O2FL, manier om kras te verwijderen

Iemand een handige \ simpele manier om een kras van m'n Octavia te verwijderen..?

Ik denk dat het een fietsend kind is geweest waar er hier in de straat erg veel van zijn.

fototje... ja, ja ik weet het ik moet hem wassen... :tongue:
krasrechtervoorzijde2re.jpg


Er zitten 2 krassen de opvallendste zit op de koplamp sproeier afdekking en de 2de zit er net iets naast op de bumper zelf.
 

Sand3r

Senior Member
Lekker laten voor wat het is.
Klein krasje, het zal de laatste niet zijn.

Anders eventueel wat verf erop doen en uitpoetsen?
Polijsten zal niet gaan, aangezien de witte onderlaag zichtbaar is.

Wil je snel en simpel? Even met een zwarte marker erlangs.
Wel watervast he. ;)
 

cvegreen

Forumguru
Met polisch kan je er wel wat van weg krijgen ,maar dat zal zeker niet helemaal uit zijn . anders met een klein lakstiftje , dat je per merk en kleur kan krijgen een laagje verf erop doen , maar heel mooi is dat ook nooit vind ik . Je kan het ook steeds vragen aan bv SV , die doet dit als beroep als ik me niet vergis.
 

Constant

Erelid
Colorwax icm een stick (een soort kleurpotlood/waxstift oid meegeleverd met de colorwax) deed het heel goed om een flinke kras op mijn vorige auto te verbergen. En blijft best lang zitten.

De kras is te klein in verhouding tot de kosten van spuiten (500 Euro?) maar groot genoeg om je aan te ergeren. Er zijn een paar bedrijfjes die gespecialiseerd zijn in het netjes wegwerken van minischades tegen redelijke prijzen, maar ik heb er zelf geen ervaring mee.

Overigens heb ik regelmatig de indruk dat kinderen beter opletten dan volwassenen.
 

rcFred

Senior Member
Ik heb bij aflevering van mijn auto een pakje erbij gekregen met 2 lakflesjes erin, 1 blanke lak (denk ik, mijn Tsjechies is niet heel goed) en een flesje metallic artic green. Goed ontvetten en dan de lak erop doen met het kwastje uit het flesje na goed te hebben geschud.
Het pakje lag op de plek van het reservewiel, misschien ligt er bij jou ook wel zo`n pakje in. Ik heb er een klein plekje mee kunnen camoufleren. Wel overigens in dunne laagjes smeren, het kan nog wel eens gaan druipen.
 

Michel

Forumguru
Je zou een kunnen navragen wat het kost om de sproeierafdekking door een nieuwe te vervangen. Volgens mij zou die los verkrijgbaar moeten zijn.

Ik heb laatst een diepere kras in de voorbumper (er was in feite gewoon een stuk uit) laten repareren door Colorworks Autoservices (http://www.nl.colorworks.de/). De prijs was in mijn geval niet mals (€ 148,-), doordat er nog het één en ander aan geboetseerd moest worden, maar ze hebben wel prima werk geleverd.
 

Huyzen

Lid
Je zou een kunnen navragen wat het kost om de sproeierafdekking door een nieuwe te vervangen. Volgens mij zou die los verkrijgbaar moeten zijn.

Klopt inderdaad, ik was er laatst eentje kwijt en heb een nieuwe besteld. Deze moet dan nog wel in de juiste kleur worden gespoten, totaal was ik een paar tientjes kwijt denk ik. Overigens moet je bij het bestellen dan wel opletten dat ze de goede bestellen, links en rechts is verschillend. Dat ging bij mij eerst nog verkeerd namelijk...
 
Hmm., ik zal morgen een kijken bij de locale auto styling zaak die heeft vast wel iets hiervoor en zo niet dan haal ik inderdaad wel zo'n nieuwe afdek kapje ik vind het namelijk enorm opvallen en kan me dus vreselijk ergeren aan dit soort dingen, niet dat ik boos ben op het kind wat dit gedaan heeft.

iig bedankt voor de tips ik ga morgen in ieder geval op zoek naar een oplossing.
 

Steve

Senior Member
Mocht je eens in de buurt van Huissen komen wil ik er wel even naar kijken.
Kostenloos :)
 

Jee13

Forumguru
Ik weet niet of Dordrecht beetje in de buurt is voor je?
Anders wil ik er ook wel even naar kijken (en polijsten)

Doe me anders even PM
 
Nou vandaag is er niets van gekomen veel te druk met werk, morgen even naar Hoogvliet en dan naar Krimpen a\d IJssel eens kijken of ik dan wat tijd over houd.

@Jee13
Klinkt interessant, ik voor 15 minuutjes van Dordrecht af dus lukt het me morgen niet dan zou ik graag gebruik van je expertise maken, maar ik PM je dan wel even, iig bedankt alvast.
 
Bovenaan Onderaan