Skoda Element, elektrische buggy

Hetzer

Forumguru
Studenten van Skoda's vakopleiding hebben de Element in elkaar gezet. De creatieve Tsjech heeft de vorm aangenomen van een elektrisch aangedreven buggy!


170619-SKODA-ELEMENT-SKODA-students-build-electric-buggy-1_jpg.jpg


170619-SKODA-ELEMENT-SKODA-students-build-electric-buggy-4_jpg.jpg


In 2014 waren studenten van Skoda's vakopleiding verantwoordelijk voor de Citijet, een tot cabriolet omgetoverde Citigo. Het jaar erop was het studententeam verantwoordelijk voor de Funstar, een opengesneden Fabia die nog het meest deed denken aan een reïncarnatie van de Felicia Fun. Vorig jaar was deze bijzondere Atero het eindresultaat en ook dit jaar is er weer een groep studenten aan het werk gezet. 22 studenten hebben maanden druk geknutseld aan de Element.

De Element is wat kort door de bocht een tot elektrische buggy omgebouwde Citigo is te noemen. De opengewerkte Citigo heeft een 82 pk sterke elektromotor in het vooronder en ook het volledige interieur is aangepast.

De 22 studenten, 17 jongens en 4 meisjes van 17 en 18 jaar oud, zijn in de herfst van vorig jaar met het project begonnen. In totaal is ruim 1.500 uur in de Element gestoken. Het project wordt opgedragen aan medestudent Petr Stanislav. In 2015 werkte hij mee aan de Funstar, maar door een motorongeluk zit hij nu in een rolstoel.
 

Superbst

Senior Member
@Hetzer...maar17 jongens en 4 meisjes is 21 studenten. ...wie of wat is de 22e?:D
Ik vermoed die "medestudent Petr Stanislav" in de rolstoel? Staat ook bij op de foto, waar trouwens in totaal ook slechts 16 studenten op staan :banghead:

Inderdaad wel een leuk ding, en waarom niet vermarkten? Als de Renault Twizzy kan verkopen, dit zeker ook: "funmobiel" voor in de zomermaanden :thumbsup:
 
Bovenaan Onderaan