Mijn eerste Skoda "gezinsauto"

SteefvH

Senior Member
Hallo allemaal,


Ik zal me eerst even voorstellen omdat ik helemaal nieuw ben op dit forum.

Ik ben Stephan, 26 lentes jong, werkzaam in de Rotterdamse haven als dispatcher, samenwonend met me vriendin in het pittoreske Zwartewaal en met onze eerste kleine opkomst in januari 2014 word ons wereldje aardig compleet.

Doordat er een kleine in aantocht is hebben we besloten om gezinsauto te gaan zoeken. De eisen van de bazin waren duidelijk; station! Maar ook al moet ik "volwassen" worden moet het wel sportief blijven. Dus na een lange zoektocht van Mazda MPS, Ford Mondeo st220, VW passat, Volvo V50 en zo kan ik wel even doorgaan. Maar ik mag nu met trots zeggen dat onze nieuwe auto een Skoda Octavia Combi II RS!

Snelheid en sneller gaan zit helaas in me en ik kan niks standaard houden maar ik hou niet van het "optische" gedeelte maar liever veel pk onder de motorkap. Mijn eerste auto is daarom ook een licht gekietelde Ford Escort RS2000. Een hele leuke auto die normaal 150PK levert en toen ik klaar ermee was toch een leuke 200PK leverde. Van nokkenassen tot uitlaatsysteem en brandstofpomp waren aangepast.





Helaas door een bellende mede weggebruiker heb ik deze auto total los gereden.

Vervolgens ben ik overgestapt op Opel, het werd een Vectra GTS 2.2 DTS en daarna een Omega 2.2 benzine. Ik wil er heel kort overzijn; hele nare ervaringen mee gehad! Dus geen Opel meer voor mij.

Na de omega heb ik mijn beste aankoop gedaan qua auto's, een Nissan sunny uit 1994 en tot op heden weinig kosten aan gehad en blijft maar rijden, deze auto gebruik ik alleen om naar de maasvlakte heen en weer te rijden zou zonde zijn als ik daar een dure auto voor zou kopen. Kortom TOP auto!
Het enige wat ontbreekt aan de sunny is snelheid maar hier heb ik de oplossing gevonden in mijn grote hobby een Suzuki GSX-R1000 K4.



Mijn vriendin heeft al een langere ervaring met de VAG groep. Haar eerste keuze een Polo 1.6 uit 1998 en de ingeruild op een Polo 1.4 16V uit 2004.



En nu hebben we besloten om onze betrouwbare Polo in te ruilen voor een Skoda Octavia RS.



Zoals je kan zien op de foto hierboven onze nieuwe Skoda en onze ouwe maar trouwe rakker de Nissan.

Natuurlijk heb ik nog plannen voor onze nieuwe auto alleen zijn ze nu niet meer zo grootst als toen ik begon. Omdat mijn vorige beroep ramen tinten van auto's was, is de auto al voorzien van folie rondom. Wat ik nog wil doen is chiptuning, een groter dakspoiler en een RNS 510 inbouwen en dan ben ik wel tevreden.

Als je tips of aan- opmerkingen hebt mag je dat altijd laten weten en ik kijk uit naar een leuke tijd op dit forum!
 
Laatst bewerkt:

ertromp

Forumguru
Super intro! En weer een Skodarijder erbij in Zwartewaal want volgens mij komt @Hetzer hier ook vandaan.
Of heeft @Hetzer een verplichting ingesteld dat iedere bewoner van Zwartewaal een Skoda moet rijden :deuk:

Geweldige auto's heb je gereden en je keuze is natuurlijk perfect: goede verhouding ruimte en snelheid.
Houd ons op de hoogte van de aanpassingen die je gaat doen!
 

hpolie

Senior Member
Nou Steef, je heb wel een hele goede smaak moet ik zeggen, met zo mooie motor en tevens hele mooie Škoda en andere auto's, en hier op het forum is genoeg te lezen over tuning enz.

Vriendelijke groet, Henk
 

EdK

Forumguru
RNS 510............. weet je zeker ??
Lees eens onder columbus ( 510 ) en de voor en nadelen.
Genoeg andere opties hierin
 

SteefvH

Senior Member
Bedankt allemaal voor het verwelkomen, en tuurlijk hou ik het hier up to date.

RNS 510............. weet je zeker ??
Lees eens onder columbus ( 510 ) en de voor en nadelen.
Genoeg andere opties hierin

Bedankt ik zal me er eens verder in gaan verdiepen. Mijn bedoeling is eigenlijk om een scherm te kopen die op origineel Skoda lijkt.
 

Canon-Eye

Forumguru
Krijg je dus ook de originele problemen er bij. Maar ja, als je echt origineel wilt moet je er wat voor over hebben... :D
 

Bakkertje

Forumguru
Welkom hier en wat een mooie en uitgebreide intro. Ik gok dat we nog wat mooie verhalen voorbij gaa nzien komen over de tuning van de RS en de inbouw van een 510-achtige. :dankje:

Is je vriendin nog niet verdwaald in de octavia? Is toch net effe iets groter dan een polo :deuk:
 

SteefvH

Senior Member
Welkom hier en wat een mooie en uitgebreide intro. Ik gok dat we nog wat mooie verhalen voorbij gaa nzien komen over de tuning van de RS en de inbouw van een 510-achtige. :dankje:

Is je vriendin nog niet verdwaald in de octavia? Is toch net effe iets groter dan een polo :deuk:

Dankjewel voor je compliment, nou het is voor haar wel heel erg wennen zo'n "grote" auto en toen ze na een paar dagen eindelijk gewend was heb ik de auto geblindeerd en kon ze weer overnieuw beginnen.
 

Spector

Forumguru
van harte met de aankoop, mooie wagen... leuke ava :)

ik, ook werkzaam in de Rotterdamse haven en wonend op het mooie Voorne Putten zal een kijken of ik je kan spotten ;)
 

eriktv

Forumguru
Gefeliciteerd! Wij hebben zojuist onze Sunny (ook blueish green) op weg naar Afrika gestuurd, was ook niet kapot te krijgen. Vervanging is een Oc1 RS, foto's volgen zodra er weer iets van daglicht beschikbaar komt :)
 
Bovenaan Onderaan