Jesko's Superb (Bílý)

Topic in 'Mijn auto' gestart door JeSko, 03-11-2019.

 1. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Deze zo laten en de anderen GMP velgen wit ;) die gaan gigantisch ogen in't wit :D
   

 2. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Het verweerde chroom eens aangepakt, mooi verschil, de rood omcirkelde zone was toen nog onbehandeld, de bovenste zijde is behandeld, die vlekken ben ik dankzij Belgom zo goed als allemaal kwijt :)

  20200726_130540.jpg 20200726_123705_copy_1797x2144.jpg
   
  leon-cupra vindt dit leuk.
 3. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Je dakrailing is volgens mij geen chroom maar geborsteld alu. Een echt wondermiddel om die netjes te houden heb ik nog niet gevonden.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 4. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Ik heb wel een chromen dakrailing en pak deze aan met de poetsmachine. Werkt prima.
   
 5. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @brepus13

  Aha daarom dat deze niet zo fel blinkt als de rest van de auto, dus kortom ik ben er met een fout product over geweest en dit heeft wel wat geholpen om de vlekken eruit te krijgen, benieuwd of dit zo blijft...
   
 6. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Zit er niet zwarte lak op de dakrailing i.p.v. geborsteld aluminium?
   
 7. Chrisjemol

  Chrisjemol Senior Member

  Mijn dakrails zijn net zo btw, geborsteld aluminium.

  mijne zitten ook allerlei vlekken op (lijken wel opgedroogde druppels?) en komen steeds terug.
  Ik heb belgom chroom en belgom alu, eens kijken welke het fijnst is en die er eens over halen

  (ps ben zelf tevreden met mijn s-line 18” velgen. Hou je nog beetje wang over, de velg is ook niet superbreed dus je kan een normale band kwijt zodat hij niet zo gaat zuipen. 1:22-1:26 is nog normaal nu)
   
 8. EdK

  EdK Forumguru

  Volgens mij zijn die Alu relingen geanodiseerd en zou ik dus maar niet met een schuurmiddel overheen gaan....
  Word het echt niet beter van dan hoor !!
   
  Laatst aangepast: 26-07-2020
  brepus13 vindt dit leuk.
 9. brepus13

  brepus13 Forumguru

  mik wist niet dat er überhaupt chroom was geleverd als optie. Je kunt iig de alu railing wel poetsen maar beter gaat het er niet van worden. De vlekken komen weer terug. Had dit ook op mijn S2 en zie het nu ook weer op de O3.

  misschien heeft @Cordoba een poets tip
   
  Cordoba vindt dit leuk.
 10. Johnnyvr6

  Johnnyvr6 Forumguru

  Ik heb ze ook en het lijken wel zeep/kalk vlekken. Ben benieuwd of @Cordoba een tip heeft.
   
 11. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Op de foto niet goed te beoordelen, maar ik ga er even vanuit dat het om alu (legering) dakrails gaat, en dat de vlekken kalk betreft uit opgedroogd water (regenwater, of waswater).

  Ik denk dat ik het zou aanpakken met eerst kleien, en als dat onvoldoend helpt met een zogenaamde paintcleaner. Veel paintcleaners hebben de naam polish in zich, maar zijn het niet, dus daar hoef je geen schrik voor te hebben. Als het mijn auto zou zijn zou ik beginnen met Poorboys Professional Polish (dus geen polijstmiddel ondanks de naam, want het verwijderd geen lak, maakt deze alleen schoon tot in de porien). Als dat niet zou helpen zou ik voor Poorboys Professional Polish 2 gaan, dat is ongeveer het lichtste polijstmiddel dat ik ken, en doet dus net iets meer dan de standaardversie.
   
  Johnnyvr6 en JeSko vinden dit leuk.
 12. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Komt inderdaad van poetsen denk ik, kalk resten, jarenlang carwash heeft de auto in zijn geheel ook niet goed gedaan, zit helemaal onder de swirls en kleine beschadigingen, zonde maar ja.

  @Chrisjemol

  Klopt wel van die banden, zelf vind ik 18 inch wat te klein ogen onder de SuperB, bij uw model velgen valt het echter best mee, de velgen waarop ik de auto kocht waren ook 18 en oogde klein onder mijn S2, al kan de kleur van mijn auto daar ook voor iets tussen te zitten, de auto oogt nog groter dan ie al is in het wit, daarom de keuze voor 19, bandenmaat is bij mij 225 breed ( wat lekker smoelt achteraan ) , en 35 wanghoogte, ik moet effe wat meer oppassen bij harde korte drempels bv, dat is kruipen in eerste, maar heb het er wel voor over, voor de rest rijd de auto op deze 19 met de minieme verlaging echt snaarstrak, vooral autosnelweg is met deze setup genieten :D verbruik zal bij mij wel wat hoger liggen, maar ik zie er ook niet naar, rijd met warme motor vaak in 5de als de auto zelf aangeeft om naar 6de te gaan, lijkt me beter voor de DPF en al die troep.
   
 13. s-line

  s-line Forumguru

  Nou,het zou mij geen bal uitmaken of mijn auto nu 1:22 of 1:16 rijd, maar dan wel met een paar mooie dikke wielen eronder! BTW vond nog wel een foto tijdens mijn polijst beurt de dag voor MIVW event in 2013 volgens mij.
  Blijft vet zo hoor dat White/Black!:jaja:
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst aangepast: 26-07-2020
  CDK vindt dit leuk.
 14. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Een beetje spuiter brengt toch tegenwoordig kleur aan, zwart/wit is uit de tijd van de T-ford. ;)
   
  Tuulster, JeSko, VAG-man en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. s-line

  s-line Forumguru

  Dat was dit ook bijna...(2013)
  Ik heb nog nooit een witte T ford gezien de meeste waren volgens mij groen en zwart of beige. Bij ons in de receptie staat een groen/zwarte
   
  Cordoba vindt dit leuk.
 16. Chrisjemol

  Chrisjemol Senior Member

  Mij maakt verbruik wel degelijk wat uit, anders had ik geen 1.6tdi gehaald maar was ik in mijn dikke T5 2.5tdi blijven rijden.
  Maar vind de 16” wel erg klein standaard dus daarom naar 18” gegaan.

  @JeSko met 225 op jouw velgen steken de velgen dan niet erg veel buiten de banden?
   
 17. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @Chrisjemol

  Valt mee hoor, de banden zijn zeker niet getrokken zoals we dat hier zeggen, maar de velg komt wel wat verder dan de band, vind dat zelf erg mooi staan.

  1593936449325_copy_1070x1604.jpg
   
  CDK en s-line vinden dit leuk.
 18. Chrisjemol

  Chrisjemol Senior Member

  Valt best mee idd (vind getrokken banden erg lelijk, dus vroeg me af hoe je 225 op 19” hebt gekregen maar staat best netjes zo).
  Wil je van deze velgen af?
   
 19. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  De breedte van de band heeft niks met de diameter 19" te maken, maar hoeveel J (breedte) de velg is. Deze is ongeveer 7,5J schat ik zo in.
   
 20. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @Chrisjemol

  Ik denk het niet maar veel zal afhangen van hoe de nieuwe set oogt onder de auto, ik wil eigenlijk mijn huidige banden op de nieuwe velgen laten trekken, zien hoe dat staat en dan kan ik intussen mijn velgen die nu gemonteerd zitten donker poedercoaten. Dan twijfel ik om ze als stevige gecoate winterset te monteren, of om ze te koop te zetten. Vers gecoate velgen willen nogal eens snel en goed verkopen.

  @VAG-man

  Neen hoor de huidige velgen zijn 8.5J breed, de nieuwe ook trouwens 8.5J Et42. 8.5 J is ook de standaard maat voor de Superb in de GMP velgen lijn, die zijn allen 8.5 J.
   
  Laatst aangepast: 27-07-2020

Deel deze pagina