Lekkende waterpomp...

jellej1988

Nieuw lid
Deze week heeft dealer een defecte waterpomp vastgesteld van mijn 1.0 TSI bij 120.000 km. Auto is 5 jaar oud. Kosten nieuwe waterpomp incl arbeid: 650 euro. Heel veel geld... Ben benieuwd of dit probleem ook bij andere 1.0 TSI bezitters is voorgekomen?
 

Kanerr

Forumguru
Ik zou bij een 5 jaar oude auto naar een specialist gaan in plaats van de dealer. VAG techniek, MP Autoworks, VAG service, JB of VVT zijn enkele welke gespecialiseerd zijn in o.a. Skoda.
 

nicknameless

Forumguru
Bij mijn 1.2 TSI Fabia van 2015 met nog geen 55K op de teller werd er ook geconstateerd dat de waterpomp "zweet". Mij werd ook verteld dat de reparatie om en na bij de 700 euro gaat kosten....

Vervangen en/of reparatie was niet direct nodig, ik moest het maar in de gaten houden. Naar mijn idee probeert de dealer je geld uit je zak te kloppen.

Laatst moest de Fab 2 nieuwe voorbanden hebben en toen 'ie op de brug stond, heb ik Samen met de banden monteur gekeken maar de onderkant was zo droog als de woestijn...!

Ik zou eerder een second opinion vragen bij een vakgarage in plaats van bij de st(d)ealer
 

Arjann

Forumguru
Aan welke kan van de motor heb je gekeken? De kant van de distributie of de andere kant? Een lekkende waterpomp begint vaak heel klein. Daarmee bedoel ik dat er dan een klein rose, vaak opgedroogd spoortje te zien is. Het is dan niet zo dat de motor nat of vochtig is.
 
Bovenaan Onderaan