New Fabia Sedan

Tijg

Actief lid
Bestaat dat merk nog?

Beetje Offtopic maar ok...

Dachtet niet. Joegoslavië bestaat ook niet meer, he?
Ze hebben Fiat 600 en 128 afleidsels (die hierboven dus) gebouwd en kwamen toen met de Yugo en veranderden toen de merknaam in Yugo. Na die naamsverandering kwam de Sana, een eigen koets over een (Ritmo??) oud ontwerp, en toen brak de pleuris uit, hetgeen het einde van Joegoslavië betekende.

Nu worden er Twingo's gebouwd in Slovenië en misschien bouwen andere merken er ook hun auto's.

Die Yugo was overigens de goedkoopste auto in de VS (is daadwerkelijk geïmporteerd en kostte in de jaren 80 iets van 3999 dollar) en had de twijfelachtige eer om als "squad car" te dienen voor Tom Hanks en Dan Aykroyd in Dragnet, nadat ze teveel auto's gesloopt hadden. :worshippy:
Quote Agent Joe Friday:
After losing the two previous vehicles we had been issued, the only car the department was willing to release to us at this point was an unmarked 1987 Yugo, a Yugoslavian import donated to the department as a test vehicle by the government of that country and reflecting the cutting edge of Serbo-Croatian technology.
 

Fabia

† In Memoriam
Wat ff surfen oplevert:


De Zastava 10 is het oude model Fiat Punto (die ook in Nederland nog een jaar geleverd wordt), maar met Zastava-logo. Het motorenaanbod blijft beperkt tot de 1.2i 8V motor uit de Fiat Panda/Punto. Zastava is nu weer met Fiat in onderhandeling, omdat men de Fiat Stilo, inclusief de productielijn wil overnemen.

Bron autoweek:

De Servische autobouwer Zastava krabbelt weer op na de oorlog. Naast de ouderwetse modellen wordt sinds kort ook de oude Fiat Punto als Zastava 10 gebouwd. Waarschijnlijk komt daar binnenkort de vorige Opel Astra bij die wordt omgedoopt tot Zastava 20.

Het Servische Zastava is in onderhandeling met General Motors over het in licentie bouwen van de Opel Astra G. Da’s de Astra van de vorige generatie. Zastava wil hem in de fabriek in Kragujevac als Zastava 20 opnieuw in productie nemen. De oude Astra wordt ook nog in Brazilië gebouwd. De beslissing is nog niet genomen omdat General Motors denkt dat een herrijzenis van de oude Astra de verkoop van het huidige model in de weg zit.
Sinds vorig jaar wordt de oude Fiat Punto al door Zastava gebouwd. Daarvan zijn vorig jaar 15.000 exemplaren gebouwd. Dat is niet genoeg, want de fabriek heeft een capaciteit van 60.000 auto’s. Er moet dus een nieuw model worden toegevoegd.
 

Bijlagen

  • Zastava%2010.jpg
    Zastava%2010.jpg
    8,3 KB · Weergaven: 16

LenK

Forumguru
Lekker off-topic allemaal

Zou het wat zijn die Zastava? Als ik de naden langs de motorkap en de bumper zie dan heb ik mijn twijfels.
zastava10_sm.jpg

Zowieso natuurlijk een achterhaald modelletje en techniek waarschijnlijk ook van 10 jaar geleden.
Er staat trouwens een ander logo op deze auto dan bij de post van Fabia.
 
Bovenaan Onderaan