Led licht yeti

Albertoo

Nieuw lid
Goedendag,

Ik ben Albert en woon in Kootwijk. Mijn oma woont bij ons in een huis met aanleunig. Zei heeft een skoda yeti 2.0 TDI Ambition 4x4. Nu het al weer wat eerder donker wordt vind ze het wel fijn om wat meer licht te hebben in verband met de vele herten en zwijnen hier in het bos. Nu leek het mij wel handig om er gewoon een paar ledlampjes in te zetten maar na een beetje onderzoek kwam ik er al snel achter dat er een canbus systeem in lijkt te zitten. Hoe dit precies werkt met betrekking tot led licht kon ik niet vinden op het forum met betrekking tot de yeti (misschien ben ik ook de zoekmachine nog niet helemaal machtig). Kan iemand mij iets meer vertellen over het canbus systeem met betrekking tot het licht en hoe ik er voor kan zorgen dat er geen storingen en lampjes ontstaan als ik alles aansluit. Bedankt alvast en ik hoor het graag.

Groeten,
Albert
 
Laatst bewerkt:

CDK

Forumguru
Mijn oma heeft een skoda yeti 4.0 TDI Ambition 4x4.

Dat is wel super vet zo’n Audi 8 pitter oliestoker in een Yeti ;)
Zal een tikfoutje zijn vermoed ik :)

Welkom Albert,

Van Hilox zijn er kwalitatief redelijk goede setjes te koop voor het type fitting wat je nodig hebt. Officieel is het niet toegestaan op de openbare weg, maar je hebt een berg meer licht. Onze Fabia is er afgelopen jaar bij de dealer gewoon mee APK goedgekeurd ;) Wat je alleen niet moet doen is Xenon of LED lampen gaan inbouwen in een reflector koplamp, dan is je lichtbeeld niet goed en is zowel hinderlijk voor je tegenliggers als APK afkeur.
 

Albertoo

Nieuw lid
Het moest inderdaad een 2.0 zijn. 4.0 zou wel gaaf zijn idd. Begrijp ik het goed en kan er een gewoon een normale led lamp in of moet er nog een speciale in die zorgt dat er geen foutmelding komt? Ik heb namelijk een goede ervaring met deze lampen:https://nl.aliexpress.com/item/32853148470.html. De lichtopbrengst is goed, het lichtbeeld is goed en ze werken al zeer lang op mijn motor (meer dan 50 000 km). ze bieden deze lampen ook aan met een systeem voor canbus maar ik weet dus niet goed welk systeem ik moet hebben en of ik uberhaubt een systeem nodig heb.
 

Captain Hook

Forumguru
@Albertoo
Er zijn meerdere zaken met halogeen-door-LED-vervangen operaties waar je rekening mee moet houden.

  • Past het fysiek wel?
  • Zaken als al dan niet geforceerde koeling? Inbouwruimte, steker problemen, plek voor stuurmodule?
  • Eventueel grotere afdekdoppen (indien er ruimte voor is)
  • Projector of reflectorkoplampen?
  • Lichtbeeld na ombouw?
  • Duurzaamheid?
  • Mogelijke storing op je radio ontvangst?
  • CANBUS check issues.
  • Mogelijke APK issues?

Enne, prijstechnisch is een setje H4/H7 halogeenlampjes nog steeds onovertroffen. Voor een paar euro koop je gewoon een setje zeer heldere halogeenlampjes.

Dus wil je al die moeite doen, en schiet je er effectief wat mee op?

zie hier voor wat ervaringen:
https://www.skodaforum.nl/forum/i/h7-led-dim-grootlicht-ombouw.35018/
https://www.skodaforum.nl/forum/i/hb4-led-mistlicht-ombouw.34644/
Vooral deze mistlampombouw naar LED heeft voor mij de meeste profijt opgeleverd. Een veel helderder lichtbeeld de bermen in. Ideaal op de donkere polderweggetjes.
https://www.skodaforum.nl/forum/i/roomster-t10-w5w-led-achterlichten.38793/

BTW: ik lees hier wel over een stoere, bad-ass oma! 'Aanleunig' (?) en dan met een 4x4 2.0 Yeti door het bos crossen? :D
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: CDK

CDK

Forumguru
Je hebt altijd ingebouwde of losse weerstanden nodig om de computer te foppen, zonder krijg je bij de canbus lampcheck een storingsmelding op je dashboard.
 
Bovenaan Onderaan