(Nu nog meer) naar mijn zin in de Octavia

Hallo iedereen,

Eind vorig jaar ben ik begonnen met zoeken naar een waardig opvolger voor mijn trouwe VW Golf variant 1.6 comfortline (105pk) uit 1999 met 225.000 op de klok.
Minpuntje van Golf ontstond toen dochterlief de beentjes steeds langer kreeg. Gezien mijn lengte (1.90 m) is wat ruimte bij ons geen overbodige luxe.
Na wat vergelijken tussen Passat en Octavia bleek de Octavia qua ruimte en budget prima aan te sluiten bij onze wensen. Na een speurtocht op internet trof ik bij een plaatselijke handelaar (!)een keurige O2 1.6 fsi combi uit 2006. Vanaf februari jl. rijden we zeer tevreden in onze Skoda. De lm velgen die er onder zaten zijn inmidels vervangen door Skoda Pixie velgen met iets bredere banden. De winterbanden zitten nu om de "standaard lm velg". De zeer matige VDO MS4300 met navigatie (wat een beroerde radio is dat zeg) is vervangen door een standaard Pioneertje met mosfet 4x 50watt en toen kwam er een heleboel leven in de standaard speakers:super:. Parrot CK3100 keurig in het vakje er onder. Voor de kids achterin de Privacy Shades. Allemaal kleine verbeteringen die het voor mij allemaal net wat leuker maken. Een dingetje waar ik me aan bleef storen was dat er wat weinig leven in de motor zat ondanks de 115 pk. Een beetje een slome bak van 80 naar 100 kilometer:winkie:. Afgelopen woensdag is de auto getuned waardoor met name het koppel verbeterde van 155nm naar 175nm. Nu stuift hij niet weg zoals een TDI maar zelfs mijn vrouw merkt dat het allemaal wat vlotter gaat. Kortom ik ben nu helemaal blij en zie er naar uit om lekker richting Frankrijk te rijden. Daarna nog een ritje via Zwitserland naar Italie. Ik kan niet wachten. Ik zal binnenkort mijn foto's even aanpassen want die zijn van het prille begin.
groetjes,
 

MarcoO2

Forumguru
Kijk, leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in je Skoda! Uit nieuwsgierigheid: hoe en door wie is de auto getuned?
 
Auto is getuned door Buning Tuning in Nieuw-Amsterdam.
Ik ken de eigenaar via een gezamelijke kennis. Het is geen beun de haas of zo; erg kundig.
Hij heeft de originele software uitgelezen en had daarna een uurtje nodig om de software te maken en de coderingen etc. te berekenen.
De beste man heeft in deze regio een goede naam. Met name autobedrijven huren hem in voor tunen maar ook voor softwareproblemen.
Heeft dit bedrijf naast zijn werk als ict specialist.
Heeft de wagen getuned onder voorwaarde dat als ik het niets zou vinden hij de originele setting terug zou zetten.

Heeft ook even die irritante gordelgong uitgezet, die piepte al als je aan kwam lopen. (draag wel altijd de gordel ;) )
 

MarcoO2

Forumguru
Klinkt goed! Tuning van een 1.6 hoor je niet zo vaak!

Enne, die gordelgong, ja, die moet zo snel mogelijk uit inderdaad! In mijn nieuwe auto is dat één van de eerste dingen die ik weer uit laat zetten!
 
De auto is een ex-lease en keurig onderhouden dus. Bij aankoop zo meegenomen zonder garantie ed.
Had voor de koop al bij de Skoda-dealer geinformeerd naar tarieven van onderhoud ed. Heb daar ook de beurt laten uitvoeren direct na aankoop, kan er dus 2 jaar tegen.
Ze hebben hem op verzoek even keurig nagelopen en ik was zeer tevreden over de behandeling.
Later via mail gevraagd of de velgen die ik op het oog had op marktplaats zouden passen en met name de wielbouten geen problemen zouden geven (gelezen op dit forum). In diezelfde mail vroeg ik of de gong uitgezet kon worden. Ik kreeg een keurig berichtje terug dat de gordelgong niet uitgezet kon worden..(???)
Zal officieel dus wel niet altijd de bedoeling zijn.
 
Ik heb ook gekeken naar chiptuning van mijn 1.6 FSI, maar ik vond het beoogde resultaat niet hoog genoeg voor de prijs die ze vragen (Ziptuning, ik geloof 10 pk en 20 Nm). Daarbij, merk je die 20 Nm echt? Anyway, veel plezier met je wagen.
 
Hallo Michel,

Het is geen wereld van verschil, dat ben ik met je eens maar het gaat allemaal echt wel vlotter. Met name van de 80 naar de 120 (en hoger..:grin:).
Het bevalt me prima.
 
Even een kleine update;

De vakantie zit er op en onze combi heeft zich perfect gedragen. Ritje van alles bij elkaar 2700 km.
Wat mij opviel was het gunstige verbruik. Wij hebben een rit gemaakt van een kleine 500 km, 2 kids, bepakking, mij vrouw en ondergetekende en het kreng reed 1 op 16,4.
We hadden die dag geen haast maar toch.
Nog even een plaatje voor de beleving. Hier staat hij even uit te puffen net na de top op de Simplon-pas. In Zwitserland omhoog om uiteindelijk in Italie uit te komen.
265.jpg
Kortom nog weer een stukje meer naar mijn zin....:)
 

Bijlagen

  • simplon.jpg
    simplon.jpg
    86 KB · Weergaven: 12
Bovenaan Onderaan