Onderhoudsbeurt Rapid

jvd1971

Nieuw lid
Werkelijk ongelooflijk welke prijzen ze vragen bij Skoda dealer. Vorige week een offerte aangevraagd ivm tijdgebrek voor een 1.2 tsi . Grote beurt, tevens vervangen van remschijven en blokken voor, nieuwe schokbrekers voor en 2 nieuwe banden 215/40-17. Offerte van grote dealer regio Eindhoven. € 2680 !!. Ben voor de zekerheid naar buiten gelopen of ik geen Rolls Royce had.

Direct bij vaste leverancier in Duitsland alles besteld: Monroe schokbrekers, banden, alle filters van Bosch, bougie en remschijven en blokken van Brembo (geperforeerde schijven extra line met duurste remblokken. Totaal 380 euro. O ja ook nog ruitenwissers Bosch erbij besteld.

Vandaag samen even met automonteur de spulletjes erop gezet. 2 uurtjes werk. Wel een verlof dag moeten opnemen, maar toch € 2300 verdient. Misschien toch maar een omscholing gaan doen tot automonteur
 

Okki

Donateur
Hoeveel km staat er op?

Ik moet binnenkort ook een beurt. Ik neem aan dat ik dan bij jou langs kan komen?

:pieker:
 

jvd1971

Nieuw lid
Ik zal de auto voor €2500 komen ophalen. Uiteraard wordt de auto ook nog gewassen. Als deze klaar is doe ik er een strik omheen en breng hem terug

kan helaas geen dealer stempeltje zetten, maar misschien hebben ze op Aliexpress iets
 

SkodaJosh

Senior Member
Ik liet onlangs de voorarmen vervangen en klein onderhoud: €706 en dat was niet eens bij een dealer. Bij de dealer zou me hetzelfde grapje nog eens €200 meer kosten... Ze hebben er misschien een uurtje werk aan en rekenen dan 3 werkuren aan en laten je nog eens wachten ook. En zo gaat het overal bij alle dealers en garages.
 

Antera

Donateur
Niet overal :-)

Daarnaast moet het pand/personeel enz ook allemaal betaald worden en daarom kunnen de prijzen flink varieën
 

SkodaJosh

Senior Member
in België kan je nog goekoop terecht hoor bij een lokale garagist, eentje zonder receptie met 1 of 2 techniekers in de zaak. Dan krijg je je rekening op een papiertje gekrabbeld met 'uitgevoerde werken' en een stempel in je boekje.

Best wel doen met wagens die buiten garantie vallen :dankje:
 

jvd1971

Nieuw lid
Heb dus paar weken geleden 3 Skoda dealer een mail gestuurd van wat er moest gebeuren:

van Udenhout : € 2680
van Mossel : € 2370
regionale dealer de Kempen : €1500

werkelijk ongelooflijke prijsverschillen tussen de dealers. Trouwens bij van Mossel werd er eerst helemaal niet gereageerd op mijn mail. Daar 2x naar toe moeten bellen of ze een offerte konden sturen
 

EdK

Forumguru
Tsja leuke verschillen zo tussen de garage's.
Alleen zegt het mij altijd zo weinig , ik wil graag zien wat men voor dat geld doet en wat men voor materialen men in de prijs meeneemt.
En aan de hand van dat kan het uiteindelijk zijn dat een hoger bedrag toch goedkoper gaat uitvallen.
 

jvd1971

Nieuw lid
Alle Skoda dealer gebruiken verplicht originele onderdelen aan de hand van het chassis nummer. Tevens heb ik in mijn mail exact uitgelegd wat er aan de auto moest gebeuren. Een hoge bedrag gaat absoluut niet lager uitvallen, omdat daar de offerte voor gemaakt is.
 

hemi24

Forumguru
Trouwens bij van Mossel werd er eerst helemaal niet gereageerd op mijn mail. Daar 2x naar toe moeten bellen of ze een offerte konden sturen

Dat zal de volgende keer weinig anders zijn denk ik.
Geef ze ook geen ongelijk: waarom tijd steken in een “shopper” die waarschijnlijk toch niet komt?
 

ertromp

Forumguru
Beetje dealer zal toch na moeten denken ook al zou iemand maar eenmalig komen.
Zo hoog zijn de verdiensten momenteel niet in de werkplaats door de Corona omstandigheden dus iedere euro zou er eentje moeten zijn.
 

JeSko

Forumguru
Hier 160 euro klein onderhoud bij Volkswagen-Audi center te Balen België. Een VAG specialist met uitstekende reputatie, met mecaniciens die continu op bijscholing gaan, ze werken er zelfs aan de nieuwste elektrische Audi's. 160 euro, daarvoor werd zelfs mijn Superb zijn pano dak en heel de boel gereinigd en gesmeerd. Dealers zijn stealers, boeven met een licentie, altijd wegblijven.
 

Desperado

Forumguru
Zo hoog zijn de verdiensten momenteel niet in de werkplaats door de Corona omstandigheden
Als ik zie hoeveel onderdelen er bij ons dagelijks de deur uit gaan moet ik dit heel hard tegenspreken. De omzet van mijn werkgever heeft er bijna niet onder te lijden.
 

EdK

Forumguru
Wat mij laatst wel opviel bij de dealer was dat ik langsging vanwege een afgebroken gaspedaal bij de caddy.
Moest ook een 30K beurt gedaan worden waar ik dan meteen een afspraak voor wilde maken.
En toen ik bij balie stond hoorde ik ook dat er een aanpassing in brandstof systeem was.
En kon meteen dezelfde dag in één keer gedaan worden !
Normaal als ik belde voor een beurt dan had ik een wachttijd van minimaal 2 weken.
Dus lijkt er toch op dat men het een beetje rustiger heeft sinds de corona tijd.
 

ertromp

Forumguru
Als ik zie hoeveel onderdelen er bij ons dagelijks de deur uit gaan moet ik dit heel hard tegenspreken. De omzet van mijn werkgever heeft er bijna niet onder te lijden.
Door de Corona worden er flink minder km’ s gemaakt wat echt weerslag heeft op onderhoud.
Een branchevereniging als Bovag ziet het nu toch echt in de cijfers van zijn leden terug.
Ook de verkopen bij de diverse dealer bedrijven zijn toch echt aantoonbaar terug gelopen wat ook weer effect heeft op onderhoud.
Wellicht zal een niet merkdealer het in deze tijd een stuk beter doen dat geloof ik gelijk.
Juist die merkdealer zou ook voor die eenmalige bezoeker zijn nek moeten uitsteken om omzet te halen
 
Laatst bewerkt:

Desperado

Forumguru
Helemaal eens. Wij leveren inderdaad aan eigen ketens die vrijwel geen dealers bedienen.
Elke klant is er één, en ook al ben je overtuigt dat hij toch niet langs komt, je moet altijd netjes reageren. Want dat jij netjes reageert wordt ook niet vergeten.
 

Niels83

Forumguru
Ik ga al heel lang niet meer naar een dealer. Mijn auto's zijn te oud om daar bij verkoop nog veel voordeel aan te hebben. De laatste 2 zijn ook allebei naar de sloop gegaan.

Vandaag kleine beurt, spiegelglas erop laten zetten accu inbouwen (zelf gekocht) en de trekhaak stekker laten nakijken. 150 euro was ik kwijt.

En dat is bij een monteur die echt wil mee denken. Toen mijn vorige Fabia in de soep liep heeft ze uren erin gestoken om het uit te zoeken. Uiteindelijk heb ik alleen 50 euro betaald om hem thuis te laten brengen.
 
Bovenaan Onderaan