Columbus Ruis/kraken, ook tijdens mute

Sinds vorige week zaterdag heb ik een O3 met het Columbus media systeem ingebouwd. Tijdens de terugreis naar huis viel me op dat de radio een keer kraakte over de speakers. Ik dacht eerst dat dit gewoon FM-ruis was vanwege slechte ontvangst. Daarna de radio op DAB gezet en even later hoorde ik het opnieuw. Het kraken is er zelfs wanneer het volume van de radio volledig naar 0 is gedraaid. Het volume van het kraken blijft dan gelijk.

Het kraakgeluid klinkt als een storing vanuit zendapparatuur o.i.d.. Maar ik kan het niet altijd reproduceren op dezelfde locatie, dus dat lijkt het ook niet te zijn. Want als daar zendapparatuur staat, zou je verwachten dat het telkens op dezelfde plek gebeurt.

Ik ben al gaan zoeken op Google, maar kom er niet helemaal uit. Ik lees soms dat een Firmware update van de Columbus kan helpen, maar dat kan volgens mij enkel door de dealer. En de meeste dealers schijnen hier weinig zin in te hebben uit angst om de Columbus te slopen.
Andere optie die ik vaker tegenkom is dat de ingebouwde versterker van de Columbus het begeeft en dat dit gekraak kan veroorzaken, totdat het geluid helemaal uitvalt.

We hebben de auto bij een Skoda dealer gekocht met 6 maand BOVAG garantie, dus daar kunnen we altijd nog naar toe. Maar zo'n af-en-toe probleem is dan vaak lastig te reproduceren en kan dus betekenen dat we langere tijd zonder onze enige auto zitten.

Op dit forum zit veel kennis en ik hoop eerlijk gezegd hier iets meer duidelijkheid te krijgen over oplossingen die hebben gewerkt of misschien dat ik op deze manier een duidelijker verhaal kan hebben naar de garage.
 
Bovenaan Onderaan