Polo 1.2 TSI

Hetzer

Forumguru
In navolging van de Yeti is deze topmotorisering nu in de Polo te bestellen


In december start Volkswagen met de levering van de Polo met de zeer efficiënte 1,2-liter TSI-motor. Deze 77 kW/105 pk sterke uitvoering is met onmiddellijke ingang te bestellen bij de Volkswagen-dealer. Daarbij is keus uit de drie- en de vijfdeurs uitvoering en er zijn twee uitrustingsniveaus beschikbaar. De Polo 1.2 TSI heeft een B-label en valt voor zakelijk rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

De nieuwe 1.2 TSI-motor voor de Polo is een perfect voorbeeld van downsizing. Ondanks zijn relatief kleine cilinderinhoud levert hij hoge prestatie zoals een topsnelheid van 190 km/h en een sprint van 0-100 km/h in slechts 9,7 seconden. Daarbij blijft het gemiddelde brandstofverbruik steken bij 5,3 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 124 g/km en dat is goed voor een B-label en inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling (voor zakelijke rijders).

Complete keuze
De Polo 1.2 TSI wordt standaard geleverd in driedeurs uitvoering en met handgeschakelde zesversnellingsbak. Als optie is vanaf december de zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling bestelbaar. Deze is zo efficiënt, dat hij de CO2-uitstoot van de Polo 1.2 TSI terugbrengt tot 122 g/km. De Polo 1.2 TSI is leverbaar in twee uitvoeringen. De Polo 1.2 TSI Comfortline is standaard uitgerust met onder andere 15-inch velgen, comfortstoelen vóór, Climatic airconditioning, elektrische bediening van ramen en buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, ABS en vier airbags. De Polo 1.2 TSI Comfortline is er vanaf 17.290,- euro inclusief BTW en BPM. De Polo 1.2 TSI Highline is er vanaf 18.390,- euro. Bij levering in 2009 zijn deze prijzen respectievelijk 17.390,- euro en 18.590,-. De standaarduitrusting van dit model omvat naast de hierboven genoemde elementen ook een middenarmsteun vóór, lichtmetalen velgen, sportstoelen, mistlampen vóór en donker getinte achterruit/zijramen achter. De meerprijs voor de vijfdeurs-modellen bedraagt 520,- euro. Overigens zijn alle driedeurs-versies van de Polo- met ingang van vandaag ook te bestellen.

Voordeel
Tijdelijk heeft de Polo Easyline uit voorraad een voordeel van 1.500 euro. Hierdoor start de prijslijst bij € 11.790 euro voor de Polo 1.2 Easyline. Deze heeft evenals alle andere Polo-modellen een groen energielabel en hij valt bij zakelijk gebruik in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. De nieuwe Polo BlueMotion die in het eerste kwartaal van 2010 leverbaar wordt, valt zelfs in de 14% bijtellingscategorie.
 
Bovenaan Onderaan