Page_Container

Lappi pakt overwinning in ERC-debuut in Skoda Fabia S2000

Topic in 'Skoda Motorsport' gestart door Hetzer, 01-10-2012.

 1. Hetzer

  Hetzer Moderator Forumbeheer Moderator

  [​IMG]

  Esapekka Lappi heeft tijdens zijn debuut voor Skoda Motorsport een uiterst sterke prestatie neer weten te zetten door de Rajd Polski, de voorlaatste wedstrijd van het Europees Rallykampioenschap, op zijn naam te schrijven. De Fins Rallykampioen heeft zijn debuut in de Fabia S2000 dus weten om te zetten in het beste resultaat mogelijk.

  Hoofd Skoda Motorsport Michal Hrabánek: “Esapekka heeft echt laten zien dat hij enorm talentvol is. Hoe hij is omgegaan met een compleet nieuw team en een compleet nieuwe rally is echt bewonderenswaardig. We hebben kunnen testen onder nieuwe omstandigheden en met een nieuw team, we zijn echt uiterst tevreden met onze deelname in Polen.

  Lappi zelf over zijn debuut: “Alles was nieuw voor ons, de auto, het team en de wedstrijd. Alles liep perfect! We willen het complete Skoda team bedanken voor deze kans en de perfecte ondersteuning tijdens de wedstrijd.”

  Lappi wist op maar liefst 10 van de 13 proeven de snelste tijd neer te zetten en heeft de gehele rally de wedstrijd gedomineerd. De Rajd Polski werd dit jaar voor de 69ste keer verreden en was daarmee de op een na oudste rally van dit Europees Kampioenschap.

  Juho Hanninen wist enige tijd geleden, met nog een aantal wedstrijden te gaan, al Europees kampioen te worden waardoor Esapekka Lappi nu de mogelijkheid kreeg om in de Skoda te stappen. De andere Skoda fabrieksrijder, Jan Kopecky, heeft het Tsjechisch Rallykampioenschap weten te winnen.

   

Deel deze pagina