KESSY - Achterdeuren openen niet.

Ligho

Lid
Ik heb net mijn Kodiaq en ik was verbaasd dat ik met het KESSY systeem de achterdeur niet kan opendoen zonder eerst de auto te ontsluiten via het voorportier. Bij mijn vorige wagen, een 8 jaar oude Mondeo, kon dit wel. Is er een manier om dit te programmeren of is die functie onmogelijk?

Ook kon ik bij mijn vorige wagen de auto sluiten door op een knopje te duwen aan het kofferdeksel. Als ik nu iets uit de koffer haal moet ik naar één van de voorportieren lopen om de auto af te sluiten wat ik wel irritant vind (en nee, ik wil de knop op de sleutel niet gebruiken). IS er een sensor aan de koffer die de auto afsluit?
 
Ik heb kessy in de O3.
Portieren openen kan uitsluitend alleen bij de voorportieren daar er in de achter portieren geen sensor zit.

Als de auto op slot is; kan ik met de afstandbediening in de broekzak gewoon de klep openen door aan de greep te trekken; de kofferbak ontgrendeld en de portieren blijven op slot, gooi ik de klep dicht dan vergrendeld deze weer. Is ook visueel zichtbaar doormiddel van een knipperlicht signaal.

Het staat vast ook beschreven in je handleiding.
 

Jooo...

Forumguru
Idd zoals hierboven beschreven kan je enkel de voorportieren openen met kessy. Op de achterportieren heb je geen sensoren.

De koffer kan je gewoon openen zonder je de afstandsbediening gebruikt. Je koffer zal dan alleen ontgrendelen, de portieren niet. Als je koffer terug dicht doet dan sluit de wagen terug af.
 

Japanese Power

Donateur
Klopt, is nooit anders geweest. Met de komende generatie Superb kun je voor het eerst bij Skoda alle portieren openen met Kessy.
 

CDK

Forumguru
Werkt niet op de achterportieren inderdaad. Je hebt wel virtual pedal neem ik aan om de achterklep met je voet te kunnen openen? Dan is het alleen noodzakelijk om de sleutel in je zak bij je te dragen.
 

Jooo...

Forumguru
Werkt niet op de achterportieren inderdaad. Je hebt wel virtual pedal neem ik aan om de achterklep met je voet te kunnen openen? Dan is het alleen noodzakelijk om de sleutel in je zak bij je te dragen.

Op de RS245 was virtual pedal niet mogelijk als optie :nono: Is natuurlijk luxe maar de keren dat ik met mijn handen vol al gedacht heb: nu zou dat toch mooi zijn. Maar ja met een elektrische kofferklep doe ik dit nu al vanop afstand als ik mijn handen vrij heb... maar de mensen kijken nogal raar op de parking van de supermarkt :pardon:
 

Japanese Power

Donateur
Met de kofferbakknop kun je de auto idd. niet afsluiten, toch even 2 meter lopen om af te sluiten of je auto afsluiten bij het uitstappen en de klep alvast openen. Voordeel van de Kodiaq is dat je als bestuurder de auto kunt vergrendelen als de rest nog aan het uitstappen is en je de klep vast kunt openen met de knop in het voorportier. Daarna de klep dicht laten gaan en weglopen. Ik heb er geen aparte vergrendeling op de klep voor nodig. Kwestie van wennen/omdenken.
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Ligho

Lid
Dan denk je een auto te hebben met alle luxe en dan kan er geen sensor in de achterdeur van af, belachelijk is dat.
 

Canon-Eye

Forumguru
belachelijk is dat
Als je de auto van voren nadert, kom je al langs de sensor. En als je er van achteren op toeloopt, dan zit de voorportierhandgreepsensor hoogstens een metertje verderop, dat is minder dan een stap extra om te overbruggen - net nog even gecheckt.
Ik zie werkelijk het "probleem" niet. :pieker:

Als je nou écht wil dat alles voor je gedaan wordt, dan kun je toch gewoon een taxi nemen? :pardon:
 

KodiaqW

Senior Member
Als je hetzelfde systeem op een VW bestelt (iig een Passat), krijg je wel gewoon sensoren op de achterste deurgrepen. Ik denk dat het dus simpelweg een manier is om de boel wat goedkoper te krijgen.
 

Tinus78

Forumguru
Betreffende de vraag over de sensor van de koffer....
Ik heb wel de indruk dat evt de sensor om met je voet de kofferbak te openen wel achteraf te installeren is. Maar dat is voor mij puur speculatie. De sensor heb ik ergens op een site gezien voor iets van €250,— ofzo.
Beetje duur vind ikzelf. Wellicht dat een VAG specialist dit aftermarket kan installeren.
Edit:
Zie nu dat ik de vraag niet helemaal heb begrepen en zie nu ook dat je een l&k uitvoering hebt.
Ja, ik snap je gedachte. Maar ook een beetje de reacties hierboven. Aan meer luxe gewend en dit loslaten is soms vervelend, maar zal wel mee te leven zijn. Toch?
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan