Het grote Kodiaq bestellingen en levertijden topic.

Ruben74

Nieuw lid
Net geregistreed en voorgesteld.

Besteld : 24/06
Dealer : Ames Dordrecht
Motor : 1.5 tsi dsg
Uitvoering : business edition
Verwachte levering : Oktober
Daadwerkelijk : 12 November.

Had de auto op 20 Oktober kunnen ophalen maar werd de 19e gebeld : verkeerde uitvoering geleverd. Geen business edition.

Ames heeft toen een auto die al in het land stond aangeboden. Ook de business edition / facelift, met sunset ramen, trinity velg, functie pakket en navigatie pakket.
Hier was ik blij mee omdat mijn werkgever zeer streng is met samenstellen auto (sinds dit jaar helaas) je mag een donkere kleur kiezen, en wel of geen trekhaak. Dat zijn de enige opties.

Doordat het was fout gegaan had ik dus geluk en heb ik een auto gekregen met meer en leukere opties erop.
Enige wat er niet inzit is stoelverwarming, dit is bij ons schijnbaar verplicht.
Deze wordt vrijdag ingebouwd.

In mijn geval is het dus allemaal best snel gegaan.


Ik vind dit voor jou een goede actie van Skoda. Dus je bestelt een auto, die wordt verkeerd geleverd en dan kunnen ze zomaar een nieuwe andere auto leveren? De meeste mensen hier wachten al veel langer op hun auto. Mijn auto staat al sinds maart in de bestelling.
 
Laatst bewerkt:

marang73

Forumguru
Dat Skoda het hele bestelproces niet op orde heeft is me ondertussen wel duidelijk. Toen ik eind 2016 als één van de eerste een Kodiaq bestelde moest ik al 6 maanden wachten totdat de auto werd geleverd. Volgens mij is in al die jaren een Kodiaq leveren in minder dan 6 maanden een uitzondering.

Ook Pon heeft een dikke vinger in het bestelproces en rommelt daar flink in. Als Pon/Skoda nou eens ging leveren op volgorde van bestellen dan zou het al een stuk beter/ eerlijker zijn.

Ik snap dat het gehele Corona gebeuren een uitzonderlijke situatie is maar als 2 Kodiaqs in dezelfde week worden besteld en van de één is de verwachte levering juni 2022 en van de ander februari 2023 dan is er iets goed mis met het hele bestelproces.

Al zou je online maar kunnen inzien wat de status van de bestelling is zou dat al veel emails/ telefoontjes naar de dealer schelen.
 

Krid

Lid
Toen ik ongeveer 6 jaar geleden een superb wou bestellen was er ook al stress met de leveringen en werden ook levertermijnen aangegeven van 6 maanden en meer. Toen voornamelijk ivm problemen met toeleveren van open daken. Uiteindelijk toen voor een Passat gekozen. Ongeacht Corona lijkt het er idd op dat Skoda zijn zaakjes niet goed geregeld krijgt…
 

Bakboord1

Forumguru
Hier een oud Tiguan rijder om dezelfde reden. Tiguan 2-3 maanden levertijd en Skoda toen (okt 2017) al bijna een jaar.
Uiteindelijk een voorraad auto genomen en binnen 2 weken rijden.

Maar de Kodiaq is er bij ons toch nog gekomen als 2e hands en nu erg happy mee!
 

hemi24

Donateur
Mijn Kodiaq was er een kleine 2 jaar geleden binnen 3 maanden.

Wel bewust voor een Business Edition gekozen en niet voor een Sportline, daar zat al dik 3 maanden verschil tussen…
 

Jpturtle

Forumguru
12-2016 besteld, Kodiaq bussines en extras, 3 maanden later rijden
03-2021 besteld, Kodiaq Sportline en extras, 4 maanden later rijden.

Zou het ermee te maken kunnen hebben dat ik privé koop en niet lease?
 

Huubke76

Nieuw lid
Ik heb ook privé gekocht (in België) op 26/2 en mag hem nu 1/12 gaan ophalen bij de dealer. Wel geen business model, maar clever.
Privé is dus toch niet echt sneller.
 

GervdV

Lid
17 november 2021 besteld:
Kodiaq 1.5 DSG Sportline Graphite grey met comfort- en functiepakket. ook voorruitverwarming en een trekhaak erbij besteld.
Dealer: A-Point Almere
Verwachte leverdatum: begin juni 2022
Werkelijke leverdatum: ????

.... oh ja, het Canton sound system en side assist zijn niet leverbaar op de Sportline. Balen....
 
Laatst bewerkt:
Ik vind dit voor jou een goede actie van Skoda. Dus je bestelt een auto, die wordt verkeerd geleverd en dan kunnen ze zomaar een nieuwe andere auto leveren? De meeste mensen hier wachten al veel langer op hun auto. Mijn auto staat al sinds maart in de bestelling.

Helemaal mee eens hoor. Ik vind dat ze het goed hebben opgelost.
Is ook wel vreemd dat het bij mij zo snel ging.
Heb destijds wel heel veel updates gehad, dan schoot leverdatum weer 2 maanden naar achteren, dan weer een maand naar voren.
Op een gegeven moment kreeg ik maandag een mail dat het Januari 2022 zou worden, en woensdag een mail dat ik een afspraak kon maken om de auto op te halen, best vreemd allemaal.

Snap ook niet waarom het bij de een veel sneller gaat dan bij de ander.
 
Bericht van de dealer, de auto is gearriveerd:

75D23BE4-0FF2-431F-AAD1-6FBF5C65FF33.thumb.jpeg.bae2618aaeeec548d41478bb7fba3750.jpeg


Uiteindelijk wat minder opties dan verwacht, maar hé geen hogere fiscale prijs.

Zag deze foto op het britse kodiaq forum, het enige wat we kunnen doen is blijven lachen natuurlijk ;)
 
Hallo,

Ik heb op 11-11 een nieuwe Kodiaq Sportline DSG besteld (privé) en verwachte leverdatum staat volgens de dealer op week 19-2022. Kleur zwart, 20 inch, functie pakket, verwarmbare voorruit.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

BelKodi

Senior Member
Veel wijzigingen sinds vandaag in de Belgische configurator bij de Skoda Kodiaq…
Alle instapprijzen zijn op eerste zicht een fractie goedkoper geworden, maar het scheelt maar enkele tientallen euro’s. Daarentegen zijn er bij de standaarduitrusting zaken verdwenen, zoals bvb de Side Assist in de Sportline versie, die vreemd genoeg wel nog met de Area View wel bij de L&K en de RS versie staat… wellicht een foutje.
Dus de facto alles weer beetje duurder geworden want alle opties zijn iets duurder geworden.
Meest frappante is de lak die 100 euro duurder werd.
Grondstofprijzen allicht…

In de opties zijn de Canton, Side Assist en Area View er nu ook uitgehaald. Zal wel teken zijn dat die voor lange tijd niet beschikbaar zullen zijn…
 

CharlesTucker

Forumguru
Vreemd verhaal, op de site van canton.de staat Skoda nog steeds vermeld als partner, dus die overeenkomst hebben ze kennelijk nog wel. Een beetje googelen bracht me op www.briskoda.net, waar iemand uit Dublin beweert dat er geen Canton, sunroof en elektrisch openende achterklep geleverd kon worden op z'n nieuwe Octavia vRS vanwege nieuwe emissieregels (in Maart, en in Ierland, maar misschien is dat EU regelgeving). Deze opties zouden de accu meer belasten, waardoor de motor harder zou moeten werken om de boel opgeladen te houden/kijgen, wat tot meer CO2 uitstoot zou leiden. Heel vaag, marginaal en theoretisch verhaal natuurlijk, en zolang er uberhaupt nog modellen als de Kodiaq, vRS verkocht mogen worden kompleet gestoord, maar de gezien de regelgeving die er soms vanuit Brussel op ons af komt is het misschien niet helemaal ondenkbaar dat het verhaal klopt.
 

MarkMark

Nieuw lid
Als ze dat op die manier gaan reguleren mag je zelf niet meer bepalen hoe je leeft. Niet alleen voor auto’s maar alles wat je gebruikt. Maar dat is weer een andere discussie
 

Roronoa

Actief lid
Heb nog eens gebeld met de dealer ivm mijn bestelling in juli 2021 en tot op heden nog steeds niets van informatie beschikbaar helaas. (België)
 
Bovenaan Onderaan