Originele Skoda dakdragers zonder sleutels gekregen

Ik heb van een kennis originele Skoda Octavia 3 combi dakdragers gekregen maar door een recente verhuizing is hij de sleutels kwijt geraakt.

Op het slot staat de 'code' 022, heeft iemand hier een idee hoe ik aan een vervangend sleuteltje kom? Als ik zoek op het grote internet dan kom ik sleutels van Thule tegen maar ik weet niet of deze dakdragers van Skoda ook van Thule zijn.

Als bijlage een foto van het slot en dakdragers.
 

Bijlagen

  • IMG_20210211_123905.jpg
    IMG_20210211_123905.jpg
    1,4 MB · Weergaven: 87

Canon-Eye

Forumguru
Het slotje lijkt wel verdacht veel op een Thule-slot, ook voor wat betreft het lettertype van het nummer.
Ik zou het eropmwagen, zó'n grote buil zul je je er niet aan vallen...
 

Tees

Donateur
De originele Skoda-dakdragers van de F1c en O2c waren van Hapro, weet niet of dat bij de O3 ook zo is, maar anders kan je daar ook nog even informeren.
 

Japanese Power

Donateur
Het zijn in elk geval niet de huidige sluitingen van de standaard Skoda dragers.
Deze komen idd. heel erg overeen met de 2 sets Thule dakdragers die ik heb gehad.
 

EdK

Forumguru
Als orgineel Skoda is dan zou ik toch eens naar de Skoda dealer rijden en kijken of zij dit hebben en kunnen leveren.....
 

Cordoba

Forumguru
Skoda (of waarschijnlijk Pon) zullen die dingen niet zelf maken, en waarschijnlijk ergens inkopen bij een specialist zoals Thule. Als je kennis nog wel iets van een aankoopbon/aankoopbewijs heeft, kán dat helpen om iets makkelijker een nieuwe sleutel aan te schaffen. (Krijgt een medewerker van Thule/Skoda-dealer minder snel het idee dat je een paar straten verderop een auto met dragers hebt zien staan, en deze wil 'lenen'.)
 
Bijna een jaar na mijn eerste vraag kom ik nu zelf met het antwoord, wel zo handig voor de volgende die zijn sleuteltjes kwijt is.

Ik heb 3 Skoda dealers in de buurt gevraagd of ze mij nieuwe sleuteltjes konden leveren voor deze originele Skoda dakdragers. Eerst melden ze dat ze dat alleen doen als ik ook de dakdragers meeneem.
Kom ik met de dakdragers aanzetten dan kunnen ze of helemaal niks voor mij betekenen of alleen de slotjes voor mij uitboren en nieuwe slotjes met sleutels leveren tegen onbekende kosten of een complete nieuw set dakdragers adviseren :facepalm:.

Uiteindelijk een demontage poging gedaan van de dakdragers en daarop de volgende product-codes gevonden:
Skoda : M040007A
SEAT: M040031A

Daarmee kwam ik op het grote boze internet iets verder en kwam ik een de Duitse site tegen waar iemand ze ook gebruikte op een Yeti en daarvoor vervangende sleutels had besteld van....... THULE.
Dat kan ik ook dus gisteren besteld bij Topspace maar dan via Bol.com omdat het veel goedkoper was en gratis verzending + retour mochten ze niet passen.

Vandaag de enveloppe met 2 sleuteltjes ontvangen en ze passen! :cheer:
 
Laatst bewerkt:

Okki

Donateur
Mooi opgelost.

Dat "demonteren" is alleen te doen als de dakdragers van de auto af zijn. Het was raar geweest als je inderdaad alleen op de code 022 sleutels had kunnen nabestellen, dan zou het systeem niets waard zijn.
 

Canon-Eye

Forumguru
Ik heb ooit een deelbare sleutelhanger gekocht. Aan de ene kant mijn autosleutel, aan de andere kant 2 Thule-sleuteltjes: eentje voor de dakdragers en eentje voor de fietsendrager. De reservesleuteltjes voor beide zijn apart opgeborgen.

Reuze handig: zo kan ik bij reparaties makkelijk alleen de autosleutel inleveren en de rest bij me houden.
20220113_autosleutelhanger-1020829.jpg
 
Mooi opgelost.

Dat "demonteren" is alleen te doen als de dakdragers van de auto af zijn. Het was raar geweest als je inderdaad alleen op de code 022 sleutels had kunnen nabestellen, dan zou het systeem niets waard zijn.

Via dat demonteren kwam ik achter de productcode van de dakdragers en kon ik gemakkelijker zoeken. Maar de code 022 staat gewoon op de buitenkant van het slotje zoals in mijn eerste post te lezen is.
Om jou woorden te gebruiken: het systeem is niets waard. Als ik code 022 zie bij een andere Skoda of SEAT met die dakdragers dan kan ik met mijn sleutel die dakdragers openen en meenemen of overzetten met dakkoffer en al op mijn auto en wegrijden.

Misschien geldt dat ook wel voor andere Thule dakdragers omdat ze N001 t/m N200 gebruiken maar dan moet je aan de buitenkant wel kunnen zien wel nummer het is.
 

Canon-Eye

Forumguru
Die nummers staan altijd op het slotje. Dus als je gewoon alle sleutels van 001 t/m 200 bij je hebt, kun je elke Thule dakkoffer of fietsdrager zo van slot halen...
 
  • Leuk
Waarderingen: Frup

Okki

Donateur
oh, ik dacht dat die product code nodig was voor het bijbestellen van sleutels.

vreemd dan, maar ja.....welke beroepsdief gaat nou investeren in 200 sleutels?
 

Canon-Eye

Forumguru
Ik weet niet of er beroepsdakkoffer/fietsdragerdieven rondlopen.
Voor de gelegenheidsdief is het hopelijk net effe teveel moeite.

Mijn fietsdrager heeft niet alleen een slotje op de trekhaakvergrendeling, maar ook op beide framegreepdraaiknoppen. Dit, in combinatie met het kettingslot van de achterste fiets plus de ontbrekende accu's en fietscomputers, maakt het redelijk onaantrekkelijk om effe snel de fietsen weg te snaaien.
 

Okki

Donateur
...kunnen ze beter heel je auto meenemen met alles erop en aan, hebben ze maar 1 sleutel nodig...

:(
 

Cordoba

Forumguru
oh, ik dacht dat die product code nodig was voor het bijbestellen van sleutels.

vreemd dan, maar ja.....welke beroepsdief gaat nou investeren in 200 sleutels?

Een onnozele dief? Ik durf te wedden dat er ook lopers in omloop zijn, waarmee je op zijn minst een hele serie sleutels kunt vervangen.
 

MacRembrandt

Forumguru
Ik heb het in de praktijk: ik heb in totaal 4 Thule Prorides op het dak, op Thule dakdragers.
Alles tweedehands gekocht, in meerdere kopen.
En op de hele set heb ik 4 sleuteltjes nodig. :pieker:
Twee onderdelen hebben exact hetzelfde sleuteltje. Puur “toeval”.

Wat trouwens wel snel gejat wordt zijn die rubberen velgbeschermers. De Prorides zitten volcontinue op de auto, maar die bandjes heb ik er wel even afgehaald.
 
Bovenaan Onderaan