Kachelmotor (op alternatieve manier) vervangen

Topic in 'Fabia II' gestart door JNicolaas, 23-05-2018.

 1. JNicolaas

  JNicolaas Lid Donateur

  Van mijn Fabia II met climatronic uit 2009 is volgens de dealer de kachelmotor kapot. Vervanging kost circa EUR 800,= omdat het dashboard uit- en ingebouwd moet worden om hem te vervangen. In het forum heb ik gevonden, dat het ook op een alternatieve manier kan door achter de kastjes een deel van het dashboard weg te breken. Vlaar032 meldde, dat een garage in Bleiswijk dat zo doet.

  Zelf ben ik niet zo handig om dit te doen. Kan Vlaar032 (of iemand anders) mij opgeven welke garage dat is?

  Ik vraag mij overigens wel af of je dan meer motorgeluid hoort, het is immers dan geen afgesloten ruimte meer. Heeft iemand hier ervaringen mee?
   

 2. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Aan de naam van die garage kan ik je niet helpen, maar op je laatste vraag: het hele dashboard (en de kastjes) hebben geen open verbinding naar de motorruimte, en krijgen die op deze manier ook niet.
  Dus je hoeft niet bang te zijn voor extra geluid van de motor, of je moest de kachel/ventilatormotor bedoelen, maar ook dat zal erg meevallen.
   
 3. JNicolaas

  JNicolaas Lid Donateur

  Peter,

  Bedankt, dat is een hele geruststelling. Het is inderdaad de kachel/ventilatormotor die kapot is.

  Nu alleen de naam van de garage in Bleiswijk (of een andere garage in de randstad, die het op deze alternatieve manier doet) nog zien te achterhalen.
   
 4. JNicolaas

  JNicolaas Lid Donateur

  Omdat ik van niemand de naam van de garage in Bleiswijk, die volgens Vlaar032 de kachelmotor op alternatieve wijze heeft vervangen, heb vernomen, heb ik een belronde onder garages in Bleiswijk gehouden.

  Ik ben daarbij uitgekomen bij garage Boulogne Autoworks (niet de garage, die Vlaar032 noemde). Zij zijn erin geslaagd om de kachelmotor te vervangen zonder het gehele dashboard uit- en in te bouwen, door het deels los te maken en stukken weg te zagen.

  Omdat ik niet de kans wilde lopen om wellicht binnenkort weer dit te moeten laten doen heb ik meteen de kachelweerstand laten vervangen. Voor de hele operatie was ik EUR 450,= inclusief btw kwijt. Dus heel wat lager dan de EUR 800,= die de dealer mij offreerde.

  Wellicht is deze informatie interessant voor andere leden, die nu of wellicht in de toekomst met dit probleem te maken hebben/gaan krijgen.
   
  Hakar, Huibdos, Cordoba en 2 anderen vinden dit leuk.
 5. turboturbo

  turboturbo Forumguru

 6. JNicolaas

  JNicolaas Lid Donateur

  Graag gedaan. Misschien kunnen andere leden hun voordeel er mee doen.
   
 7. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  In het verleden zat in de regio "Marja" een garage die door 2 monteurs in hun vrije tijd gerund werd ('s avonds en in het weekend), en die waren gespecialiseerd in de Vaggroep. Als ik het goed heb zat Marja in Moerkapelle of Zevenhuizen (ZH), dus vlak bij Bleiswijk. Hun specialiteit waren klussen als cruisecontrol inbouwen.

  Verder ken ik nog Vag-carservice in Bergschenhoek (1 dorp verder dan Bleiswijk in dezelfde gemeente Lansingerland) die ook gespecialiseerd in de Vaggroep, maar weet verder weinig van dit bedrijf.

  Verder dacht ik wel eens gelezen te hebben dat er in de regio Westland-Delft ook een dealer was, waar men dit deed maar ik zou moeten gokken welke garage dat was.
   
  EdZ vindt dit leuk.
 8. EdZ

  EdZ Forumguru

  Die in Bergschenhoek kende ik nog niet, da's vlak bij mij. Dank. Misschien over een paar duizend km eens langs om de TSI schoon te laten maken. Dat doen ze ook lees ik.
   
  Cordoba vindt dit leuk.
 9. piair1982

  piair1982 Forumguru

  Bij mij is de kachelmotor ook vervangen, het dashboard hoefde er niet uit, wel iets los en aan de rechterzijde wat naar voren schuiven. Een monteur met kleine handen kan hem dan vervangen. Scheelde ook wat in de tijd en dus ook de prijs.
   
 10. JNicolaas

  JNicolaas Lid Donateur

  Bij mij is het ook ongeveer zo gegaan.
   

Deel deze pagina