S2Combi (Bílý)

Topic in 'Mijn auto' gestart door JeSko, 03-11-2019.

 1. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @Timmer

  Straf e voor zo'n bescheiden motor in zo'n grote auto :D , ach je moet maar denken dat die 600 km in uwe RS speelser en plezieriger zijn qua prestaties dan die 1000 in mijn eco dieseltje :D een RS combineert plezier met luxe en de capaciteiten van een grote gezinsauto, een Superb is puur een heel ruime langeafstands cruiser, toegespitst op comfort en zuinigheid.
   
  Timmer vindt dit leuk.

 2. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Gisteren vielen me twee zaken op aan Bílý,

  Bij stevig afremmen in 4de merkte ik op dat de laatste meters van mijn remactie schokkerig verliepen, ik zat op dat moment dus nog in vierde versnelling, koppeling op moment van bereiken 1000 toeren helemaal ingeduwd, onder de 1000 toeren kwam er een hoop getjok vanonder het vooronder, dit leek van de wielen te komen en was zowel door mij als mijn vrouw goed merkbaar.

  Tweede is geen ongewone eigenschap maar iets wat ik al ben tegengekomen op het internet, langer filerijden is geen pretje met de S2, ter hoogte van de werken aan de E313 Antwerpen Borgerhout heb ik circa 20 minuten file gereden, waarbij ik telkens maar één autolengte kon rijden, dan weer stoppen, rijden, stoppen, de auto die toen al warm gereden was reageerde hier heel nerveus op, dit vond ie echt niet leuk. Dit was ook de eerste keer dat ik werkelijk een vermoeid linkerbeen had van het vele koppelen, de koppeling in een S2 is niet van de lichtste, ook niet belachelijk zwaar maar toch, na dat stukje filerijden had ik het er effe met gehad.

  Eenmaal open baan was het uiteraard weer vanouds genieten, op zich is dit geen probleem want ik zit zelden in de file, en het lokale stadsverkeer hier thuis is niet van die aard dat je vaak stilstaat. Het viel me echter op en ik kwam dit na wat zoeken ook tegen via reviews van mensen op autoscore sites.

  Het schokken in de voorwielen lijkt me echter niet normaal, het is iets wat enkel op te wekken valt wanneer ik echt van pakweg 70-100 km/h stevig in de remmen ga, en dan telkens wanneer de auto onder 1000 toeren zakt en dat laatste stukje remweg af aan het maken is. Ik heb zo'n vermoeden dat dit wel eens door de 19 inch wielen kan komen?

  Nadien nog een heel end met een Bulgaarse A6 gecruised die netjes bij me bleef hangen en elke actie die ik deed ook volgde, viel mijn vrouw zelfs op op een gegeven moment, bij afslag Geel gezamenlijke duimpjes uitgewisseld, een Bulgaarse A6 rijder die een Skoda kon waarderen, mooi toch. :)
   
 3. Kanerr

  Kanerr Actief lid

  Probeer al rond 1300 je koppeling in te trappen, dan weet je zeker dat het niet door je aandrijflijn komt.

  En het nerveuze gedrag.. Is je Bily gechipt?
   
  JeSko vindt dit leuk.
 4. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Woensdag eens proberen, wellicht rijd ik er vandaag en morgen niet mee. Neen hij is niet gechipt, dat nerveuze gedrag kan ook komen doordat mijn been vermoeider werd, en ik daarom niet meer die fluwelen behandeling van de koppeling kon maken. Want normaal merk ik dit gedrag niet op bij stadsverkeer.
   
 5. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Als het in een file echt maar om zulke korte stukjes per keer gaat, zou je ook kunnen overwegen om telkens wat langer te wachten met optrekken zodat je meteen 2 of 3 wagenlengtes kunt opschuiven. Met de versnelling in vrij (en startstopsysteem uitgeschakeld) geef je zo je linkerbeen én je koppelingsplaten veel meer rust terwijl het uiteindelijk geen extra tijd kost.
  Het vergt alleen iets meer zelfbeheersing om niet onmiddellijk de bumper van je voorligger te volgen...
   
  Laatst aangepast: 29-06-2020
  JeSko vindt dit leuk.
 6. Kanerr

  Kanerr Actief lid

  Ik zou het dan echt overwegen om hem te chippen! Wordt de auto merkbaar rustiger van en loopt veel fijner.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 7. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @Kanerr

  Na de keuring komt er een chip in van JD, die ligt al klaar thuis en brengt de auto van 105 naar 145 pk, maar veel belangrijker, van 250 NM naar 320 NM. :) Want ik weet niet of de keuring hier zoiets opmerkt en zoja, er wat van zegt.

  @Canon-Eye

  Goeie tip, dit komt over alsof ik een gejaagde bumperklever ben, allesbehalve, maar die verkeersituatie daar laat zo afwachtend rijden niet toe, ten eerste moet ik auto's van rechts laten ritsen daar, doe je dat niet duwen ze hem er daar wel tussen met alle gevolgen van dien, zo'n grote ruimtes laten betekent dan ook dat je meteen 3 auto's hebt die er tussen komen, en in die zone van Antwerpen kan je meteen getoeter en met pech zelfs agressief gedrag verwachten als je niet meteen vertrekt nadat je voorligger 2 meter verder is gereden, daar zit ik met 2 kleine spruitjes in de auto nl niet op te wachten. Het is trouwens ook niet zo dat ik meteeeeeen aanzet als mijn voorligger dat doet, ik doe het echt wel rustig aan en rijd defensief. ;)
   
  Kanerr vindt dit leuk.
 8. greenlinediesel

  greenlinediesel Senior Member

  @JeSko zag je topic staan op de homepage, en ben net even alle 47 pagina's doorgestoven. Je moet wat hè op de maandagochtend. Mooie S2 heb je! Leuk om alle upgrades / onderhoud te zien :-)

  En wat @Kanerr zegt idd! Chipje er overheen en je hebt (nog) meer plezier van je S2. Destijds heb ik mijn Fabia ook laten kietelen, en daar werd de auto een stuk leefbaarder van.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 9. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @greenlinediesel

  Haha dat is inderdaad heel wat leesvoer om door te nemen, bedankt in ieder geval, toffe reactie! Woensdag staat er weer wat grootser te gebeuren, dan volgt een update hier :jaja:

  Ja klopt dat kan de auto best gebruiken, gaat ie een stuk beter van rijden en hopelijk dan vooral bij lage toeren, daar zoek ik wat meer koppel, heb een zelfmontage aangepaste Chip van JD klaarliggen voor montage, ik lees dat de keuring er geen erg in heeft en het zelfs niet ziet, dit weekend maar eens werk van maken om hem te monteren :)
   
 10. greenlinediesel

  greenlinediesel Senior Member

  @JeSko nee inderdaad. In Nederland moet je officieel een vermogenswinst van 20% of meer melden bij de RDW. Maar dat doet natuurlijk niemand. Mijn F2 ging van 75 naar 110pk (en nog belangrijker van 180nm naar 250nm) en is er 3 jaar probleemloos mee door de keuring gekomen. Ik kon eindelijk normaal vrachtwagens inhalen :-)
   
  JeSko vindt dit leuk.
 11. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Dat zijn toffe stats! Vooral dezelfde NM's als een standaard S2 in de lichtere Fabia moet inderdaad enorm vlotjes rijden :jaja:
   
  greenlinediesel vindt dit leuk.
 12. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  1. Ik heb het natuurlijk vooral over een echte filesituatie met een rij auto's achter elkaar op een weggedeelte zonder zijwegen en zonder de noodzaak tot ritsen. Daar zul je niet snel last hebben van tussenvoegers...
  2. Getoeter van een achterligger die persé wil dat ik elke vrijkomende meter ook onmiddellijk opschuif is voor mij eerder aanleiding om nog iets langer te wachten. Noch hij, noch ik zullen onze bestemming daardoor ook maar één seconde later bereiken aangezien dat uiteindelijk bepaald wordt door het moment waarop de file opgelost is en we beiden weer vrijuit ons eigen tempo kunnen rijden.
  Voor die agressie ben ik niet zo bang. Mijn deuren gaan altijd automatisch op slot en ik heb een vaste trekhaak... :D
   
  JeSko vindt dit leuk.
 13. s-line

  s-line Forumguru

  Wanneer wordt dat ding nou eens verlaagd, weken werd er over gezeurd en getwijfeld welk merk en hoeveel cm maar er gebeurd niets meer mee...:jaja:
   
  JeSko en Kanerr vinden dit leuk.
 14. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Ik gok woensdag....? Afgaande op post #930


  Overigens knap dat je zolang de onderdelen al in huis hebt en de rust hebt om ze niet te plaatsen. Ikzelf word daar gillend gek van en heb daar het geduld dus niet voor :-)
   
  JeSko, s-line en Kanerr vinden dit leuk.
 15. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @Canon-Eye

  Ja je hebt gelijk hoor, mijn deuren zijn ook altijd vast, maar ik heb toch liever niet dat de kinderen ermee te maken krijgen. Zelf reageer ik niet op getoeter, maar toegegeven het frustreert me wel.

  @s-line

  Soon ;)

  @brepus13

  Geen last van, ik ben een geduldig mens, heb eerst belangrijkere onkosten gedaan aan het huis en de kleine zo'n elektrische auto gekocht waarin ie kan zitten. :D
   
  Kanerr vindt dit leuk.
 16. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Ziezo Bílý is verlaagd.

  Eerste positieve indrukken

  - rijd strakker
  - bochten leuker en beter
  - deinen is fel verminderd
  - staat mooi

  Maar, er zijn ook negatieve

  - het is wat hobbeliger, wat logisch is maar had het niet zo erg verwacht, redelijk onrustig op niet perfecte wegen
  - auto gaat nog zakken, vind het eigenlijk nu al zat laag genoeg, hopelijk zakt hij dus niet te veel meer
  - plots meer gerammel en gekraak in het interieur, alsof het allemaal nu stevigere optaters krijgt, paar geluiden gehoord die me eerst vreemd waren, jammer

  Ga het even aanzien, maar denk dat maatje 18 inch soelaas gaat bieden, doet het dat niet zal ie snel terug omhoog staan.

  Hier de foto's.

  20200701_101320_copy_1612x1209.jpg 20200701_101332_copy_1612x1209.jpg 20200701_101340_copy_1612x1209.jpg
   
  Tuulster, Cordoba, VAG-man en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Wie mooi wil rijden moet daar wat voor over hebben :-)

  jij vond overigens 19 inch icm standaard onderstel al minder comfortabel rijden en je was ruimschoots gewaarschuwd dat eibach veeel meer invloed nog zou hebben op dit comfort. Neem de ongemakken dus voor lief en geniet van de verbeterde wegligging. :thumbsup:
   
  JeSko vindt dit leuk.
 18. Henrik

  Henrik Forumguru

  Ik vind het wel heel mooi staan hoor @JeSko !
  Zal het niet zo zijn dat je op den duur went aan het nieuwe rijgevoel? Ik zou niet te overhaast in conclusies geraken als ik jou was. Het staat m erg goed en ik denk dat je er heel veel plezier aan gaat beleven als je eraan gewend bent.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 19. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Verhuizen naar NL dan maar...? :D
   
  VAG-man vindt dit leuk.
 20. Kanerr

  Kanerr Actief lid

  Veel en veel beter! Ajoh, beetje vet en olie hier en daar dan kraakt er niks meer :D

  Hoeveel heeft je auto gelopen? Ik weet dat na een x km's dempers aardig op hun eind kunnen zijn (net als mijn faab) dan komen klappen harder aan en wordt het hobbeliger.

  Maar je kan ook even naar de draagarmen en toplagers kijken.. Deze willen ook vaak op hun einde zijn bij oudere autos..
   
  JeSko vindt dit leuk.

Deel deze pagina