Problemen achteruitrijverlichting

JeroenHamann

Forumguru
Hallo allen,

sinds afgelopen zaterdag (waarschijnlijk) heb ik problemen met de achteruitrijverlichting van de Superb

beide lampjes heb ik al vervangen helaas geen succes

als de auto op contact staat kan ik de auto in de achteruit zetten en blijven de lampen branden zoals het hoort

als ik de auto start krijg ik na 5 a 10 sec een melding in de klokken van een kapotte lamp en gaan beide achteruitrijlichten uit.

iemand ervaringen of ideeën hierover wat het zou kunnen zijn?
 

JeSko

Forumguru
Dus je S2 deed het al, je hebt dan de lampen vervangen en hij doet het nog? Versta ik het zo goed? Want het lijkt me wel iets dat de auto zelf uitschakelt, foute lampjes zitten?
 

JeSko

Forumguru
Ze moeten 21 Watt zijn denk ik bij een S2. Staat op het doosje van de lampjes normaal.
 
Laatst bewerkt:

JeroenHamann

Forumguru
Ik heb even gekeken en het is 21w wat ik erin heb gezet vandaag maar als ik alles na lees moet dit ook?

Zou een lager watt het probleem misschien oplossen? Ik heb geen idee....
 

JeSko

Forumguru
Vreemd ja het is gewoon 21 watt dus daar ligt het niet aan, heb het net opgezocht en 21 watt is het correcte lampje. Lager wattage gaat denk ik niets oplossen, het moet gewoon werken zo. Als het de lampjes niet zijn is het misschien de bedrading of de stekkers die niet helemaal goed zijn. In vcds krijg je enkel de oplossing lamp vervangen of bedrading/stekker controleren.

Screenshot_20200304-205412_Samsung Internet.jpg
 

JeroenHamann

Forumguru
Inderdaad dat had ik ook al gelezen.

vreemde is wel als op contact staat blijven lampen branden, met lopende motor melding en gaan de lampen uit... terwijl hij nog wel in de achteruit staat.
?!
 

JeroenHamann

Forumguru
@Peter-036 nee lijkt me sterk zal het wel testen om het uit te sluiten.

Enige wat ik me zou kunnen bedenken wat me net invalt. Als ik achteruit inschakel gaan ook voor mijn mistlampen branden toch? Hier zitten leds met een weerstand in wellicht weerstand kapot?
 

JeSko

Forumguru
De lichten zitten op de snelste Canbus met de hoogste prioriteit, omdat dit veiligheid gerelateerd is, het zou kunnen dat die Canbus pas signalen verzend nadat hij merkt dat de auto gestart word. Kortom hij gaat er niets van maken met het contact gewoon op, maar wel wanneer hij merkt dat er gestart word? Dit was ook zo bij mijn Punto. Foutmelding lampje brande enkel na starten van de motor en niet bij aanzetten contact dacht ik.

Dat van de leds zou dan best kunnen, ik had geen idee dat de auto dan de voorste mistlampen inschakelde...
 

JeroenHamann

Forumguru
Alle leds en weerstanden verwijderd en orgineel gemaakt. Helaas komt de melding na starten van de motor weer terug en gaan de achteruitrijlichten uit pfffff verder zoeken
 

JeroenHamann

Forumguru
Misschien stomme of gekke vraag, ik heb nieuwe bcm geplaatst aangezien mijn oude door kortsluitingen kapot is gegaan, kortsluitingen zijn allemaal gevonden en gerepareerd.
Nu bedenk ik me dat ik een trekhaak heb laten plaatsen bij aankoop en ze hadden het erover dat er iets geprogrammeerd zou moeten worden dit was bij de oud bcm, moet er iets geprogrammeerd worden bij een trekhaak? Zou het probleem daar in kunnen zitten?
Of mss de schakelaar op de bak?
 

JeSko

Forumguru
Dat kan het zijn hoor, zoek maar eens op Google trekhaak geplaatst lichten werken niet meer, dan krijg je veel zoekresultaten met mensen die problemen hebben na het plaatsen van een trekhaak. Bij jouw is redelijk wat gebeurd blijkbaar wat zou kunnen verklaren waarom de auto zo gek doet. Misschien eens laten uitlezen en daarbij bijhorende info verschaffen aan de specialist?
 

Duijzer

Donateur
Heb je toevallig iets extra aan de canbus gehangen? Dit soort storingen zijn typisch voor canbus storingen.

Edit: ik lees op pagina 2 dat je inderdaad een trekhaakmodule hebt toegevoegd/vervangen. De kans is zeer groot dat daar iets mis gaat.
 
Bovenaan Onderaan