Nederlandse Lotto-Jumbo Tourploeg rijdt super-Skoda

Topic in 'Skoda nieuws' gestart door Japanese Power, 11-07-2018.

 1. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  Bron: Autobahn.eu

  De Tour de France is nu een paar dagen aan de gang en de storm rond Christopher Froome begint een klein beetje te liggen. Dat geeft ons tijd om eens te kijken naar de auto's van Team LottoNL-Jumbo. De Skoda's zijn verbeterd voor de ploegleiding.

  3a543db2c3_1920_lottonl-jumbo.jpg


  Tijdens de Tour de France rijdt niet alleen de jury en de tourleiding in Skoda's, verschillende ploegen hebben ook de Tsjechische machines om hun renners te volgen. Eén daarvan is Team LottoNL-Jumbo, oftewel Lotto-Jumbo, maar zij hebben de gelegenheid aangegrepen om wat aftermarket-aanpassingen aan hun Superb te doen.

  Om wat meer veiligheid rondom de auto te creëren is de binnenspiegel uitgerust met een scherm waarop camerabeeld vanuit de achterkant van de auto wordt geprojecteerd. Zo kan de bestuurder beter zien of er rijders achter zijn auto zitten.

  Jan Boven, ploegleider -maar ook chauffeur van de Superb- heeft een enorm arsenaal aan communicatiemiddelen tot zijn beschikking. Zo heeft de auto 4G internet en om ervoor te zorgen dat er altijd verbinding is, is dat dubbel uitgevoerd. Daarnaast is er WiFI aanwezig in de auto. De communicatie met de renners gaat via radio. Vroeger (en bij andere ploegen is dat nog steeds zo) hing er aan de achteruitkijkspiegel een 'spreeksleutel'. Dat praatkastje bungelde maar een beetje in het rond en zat vaak in de weg. Daarom zijn er nu vaste microfoons en zitten er twee bedieningsknoppen achter het stuur, waarmee de ploegleider kan kiezen met welke wielrenner hij praat.

  Dankzij de internetverbindingen kunnen de leiders ook de televisiebeelden van de wedstrijd volgen via een centraal scherm in de auto. Het scherm met bijbehorende speciaal ontwikkelde software zorgt er ook voor dat de staf niet meer met papier in de weer is, wat een hoop rotzooi en onduidelijkheid scheelt.

  Een laatste slimmigheid is het op de achterbank geplaatste rek met reservewielen. De mechanieker kan daardoor snel en veilig met een nieuw wiel uitstappen als een van de renners lekgereden heeft. Aan de techniek kan het niet liggen, nu is het werk voor Steven Kruijswijk en Robert Gesink om zo goed mogelijk te scoren voor de Nederlandse formatie.

  7b2743a5a2_800_lottonl-jumbo3.jpg

  d893d4305a_800_lottonl-jumbo10.jpg

  f3aac3990d_800_lottonl-jumbo11.jpg

  90ed45e8cb_800_lottonl-jumbo1.jpg

  ed480fd840_800_lottonl-jumbo12.jpg

  47af96f567_800_lottonl-jumbo4.jpg

  1be4019c0f_800_lottonl-jumbo9.jpg
   

 2. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

 3. philippe bakker

  philippe bakker Forumguru Donateur

  Top auto daarvoor ! En welke motor zit erin ?
   
 4. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  2.0 diesel volgens de RDW.
   
 5. Hakar

  Hakar Forumguru Donateur

  Ziet er allemaal leuk uit.
  Maar euh waar is het reservewiel van de auto?
  Zie ook geen flesje om een platte band eventueel weer op te blazen.
   
 6. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  Laatst aangepast: 11-07-2018
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 7. Michel

  Michel Forumguru

  Iets zegt me dat die adaptieve cruisecontrol niet zal worden gebruikt als men tussen al die wielrenners rijdt. :pieker:
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 8. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  Misschien juist wel omdat er de afgelopen jaren regelmatig wielrenners door een pelotonswagen van de sokken zijn gereden ;)
   
 9. philippe bakker

  philippe bakker Forumguru Donateur

  Ja begeleider in de koers is echt een zottenkot
   
 10. philippe bakker

  philippe bakker Forumguru Donateur

  Meestal door moto’s
   
  Japanese Power vindt dit leuk.
 11. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Ik snap niet dat er zo weinig renners worden aangereden door de volgauto's. Als je in zo'n auto zit, kun je niet meer naar buiten kijken, vanwege alle schermen die overal geplaatst zijn....
   
 12. philippe bakker

  philippe bakker Forumguru Donateur

  Das omdat al die ploegwagens bestuurd worden door ex renners. Die lezen de koers. Terwijl motto’s zijn meestal Vd tv of Vd politie en bijna nooit ex renners
   

Deel deze pagina