Na de Octavia en de Kodiaq nu ook de Skoda Karoq Scout & Sportline

MaxN

Donateur
Niet heel verrassend als je het mij vraagt, maar straks is ook de Karoq als Scout te krijgen.

Bron: Autoweek.nl

NOG MEER OFF-ROAD-LOOK
SKODA PRESENTEERT KAROQ SCOUT
65ayg4eb9iyu.jpg

v6tyz7fb5w29.jpg


Opgehoogde, ruigere versies van stationwagens kennen we al enige decennia, maar nu gaat diezelfde trend ook met SUV's aan de haal. Omdat het altijd stoerder kan presenteert Skoda nu de Karoq Scout.

Je zou zeggen dat SUV's met hun standaard grote bodemspeling, dito wielkasten en hoge koets immuun zijn voor de ophoog- en opruigtrend waar in de loop der jaren zoveel stationwagens en hatchbacks door zijn gegrepen, maar Skoda denkt daar anders over. Eerder moest de grotere Kodiaq er al aangeloven, nu is de Karoq aan de beurt. De C-segment SUV krijgt zilverkleurige 'beschermplaten' (let op de aanhalingstekens), buitenspiegels in dezelfde kleur, speciale 18- of 19-inch wielen en de nodige Scout-badges. In het interieur valt vooral de deels bruine bekleding op.

Onderhuids verandert er niet veel, maar vierwielaandrijving is zowaar wel standaard op de Karoq Scout. De auto wordt leverbaar met de 1.5 TSI met 150 pk, die standaard is gekoppeld aan een DSG-automaat. Dieselen kan met de 2.0 TDImet evenveel vermogen of zelfs een 190 pk sterke variant van diezelfde krachtbron. De Karoq Scout is in Oktober voor het eerst te zien, op de autoshow van Parijs.
 

MaxN

Donateur
En weer een weinig verrassende toevoeging:

bron: Autoweek.nl

SPORTIEVE ASPIRATIES
SKODA KAROQ NU OOK ALS SPORTLINE
u5ky0cjb9ob2.jpg

te4yodfbovb0.jpg

4gmy8pyb1rft.jpg

Eerder deze week breidde Skoda de prijslijst van de Karoq uit met de Scout en vandaag voegt het merk de Sportline-uitvoering aan het internationale leveringsprogramma toe.

Tijdens de autosalon van Parijs stelt Skoda de Karoq Sportline in levenden lijve aan de wereld voor, een sportief ingestelde uitvoering van de compacte SUV die uitsluitend met een voor de Karoq nieuwe benzinemotor leverbaar is. Momenteel is de 150 pk sterke 1.5 TSI de krachtigste benzinemotor in de Karoq. De Sportline krijgt een 190 pk sterke 2.0 TSI, gekoppeld aan een DSG7-transmissie die zijn vermogen over alle vier de wielen verdeelt.

De Sportline-uitvoering is vanbuiten te herkennen aan zijn aangepaste en in carrosseriekleur gespoten bumperwerk. Ook de wielkastranden zijn in carrosseriekleur gespoten en op het voorscherm is het Sportline-embleem te zien. De auto staat standaard op 18-inch lichtmetaal. Zwarte dakrails en privacy glass zijn standaard. Vanbinnen monteert Skoda zwarte sportstoelen met zilverkleurige stiksels. Tevens is een met leer bekleed multifunctioneel sportstuur van de partij. De pedalen zijn uitgevoerd in aluminium. De digitale klokkenwinkel, Virtual Cockpit, is optioneel.

Informatie voor de Nederlandse markt volgt spoedig.
 

dirkie996

Forumguru
Die Karoq sportline zou eventueel over enkele jaren wel eens de opvolger van m'n RS kunnen worden.
190pk en 4-wielaandrijving, meer moet dat niet zijn:thumbsup:
 

MaxN

Donateur
Nou nog wachten op de Karoq RS en dan is dat een goede kandidaat voor ons.
Vooralsnog staan de Kodaiq Sportline, O3 Combi RS en Superb Sportline op het lijstje, maar wel graag weer beetje sportieve variant. Vooralsnog het liefst met diesel en 4x4, maar wie weet zijn er tzt geen diesels meer, of niet meer te betalen om op de weg te houden.
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

MaxN

Donateur
Karoq = 520 Liter
Octavia = 610 Liter
Dus wel groot verschil, maar metname praktisch verschil door de diepe koffer van de Octavia.
Karoq zal meer stapelen zijn.
 

fanSkoda-VW

Donateur
De Skoda Fabia Combi is 26 centimeter langer dan de normale Fabia.
En dat levert ....Inhoud bagageruimte, 530-1395 liter.
Dussuh... Karoq verliest.
Ook als de banken neergeklapt zijn?

grtsss
 

hemi24

Forumguru
Grote vraag blijft natuurlijk: wat gaat Pon doen?!?

Er zijn wel meer leuke Skoda's die Pon vervolgens besluit om niet naar Nederland te halen...
 
Bovenaan Onderaan