Nieuw Fabia Combi / Uitvoering

AiKoiN

Senior Member
Nu ben ik al tijden (6 jaar) erg tevreden met mijn F1 Combi, weinig tot geen problemen mee gehad de teller staat nu op 122dkm met een 1.4 BKY motortje erin met bouwjaar 6-6-2006.

Nu doet zich een situatie voor, daar door kunnen we een andere auto kopen.

Er zijn wel een paar "eisen" van de baas des huizes. quarts grey en de rest maakt haar niet uit.

Omdat ik zo tevreden ben met mijn oude F1 wil ik die nieuwe F3 een kans geven, de 1.2TSI (4) heeft zijn laatste tijd gehad omdat ik nu overal lees dat de 1.0TSI (3) het nieuwe rijden zal worden. Maarja de 1.0tsi is weer nieuw en kost natuurlijk nog meer.

Nu heb ik verschillende F3 Combi's gezien maar:

kan niet duidelijk de verschillen in kaart krijgen tussen de verschillen van de modellen, zoals Joy, Edition, First Edition, Ambition, Style, Drive, MC

Het valt me wel op dat deze auto's vaak allemaal van de private lease af komen of huur (autotrack, carfax). de kilometer standen bij deze auto's zijn dan vaak tussen de 15000-25000 km uit 2016 maar dan lijkt er niet heel veel van de kop af te zijn.

er staan ook enkele nieuwe voorraad modellen, helaas voor deze Brabander allemaal in het noorden van het land, maar je moet er ook wat voor over hebben

iemand suggesties wat is nu het beste kan doen ?

2de hands (2016) 16K 25dkm
2de hands (2015) 14k 30-55dkm
voorraad nieuwe (joy)18k 0KM
demo 17K 0-10dKM (style)
 
Laatst bewerkt:

Canon-Eye

Forumguru
Ik heb in het verleden wel eens een demomodel gekocht. Die zijn vaak wel aardig uitgerust en als je er gewoon de volle garantie op krijgt, zul je jezelf daar niet zo snel een buil aan vallen. Maar: echt nieuw is toch ook wel lekker...
 

Leandro

Senior Member
Huur auto zou ik niet snel nemen. Heb zelf regelmatig auto's gehuurd maar geen een zou ik terug willen kopen. Ze zien er nog als nieuw uit maar er word enorm mee gescheurd. Ook door het personeel van de verhuur bedrijven, vrienden hebben bij verschillende bedrijven gewerkt. De auto's gaan er al binnen een jaar uit waardoor ze nog geen onderhoud nodig hebben gehad etc.

Demo model, even goed naar de banden kijken etc. Ook even als je hem start naar het gemiddeld verbruik kijken, dan weet je hoe de huidige gebruiker er een beetje mee reed.

Dubbel gevoel altijd bij demo en huur modellen. Je kunt inderdaad een hele goede deal hebben maar ook een afgetrapte auto kopen. Koop alleen een auto als je er een goed gevoel bij hebt....

Succes in ieder geval.
 

AiKoiN

Senior Member
Bedankt Leandro,

dan gaat het denk ik een nieuwe Joy+ worden
is een prijs van 18k redelijk ?



Demo was helaas net voor mijn neus verkocht... dat gebeurt.
 
Laatst bewerkt:

Noord26

Forumguru
Het gaat er toch om wat er onder aan de streep bij zou moeten. Ik ga bewust wel eens bij wat duurder geprijsde auto's kijken, omdat de ervaring is dat ik dan ook meer terug krijg op de huidige als inruiler.
 

leon-cupra

Forumguru
Ik zou wachten tot er nog een demo naar jouw zin vrij komt. Demo's zijn steeds beter uitgerust, hebben opties waarvan je jaren plezier van hebt. Van zodra je een nieuwe wagen buiten rijdt, is het nieuw eraf, je betaalt meer voor minder en als er na 1 week al een krasje opstaat, zou je hoofd tegen een muur slaan van frustratie.
 

Alpha

Donateur
Ik zou mij niet laten tegenhouden om een auto uit het noorden te halen.

Ik zou ook meer voor een nieuwe voelen eerlijk gezegd.
 

AiKoiN

Senior Member
de Joy+ staat me redelijk aan, maarja als ik een "nieuwe" nieuwe ga halen zit ik met de Drive + alle opties maar wel een 1.0tsi motor... scheelt elkaar niet veel met de nieuwe acties.

alleen de 10tsi heb ik zelf twijfels over...
 

SuperBeeb

Forumguru
Heb zelf in Golf 7 1.0 (115 pk) en 1.2 105 pk) proefgereden. Ondanks de paar pk's meer vond ik de 1.2 veel lekkerder rijden. Rustiger, stiller en soepeler.
 

AiKoiN

Senior Member
laat maar hore Der Einser :)

komt mijn collega aan heeft ff geholpen;
"je kan ook gewoon bij jou om de hoek een auto scoren noordhoekautogroep" staat een paar voorraad drive's bij ook leuke opties...

dus ik alles vergeleken zojuist Joy+ vs Drive + tech

verschil:
Joy_______________Drive

DAA______________3dSound
Lichtsenor_________Navigatie
15"LMV___________16"LMV
Alcantara_________Stof
Stoelverw


keuzes... keuzes...

mijn vragen aan de specialisten hier:

DAA is dat achteraf makkelijk te activeren ?
Alcantara is dat iets ?

mijn keuze weegt nu iets meer naar de Joy, gebruik altijd google maps van mijn smartphone en meestal moet je voor updates van die mappen op je auto, maar die velgen van de Drive zijn ook weer mooi... man man..

bedankt voor jullie adviezen alvast
 
Laatst bewerkt:

Rallye

Forumguru
Wat is DAA?

Als je een Fabia met de Bolero radio scoort kun je Smartlink activeren (ondhandelingspuntje) en navigeren met maps op de radio.... Kan ook bij de Amundsen (maar daar zit al navigatie op, Smartlink voor de toekomst vast aan laten zetten).

Stoelverwarming is bij leer erg lekker, bij alacantara naar mijn mening niet echt nodig. Grotere velgen maken een auto echt af - vind ik. Maar het gaat erom wat jij vindt.

Volgens http://www.skoda.nl/modellen/fabia/uitvoeringen/drive heeft de Drive ook parkeersensoren achter en een multifunctioneel stuurwiel. Ik kan niet zien of de Joy dat ook heeft.
 

AiKoiN

Senior Member
Driver Activity Assistant :) (soort van kopje koffie in beeld als hij registreert als je niet goed stuurt en zwabbert.

In de het Joy model die ik nog kan vinden zit helaas geen Bolero, de Drive heeft dat dacht ik wel, alleen dat smartlink activeren is een goeie zal ik even over onderhandelen :tongue:

het is gewoon moeilijk en wil een goede keuze maken die later (5+ jaar) ook nog wat waard is en niet omdat ik destijds niet aan a of b heb gedacht
 

Rallye

Forumguru
OK. Volgens mij is de activering daarvan door de dealer €99,- Ik (maar wat vind jij) heb niets met dit extra. Is het voor jou belangrijk?

Je doet relatief lang met je auto. Nog nadenken over DAB?

Edit: kan dat activeren zo niet terugvinden. Misschien iemand anders?

Edit 2: in de voorraadkijker (http://voorraad.skoda.nl/Fabia Combi?hideHeader=0&dealerid=) zie ik alleen 55kw 1.0 motoren staan. De rest zijn 66kw 1.2's, en één met 81kw. Een 1.0 is dan wel erg minimaal......

Edit 3: Smartlink zit je nooit in de weg, en je hebt officieel slechts drie jaar gratis kaarten bij een Amundsen. Na drie jaar zou je dan terug kunnen vallen op Smartlink....
 
Laatst bewerkt:

AiKoiN

Senior Member
Rijntje73, lijkt me leuk maar ze verkopen hem als zeer veel opties, maar schrijven dan niet uit welke "extra" opties er boven op de drive zitten. (tech pakket) en dat was het zover ik de foto's kan beoordelen.
De 2de link in mijn stukje staan er splinter nieuwe met DAB+ als extra optie erbij, dat heeft deze weer niet. en 17,995 de nieuwe Joy neem ik mee voor 17500
 
Bovenaan Onderaan