Skoda fabia deurslot en motor van elektische ruit bestuurderszijde

Topic in 'Fabia II' gestart door siebo44, 29-01-2019.

 1. siebo44

  siebo44 Lid

  hallo

  ik heb het probleem dat de auto denk dat de linkervoordeur open is. Ik heb helemaal bekeken en de microswitch al vervangen, gaf geen verbetering. Nu blijkt het dat als ik de motor van de elektrische raam loskoppel, het slot gewoon correct werkt.

  mag ik dan concluderen dat de motor defect is? bedrading lijkt in orde.

  ik heb gemeten en vergeleken op de deursloten links en rechts. bij sluiten van de deur moet deze naar oneindige weerstand gaan. Dit gebeurt niet , weerstand is 289 ohm. het zit niet in het slot zelf, die meet correct! zou dit op te lossen zijn door de motor van de ruit te vervangen
   

 2. Antera

  Antera Forumguru Donateur

  dan zou het toch in je slot zitten. Daar zit de switch in voor dit contact. de motor lijkt me niet eerlijk gezegd
   
 3. siebo44

  siebo44 Lid

  welk contact bedoel je precies. ik snap niet dat als ik de stekker van de motor van de elektische raam loskoppel dat het dan wel goed werkt?
   
 4. Hakar

  Hakar Forumguru Donateur

  @siebo44 de reactie die @Antera geeft is een algemene reactie op een wel veel voorkomend probleem binnen de VAG groep.
  Aangezien niet duidelijk is om wat voor een wagen in welke uitvoering het gaat, kan er ook alleen maar algemeen worden gereageerd.

  Om het allemaal wat duidelijker te maken zou je je kunnen voorstellen, en vertellen wat voor een wagen je hebt in de rubriek meet en greet.
  Na dit voorstellen kun je bijvoorbeeld ook onder je profiel kenbaar maken welke wagen in welke uitvoering je hebt, en is het voor een ieder die dit leest beter te interpreteren waar het nu allemaal om gaat.

  @Antera geeft overigens wel vaker kort en bondige reacties, maar die komen zeker niet uit de lucht vallen.
   
 5. siebo44

  siebo44 Lid

  ik heb me even voorgesteld. en profiel ingevuld. mijn kennis van voertuig techniek is niet zo groot helaas. maar vind het wel leuk om zelf wat kleine dingen aan de auto te doen.
   
 6. Hakar

  Hakar Forumguru Donateur

  Je hebt al een basiskennis elektronica lees ik in je voorstelling.
  Van daaruit heb je de microswitch vervangen.
  Was het een totaal nieuwe switch, of een gebruikt slot, of een switch gepeuterd uit een ander slot?
  Zijn allemaal dingen die meespelen of het wel of iet werkt.
  Mogelijk dat een nieuwe of andere switch moet worden gelezen en ingeleerd met VCDS ook wel bekend als VAGCOM.
  Alleen is mij kennis daaromtrent te klein om daarover te oordelen.
  Daarvoor hebben we gelukkig wel een aantal specialisten die daar weer op kunnen antwoorden.

  Wat je zelf voordien al zou kunnen doen is contact op te nemen met Frank van deurslotreparatie.nl
  Heeft een hoop know how over deze materie, en kan je misschien zo noemen wat er niet deugt.
   
  turboturbo vindt dit leuk.
 7. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Het deurslot bevat meerdere microswitches, en als een microswitch de fout in gaat, zie je dit ook vaak aan het gedrag van de binnenverlichting (reageert niet op de deur, of gaat soms tijdens het rijden ineens aan, omdat ie een open deur detecteert). Kenmerk van dit probleem is dat het onvoorspelbaar is, en kan een poosje wel goed werken, om vervolgens weer de fout in te gaan. Dit kan ook betekenen dat de auto zichzelf soms op vreemde momenten op slot zet, zelfs met de sleutel in het contact!

  Het adres dat Hakar heeft genoemd is het goedkoopste adres, waar je goed en betrouwbaar geholpen wordt. Garages vervangen het deurslot en dat kost je inclusief nieuw slot meer dan 200 euro.
   
 8. siebo44

  siebo44 Lid

  hoi. ik heb al contact gehad met frank maar die had niks liggen voor skoda fabia helaas.
  met mijn stomme kop heb ik bij het loshalen van het slot, de torx bout die het slot op zijn plaats houd te ver uitgedraait.
  nu is er een 'lock' ring eruit gevallen. ik krijg deze niet meer vast. moet het hele deurgreep mechanisme dan los? ring.jpg
  ik krijg de deurgreep niet los, heb filmpje gekeken daar lijkt het heel simpel.
   
 9. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Frank niets voor de Fabia??? Een poosje terug las ik ook van een bepaald model dat ie dat niet deed. :pieker:Ik vraag me af of hij het te druk heeft, en meer concentreert op bepaalde modellen. In het verleden voor de Fabia I zelf contact met hem gehad, en er zijn volgens mij ook diverse leden hier bij hem geweest. Slot van de Fabia is niet anders dan van de Ibiza/Cordoba 6L of de vergelijkbare Polo.
   
 10. siebo44

  siebo44 Lid

  oke ik heb de deurgreep los gekregen en de lockring weer vast kunnen krijgen. Het bleek dat je het plastic witte ding moest indrukken , dan kan je deurgreep zo los halen. moet je ook maar net weten. omdat ik denk dat het toch een probleem met de bekabeling is , in de deur. De bekabeling In de rubber manchet ziet er niet helemaal goed uit. was wat beschadigd. Na isoleren van de open liggende bedrading is het probleem er nog steeds. Ik zou graag de hele kabel boom willen los halen. de manchet krijg ik aan één kant wel los, alleen niet bij de portierzijde. hoe krijg ik dat los?
   

Deel deze pagina