Kortingen op tuning bij VAG Techniek

johnboy

Donateur
Voor degene die wel wilde maar tegen de prijs opzagen: ik zag net op Facebook dat er 30% korting op stage 1 en 20% korting op stage 1+ wordt gegeven!
056709fcb9c43c7279b091c20d8a67be.jpg
 

GJ M

Forumguru
Hebben er ook mensen hun dsg laten aanpassen door vagtechniek? En wat zijn hiervan de ervaringen? Ik weet dat TVS hier sowieso goed in is.
 

prosier

Forumguru
Niet om mensen te schoppen ofzo, maar gister bij Apec in Belgie geweest.
Stage1 en alle dsg aanpassingen gedaan. Helemaal top! Alleen wel voor de helft ! van het geld wat een JD of TVS of Vagtechniek vragen.

Geen idee waarom het zo duur in NL moet zijn... Wellicht dat iemand het mij kan uitleggen.

Bijna 190pk en 340nm op ron95 samen met een super dsg, erg tevreden voor de 1.4 :cool:
 

prosier

Forumguru
Schijnt dat de dq200 tot 400/450nm kan. Zeer goed overleg gehad en met als doel niet alles eruit te persen, maar ook op levensduur te letten.
 

dimi74

Banned
Eigenlijk wilde ik pas in het voorjaar mijn Octavia laten chippen aangezien ik nog wat andere zaken op mijn verlanglijstje had staan.
Maar deze korting kon ik niet laten liggen. Auto staat ingepland voor vrijdag 4 januari.
Benieuwd wat ze kunnen doen met mijn 1.4 TSI
 

louigi58

Senior Member
Vandaag mijn krachtkuurtje gehad bij VAGTechniek JPEG_20190116_195012_3064477481348676285.jpg 339 pk en 479 Nm :tegek:
Bleek dat mijn auto al getuned was, alleen niet zo best. Nu na de nieuwe tuning en aanpassing van de DSG bak een wereld van verschil. Eerst de auto origineel gemaakt en daarna volledig opnieuw getuned op maat.
Ik had al zo'n vermoeden dat hij niet origineel was en met name het inhouden bij 3100 toeren vondt ik wel een erg groot turbogat. Mijn vorige RS had hetzelfde probleem, kwam ik tijdens de Skoda meeting bij VAGtechniek achter.
Gelukkig heeft Erick Bastiaannet van Vagtechniek weer alles perfect weten op te lossen, zo ook nu weer.
Conclusie: ga voor een betrouwbaar bedrijf dat gespecialiseerd is in 1 merk, in dit geval VAG en altijd voor Tuning op maat, zo zie je tenminste wat je krijgt.
Hieronder eerst de grafiek voor en na.
 

prosier

Forumguru
Eigenlijk wilde ik pas in het voorjaar mijn Octavia laten chippen aangezien ik nog wat andere zaken op mijn verlanglijstje had staan.
Maar deze korting kon ik niet laten liggen. Auto staat ingepland voor vrijdag 4 januari.
Benieuwd wat ze kunnen doen met mijn 1.4 TSI
Wat ben je nu kwijt aan kosten?
 

Cordoba

Forumguru
@louigi58 Ik zat me net te verbazen over het (oude) koppelverloop tussen 3100 en 3300 rpm, maar slechte tuning verklaart inderdaad veel. Nu ben je er tussen 2200 en 3100 rpm ietsje op achteruit gegaan, maar ik denk dat zich dat ruimschoots terugbetaald aan betere rijeigenschappen (beter te doseren) en minder klappen in de aandrijflijn.
 

louigi58

Senior Member
Tussen 2200 en 3000 bewust er op achteruit gegaan om met name vliegwiel en koppeling te sparen.
Volgens Eric kan de bak vanaf 3000 rpm dat veel beter aan.
 

dimi74

Banned
@louigi58 ik heb hem stage 1 laten chippen, dus zonder rollerbank. Ontvangst bij Vagtechniek was zeer netjes. Werkplaats ziet er goed en verzorgd uit. Met de monteur voordat die gechipt werd eerst een proefrit gemaakt om te kijken of er geen onregelmatig waren
Na het chippen nogmaals een rit gemaakt, verschil is heel goed te merken. Zeker in de tussensprintjes is de auto veel feller. Rij nu zelf er 2 weken mee en ik moet zeggen dat ik er nog geen moment spijt van heb. Auto rijdt veel fijner en inhalen is een feestje.
 

louigi58

Senior Member
Mooi om te horen, mijn ervaring tot nu ook nog altijd zeer positief. Mooie enthousiaste club met passie voor hun werk.
Na de zomer hopen ze in hun nieuwe pand te trekken, misschien de moeite waard om weer eens een meeting te organiseren.
 

Stuiver

Forumguru
Ik was vandaag bij VAGtechniek, van de 6 stoelen in de wachtruimte waren er 6 bezet. Als ze niet goed waren waren er niet zoveel mensen. Ik verwacht dus dat mijn Stage1 gewoon mooie resultaten heeft.

Ik ben netjes geholpen, netjes voorgelicht. Proefrit, even wachten, proefrit.
Ik denk te merken dat er verbetering in zit, dat ie soepeler rijd, vlotter en zo, maar dat kan ook tussen de oren zitten. Dit weekend even de oren rust geven, vanaf maandag weer eens kijken....
 
Bovenaan Onderaan