Hoe ouder hoe gekker

Topic in 'Mijn auto' gestart door Rosinfield, 09-04-2019.

 1. eltjo2

  eltjo2 Forumguru

  Rijdt je niet de meeste tijd in NL?
   

 2. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Vaak moet je natuurlijk wel wat afremmen voor een rotonde en zo, maar over het algemeen rem ik erg weinig en wacht ik behoorlijk lang, waarbij in de meeste gevallen blijkt dat het inderdaad zonder remmen gaat. Laatst in de bergen vond ik wel dat mijn DSG6 het bergafwaarts erg goed qua afremmen op de motor deed in S. Met als bonus de plofjes
   
 3. Fmoon

  Fmoon Forumguru

  Ja ik heb ook de DSG6, misschien dat die wat meer afremt? en doe al 80.000 km met m’n schijven en heb 75dkm met m’n blokken gedaan (en echt op waren ze niet).
   
  Rosinfield vindt dit leuk.
 4. Okki

  Okki Forumguru Donateur

  75.000 en 80.000 km

  Mijn vorige Skoda automaat had na 147.000 km nog de originele remmerij eronder zitten. Bij mn huidige ook al ruim 125.000 km
   
 5. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Ik heb beiden er meer dan 80k km onder zitten, en de voorspelling is dat ook de blokken moeiteloos de 100k km halen. Nu is het niet zo dat ik probeer het remmen zo lang mogelijk uit te stellen, tegen beter weten in. Mijn stijl is meer vroegtijdig gas los en eventueel even lichtjes bijremmen om zo te zorgen dat de auto kan blijven rollen, dat levert gemiddeld een lager brandstofverbruik en weinig remslijtage op.
   
  Rosinfield vindt dit leuk.
 6. sitechris

  sitechris Forumguru Donateur

  Je kunt met automaat ook de flippers achter het stuurwiel gebruiken om af te remmen. Werkt perfect.
   
  Fmoon vindt dit leuk.
 7. mwhite

  mwhite Forumguru

 8. JeSko

  JeSko Forumguru

  De aanzet van dat artikel is weer zo generaliserend en kortzichtig

  "Als er namelijk één merk is waarvan de klanten niet zitten te wachten op een bodykit, dan is het Dacia. Een Dacia koop je omdat het een praktisch en voordelig vervoersmiddel is."

  Waarom krijg je dan duizenden zoekresultaten van getunede Dacia's op het net of op sociale media? Er is zeker wel een groep hier voor, bij ons in het dorp reed vroeger ook een verlaagde Logan sedan rond, nog best proper ook, vele zullen zo denken ; als ik een spotgoedkope auto kan kopen, heb ik meer geld om hem naar wens te modificeren.

  Ik vind hem alvast geslaagd. Staat dikker dan welke Karoq of Kodiaq die ik ooit al heb gezien.
   
 9. Tees

  Tees Forumguru

  Doe mij deze van Prior Design dan maar:
  [​IMG]
  De SUV weer terug naar waar ie vandaan komt: een dikke 4x4 (OK, die 4WD mist waarschijnlijk nog :-))
   
  SteGo, JeSko en Rosinfield vinden dit leuk.
 10. eriktv

  eriktv Forumguru

  Ik bied hoger: 129.000 en 229.000 :)
   
  Japanese Power en Okki vinden dit leuk.
 11. Fmoon

  Fmoon Forumguru

  Bij mij begonnen de remblokken te tikken nadat ik alles had schoongemaakt. Ik had ze daarom vervangen maar ze hadden zeker nog wel langer door kunnen gaan, maar het waren de kosten niet om van het tikken af te zijn. Volgende keer iets minder goed schoon maken .
   
 12. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Ik moest vooral lachen om deze zin:
  "Vorig jaar kwamen ze al met renders om de reacties te pijlen. Het was toen nog niet duidelijk of ze de kit daadwerkelijk ging uitbrengen"
  Volgens mij hadden ze er beter pijlen op kunnen afschieten en dan peilen of er belangstelling voor is. :deuk:

  [edit]
  blijkbaar is er iemand wakker geworden...
  Nu is pijlen in peilen veranderd. ;)
   
  Laatst aangepast: 21-09-2021
  Rosinfield vindt dit leuk.
 13. TL@

  TL@ Forumguru

  Veel lager in mijn Mercedes, blokken moeten er elke 25.000km zeker uit, laatste keer lukte het zelfs niet om het uit te houden tot het volgende onderhoud (elke 25.000km), schijven zijn ook al 2 keer vervangen (ding heeft nog geen 160.000km gelopen)

  Mijn O3 RS heeft bijna 100.000km gedaan met de eerste set blokken en schijven zijn nooit vervangen (is eruit gegaan op iets meer dan 160.000km)
   
  Cordoba vindt dit leuk.
 14. JeSko

  JeSko Forumguru

  @TL@

  Geinig, ex collega zijn Benz had ook na 24.000 nieuwe blokken nodig, kost ook flink geld ook.
   
 15. Fabia 123

  Fabia 123 Forumguru

  Die blokken Benz niet zo duurzaam.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 16. TL@

  TL@ Forumguru

  Het geld maakt in mijn geval niet zoveel uit (leasewagen) maar het is gewoon lastig en hoort ook niet, zeker niet nu alles duurzamer zou moeten zijn. Ik ben niet de groenste jongen maar ik probeer wel bewust te zijn.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 17. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Zo, de rust in mijn hoofd is voorlopig weergekeerd, na de beslissing mijn zegeningen te tellen met de Polo en deze nog een tijd aan te houden. Ik kan me sommige verbaasde, verbijsterde en/of meewarige reacties heel goed voorstellen. Dergelijke gevoelens bekruipen mij dan ook achteraf als ik een en ander probeer te analyseren:
  op een gegeven moment begint het weer te kriebelen, wordt het geen tijd voor weer eens wat anders. Velen zullen dit herkennen, al zal het moment waarop zo'n proces begint, verschillen per persoon. En dat verschilt natuurlijk ook afhankelijk van je bestedingsruimte. En dan begint de zoektocht. In mijn geval binnen korte tijd leidend tot twee achtereenvolgende, nogal tegenstrijdige opties; een Up GTI en een Dacia Duster. Hoe kan dat in alle redelijkheid, kan men zich afvragen. Nou dat kan heel makkelijk, dankzij een proces waarvan ik als deskundige alles afweet, maar waarvoor ik niet minder gevoelig ben. Realiseer je je dan achteraf. Voordelen van wat je overweegt, worden benadrukt en nadelen wat minder. Voordelen van wat je denkt te gaan opgeven, zijn minder belangrijk en nadelen van wat je overweegt, zijn eigenlijk minder belangrijk. Treffend voorbeeld hiervan, is dat hetzelfde criterium, ruimte, in het geval van de Up weinig belang werd toegekend (dakkoffer is dan geen vraag maar een gegeven) , terwijl het bij de Duster juist een grote rol speelde. Ander voorbeeld: het vermogen van de GTI kun je eigenlijk nauwelijks benutten. Na de beslissing: is toch wel lekker. En zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Tot zover dit kijkje in de ziel.
   
  Kanerr, Cordoba, lsp en 5 anderen vinden dit leuk.
 18. EdK

  EdK Forumguru

  Tsja............:shutup::shutup::shutup:

  ben gelukkig nog niet zo oud als jij.....:D
   
  Japanese Power en Rosinfield vinden dit leuk.
 19. JeSko

  JeSko Forumguru

  Je lijkt wel mij joh destijds met m'n verlaging, Eibach of H&R, 3 cm of 4 cm, schroef of veren? :deuk:
   
  Rosinfield vindt dit leuk.
 20. JPs_OC2

  JPs_OC2 Forumguru Donateur

  ...only human ;););)
  Gelukkig:thumbsup::thumbsup:
   
  Rosinfield en JeSko vinden dit leuk.

Deel deze pagina