Skoda Connect app issues

Michel

Forumguru
Na een hele tijd heb ik weer eens de Skoda Connect app - dus niet de Pon variant “Mijn Skoda” app - willen gebruiken. Kent de app mijn auto niet meer en of ik hem wil toevoegen. Vanuit de app word je naar de webpagina van Skoda Connect gestuurd. Eenmaal ingelogd zie ik wel mijn auto, maar niet in de app.

Hebben andere forumleden ook dit probleem?

ICT en Skoda/Pon zijn in ieder geval geen goede combinatie.
 

Rallye

Forumguru
Volgens mij is dat weer iets anders. Dit ding stop je in je Canbus-aansluiting, waarna je via wifi zaken van je auto kunt uitlezen. Skoda had dat ook (Smartgate), hoewel hier ook de positie van de auto mee terug te vinden lijkt.

Wil je je navi echt zonder telefoon contact laten maken met internet dan kun je naar een Carstick kijken. Lost overigens het probleem van TS niet op.
 

Michel

Forumguru
Het is waarschijnlijk van tijdelijke aard geweest, want vanochtend zag ik weer mijn auto in de app vermeld staan.

Aangezien er ook al een "Mijn Skoda App issues" topic bestaat, waar dit probleem dus niets mee van doen had, heb ik daarom dit topic geopend. Al blijft het verwarrend dat er zoveel apps en evenzovele modules nodig zijn om de connectiviteit te leveren. Weinig "Simply Clever".
 

Rayzman

Actief lid
Ik denk dat ze storing hebben want, online services in de auto werken ineens slecht of niet, de app logt niet in en ook op de website krijg ik meteen na het inloggen een 500 melding.
 

johnboy

Donateur
Inmiddels zijn bij mij de grootste problemen opgelost na de recente update van de Android app, dit na enige malen contact met Skoda en doorgifte van mijn problemen naar de fabriek.

Wat nu nog niet werkt: het op afstand op slot zetten van de auto.
Na nogmaals contact met Skoda via de mail kwam het bericht waarin wordt aangegeven, dat mijn auto van mei 2017 is en Care Connect pas vanaf modeljaar 2018 beschikbaar is.
Verwezen wordt naar de Skoda site waar onderstaand overzicht beschikbaar is.

Wat ik raar vind:
- bij het uitkomen van de Kodiaq waren dit juist de nieuwe features waarmee reclame werd gemaakt
- ik heb in mei 2018 60 euro betaald voor Care Connect. M.a.w., dat heb ik dus wel...
- het zou kunnen, dat ik alleen een vorm van "toegang op afstand" heb en daarom wel kan zien dat de auto bijv. niet op slot staat
- ik kan vanaf afstand de alarmlichten laten knipperen en de claxon af laten gaan
- je zou verwachten dat je dan ook de deuren op slot kan doen maar is bij mij dus niet beschikbaar
- ik heb als het goed is ook "Emergency call", immers de knoppen en led zijn beschikbaar in de hemel van de auto

Ik ga natuurlijk weer reageren via de mail naar Skoda om verdere helderheid te krijgen, het antwoord wat ik nu heb gekregen is niet juist wat mij betreft.

Hulpvraag: is er iemand die een Kodiaq van mei 2017 heeft waar deuren op slot zetten wel werkt?


upload_2018-9-14_21-32-19.png
 

dn-co

Actief lid
@johnboy
Ik heb geen Kodiaq maar ik kan mijn Superb (my2018) ook niet op afstand vergrendelen.

Waar heb je vernomen dat het op afstand vergrendelen mogelijk moet zijn?
 

gossy

Actief lid
Wees wel bewust dat al die informatie doorverkocht word..
Er word middels de app héél veel info gelogd waaruit je rijstijl etc goed uit af te lezen is bijvoorbeeld. Even zoeken online en je zal wel wat info hierover vinden, oa naar ik meen van de VW group in deze..
Wanneer je de EULA leest denk je ooh niks ergs en ondertussen werd álle informatie van de auto en de bestuurders verkocht oa aan verzekeraars :cry: En al staat er vaak dat data geanonimiseerd word - dit is erg gemakkelijk om te draaien door data specialisten!
 

gossy

Actief lid
https://arstechnica.com/cars/2018/02/no-one-has-a-clue-whats-happening-with-their-connected-cars-data/
Topje ijsberg hemi als klein voorbeeld

Bedenk dat de gemiddelde flashlight app uit menig een appstore doet een stuk meer dan t lampje uit/aanzetten =(

Telemetrie van je mobiel zelf word nu al vaak bij ongevallen uitgelezen om te bepalen of je je mobiel in je handen had: veel apps doen dat ook al standaard en sluizen die info door voor 'verbeterings doeleinden' In het geval van een Skoda app ( waar ik zelf overigens niet mee gespeeld heb nog ) die gelinked word aan een specifieke auto waarvan ze de gegevens van de eigenaar hebben...

Geef een app internet toegang toestemming - huppakee locatie is makkelijk te herleiden voor de app dev altijd en overal door gebruik te maken van mobiele data punten topografie info -idem voor wifi. Dat alles is door google en vrienden uitvoerig in kaart gebracht in databases en beschikbaar voor een habbekrats..

NEem de gratis wifi bij de Ikea; handig toch - maar men leest je mobiel's ID uit en kan je zó herleiden tot een fb of ander account elders en ze weten wie je bent. Ook in de winkel zelf word de telemetrie van je mobiel gebruikt om te kijken hoe je door de winkel heengaat en hoe lang je ergens blijft hangen etc. Een bedrijf wat in het nieuws is geweest die dit ook deed in de openbare ruimte - ik kom die meneer tegen met verjaardagen..




 

johnboy

Donateur
Lijkt er inderdaad op dat dit (nog) niet kan.

Bijzonder dat men bij Skoda dat niet weet en ook nog eens verkeerde info geeft.
Overigens kwam de laatste reactie van Skoda van iemand anders dan degene die eerst er was ingedoken.

Blijft nu alleen open de vraag hoe je via je smartwatch naar status auto kan kijken.

Dit zou nu ook voor Samsung Tizen Smart watches moeten kunnen. Ik krijg geen app daarvoor die op je watch moet komen.

Ik ga een laatste poging doen om dat aan te kaarten bij Skoda.
 

EdK

Forumguru
Is het nou zo handig om met een app je wagen op slot te kunnen zetten ??
Als ik alleen al denk aan al de handelingen die je er voor moet doen, dan heb ik met de normale AB met sleutel de wagen al 5 keer open en dicht gedaan...:pieker:
 

Rosinfield

† In Memoriam
Is het nou zo handig om met een app je wagen op slot te kunnen zetten ??
Als ik alleen al denk aan al de handelingen die je er voor moet doen, dan heb ik met de normale AB met sleutel de wagen al 5 keer open en dicht gedaan...:pieker:
M.i. draait het hierbij helemaal niet om de vraag of het handig is. Het appelleert aan de (gecreëerde) behoefte te beschikken over de nieuwste gadgets en "slimmigheidjes". Maw in hoge mate een moderne variant op de vossenstaart aan de antenne.
 

hemi24

Forumguru
Auto afsluiten met de app : ik voel een nieuwe tsunami van criminaliteit al aankomen, in navolging van de Kessy's...
 

gossy

Actief lid
<3 gadgets, maar de implementatie ( beveiliging ) is over het algemeen om te huilen, laat staan dus de overige zorgen wb de privacy oftewel data mining die met al deze gadgets hand in hand gaan.

Zoals iemand hier in zijn sig heeft staan - tanstaafl…
 
Bovenaan Onderaan