waar er geld te verdienen valt voor de garage. Ik ben bang dat de hele check niet de moeite waard is van het maken van de afspraak en de wachttijd ter plekke.

Vagtechniek is voor mij ook ver weg (zo'n 140 km enkele reis), maar het voordeel dat een niet-dealer de check is, dat zij geen enkel belang hebben om potentiele problemen te bagataliseren of te verzwijgen, een dealer heeft altijd een relatie met Pon, dus is niet onafhankelijk. Vagtechniek is wel deskundig als het om auto's van het vagconcern betreft, en zal mogelijk meer vinden dan bijvoorbeeld een instantie als de ANWB. Je kunt ook kijken of je een vagspecialist in je eigen regio kunt vinden om daar de check te laten doen.
 

BigCheese

Forumguru
Ja die checks ken ik wel en die stellen inderdaad geen fluit voor. Dan ga ik maar eens op zoek naar een VAG specialist in de buurt (tips zijn welkom). Overigens heeft Pon niets met mijn Belgische auto, het gaat om het einde van mijn 6 maanden BOVAG garantie voor mijn occasion.

Dank voor het meedenken!
 

BigCheese

Forumguru
Nog even de afloop: ik heb een Skoda dealer gevonden in Rotterdam (Rijnwoud) die een aankoopkeuring uitvoert voor 69 euro. Die hebben de auto helemaal nagelopen en kwamen twee dingen tegen: banden achter zijn een beetje aan het cuppen en de ruitensproeier achter was verstopt. De bandjes dat zie ik later wel, ga toch komende maanden over op de winterbanden. De sproeier hebben ze vervangen en dat is garantiewerk. Toch een fijn idee dat ze verder niks hebben kunnen vinden.
 
Bovenaan Onderaan