Optiecodes Octavia 3 waar vinden

Ik heb zonet een 2020 Octavia 3 combi gekocht.
Bij mij Superb had ik in het serviceplan boekje een lijst met optiecodes (3 karakters).
Bij mijn Octavia heb ik enkel een instructieboekje waar dit niet instaat.
Geen serviceboekje meer.

Waar kan ik deze lijst vinden zonder te gaan bedelen bij de dealer?

Zelfde vraag voor de servicehistoriek (skoda dealer - Belgie)?
 

HarrieSkoda

Forumguru
Hi, dan heb je een fraaie, één van de laatste O3 serie, op de kop getikt, mooi!

Wat je zegt, daar kan ik me wel in vinden bij mijn aangekochte 2019 O3 vRS245. Wel een boekje, maar totaal geen sticker met opties erin, óók niet in de kofferruimte onder de mat.

Jij noemt het bedelen bij de dealer, maar dit is de normaalste zaak van de wereld dat ze je deze documenten verschaffen, alsmede de service historie. Natuurlijk moet je wel kunnen aantonen dat jij de eigenaar van de wagen bent.

Wat houdt je zo tegen om naar de dealer te gaan?
 
Ben bij de dealer geweest voor ik hem kocht, aftersales was niet echt behulpzaam (of niet handig met de computer) ...
Wilden ook niets op papier geven, was idd niet de eigenaar toen.

Dacht dat er misschien een software is waar ik dit zelf kan zien, of een geheim plaatsje voor de sticker in de wagen.
Dealer zal voor later zijn.
 

Cordoba

Forumguru
Die optiestickers zijn een jaar of 5 terug afgeschaft voor de VAG-groep, en de serviceboekjes al langer. De serviceboekjes zijn vervangen door een digitaal systeem, waar in elk geval in Europa door alle garages (ook niet-dealers) het onderhoud in genoteerd kan worden. Iedere garage kan volgens mij het in dat systeem genoteerde onderhoud opvragen, en bij een onderhoudsbeurt krijg ik altijd een print mee waarop is te zien dat het onderhoud in het systeem is genoteerd.
 

Roeland80

Forumguru
Ik had ook geen onderhoudshistorie bij de auto via via wel aan kunnen komen. De auto was in onderhoud geweest bij een officiële vw dealer maar daar kon mijn dealer niet bij…. Toen in de oorspronkelijke vw dealer vroeg of ik de onderhoudshistorie van de auto mocht inzien was het antwoord nee dat is privé…. Gelukkig via dit forum de oude eigenaar van de auto gevonden deze heeft mij een kopie van de onderhoudshistorie gegeven… dus zo makkelijk gaat het niet altijd…. Wel had ik een optie sticker in de kofferbak
 

Tees

Donateur
Dat idee dat een onderhoudsgeschiedenis privacygevoelig zou zijn is helaas een hardnekkige bij VAG dealers (en vast ook bij andere dealers). Van den zotte...
 

Cordoba

Forumguru
@roeland Bijzonder dat jouw dealer aangeeft dat ie niet bij de onderhoudshistorie kan, bij mijn auto konden meerdere Vagspecialisten gewoon in het Skoda-systeem (zowel om te kijken als om onderhoud te noteren) en beiden gaven ook bijvoorbeeld hetzelfde aan voor bijvoorbeeld vervangen remvloeistof.
 

EdK

Forumguru
Ja dat klopt wel dat het privé is maar dan wel van mijn wagen dus als ik niet mag inzien dan mogen zij het van hun systeem deleten !!
En als ik tweede hands koop dan zou er inderdaad wat privé gegevens op de nota's kunnen staan van de vorige eigenaar(s) maar dan heb ik wel een mooie Eding 2000 stift zwart waar ze dan mee de gegevens kunnen wissen hoor.
En ik zou ze ook nog wel het papier voor het printen willen overhandigen
Maar ik zou de discussie zeker wel met ze aan willen gaan en dan kan ik een pain aan de Ass voor ze zijn....
 

HarrieSkoda

Forumguru
Klopt, dit wordt tegenwoordig digitaal opgeslagen en ieder bedrijf kan hier toegang toe aanvragen. Dit heet DSP (Digitaal Service Plan).

Bedrijf die dit weigert is wat mij betreft verkeerd bezig en dat mag je ze ook best wel duidelijk maken!
 

Roeland80

Forumguru
@roeland Bijzonder dat jouw dealer aangeeft dat ie niet bij de onderhoudshistorie kan, bij mijn auto konden meerdere Vagspecialisten gewoon in het Skoda-systeem (zowel om te kijken als om onderhoud te noteren) en beiden gaven ook bijvoorbeeld hetzelfde aan voor bijvoorbeeld vervangen remvloeistof.
Ja vond ik ook ik had hem ook niet gekocht als ik niet de onderhoudshistorie had gekregen van een forumlid…
Dealer waar de auto in onderhoud was wilde het echt niet geven heb ook aan gegeven dat ik dat raar vond omdat ik nu de auto in bezit had en het niet zo raar is om daar de onderhoudshistorie bij te hebben….
 

ZaRoK

Senior Member
Op mijn sticker in de achterbak stond niet alles. 1 mailtje naar de dealer en ik ontving de hele lijst via mail.
 
Bovenaan Onderaan