Het gebruik van quotes

Topic in 'Forummededelingen' gestart door Maarten, 06-10-2013.

Topicstatus:
Dit topic is gesloten voor reacties.
 1. Maarten

  Maarten Forumguru

  Beste Forumleden,

  Graag jullie aandacht voor het onnodig quoten!
  Het bespaart ons als moderators een hoop werk als jullie niet onnodig quoten.

  Wat is (onnodig) quoten?
  Quotes (citaten) zijn nuttig en handig op het forum maar het valt ons de laatste tijd in toenemende mate op dat quotes óf te lang óf niet nodig zijn. Door die overdaad wordt een onderwerp soms onoverzichtelijk en de lezer wil in een eenmaal gevonden onderwerp liefst snel zijn informatie vinden zonder stukken tekst meerdere keren te moeten lezen. Voor je op een bericht antwoord moet je je eigenlijk altijd eerst afvragen of een quote wel nodig is. Komt je reactie direct na het bericht waarop je reageert dan is citeren helemaal niet nodig, het antwoord komt immers direct onder de vraag of reactie.
  Gebruik in dat geval dus gewoon de reageer box onder het bericht.
  Gebruik de reageer knop van het bericht zelf dus alleen als het nodig is en beperk je alleen tot de noodzakelijk te quoten tekst.
  Overigens geldt dit ook voor het quoten van foto's. Gelieve deze uit de quote te verwijderen! Het quoten van afbeeldingen is in het geheel niet toegestaan.

  Wat is een goede quote?
  Een quote is liefst zo kort mogelijk, teruggebracht naar de kern van de vraag of post.
  Korte quotes maken het forum namelijk beter leesbaar en de informatie meer “to the point”. Een compleet bericht van 30 regels citeren om vervolgens één regel tekst als antwoord te plaatsen is ongewenst. Haal daarom de essentie van het bericht uit die 30 regels.

  Duidelijk?
  We hopen dat het zo wat duidelijk is geworden, dat jullie deze informatie nuttig vinden en ons forum er overzichtelijker van wordt. Voor tips en/of vragen staan we uiteraard open, stel ze gerust in de rubriek feedback of per PM en probeer e.e.a. naar hartenlust uit in de speelplaats.
   
  Japanese Power, Pollewop, piair1982 en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Tallguy

  Tallguy Forumguru

  Beste forumleden,

  Helaas...helaas....het onnodig quoten is, ondanks de vele keren dat we er aandacht aan hebben besteed, wéér uit de hand aan het lopen. Omdat er de laatste jaren genoeg aandacht is gegeven aan dit feit én er genoeg terug te vinden is in de Forummededelingen over het quoten, worden we toch maar strenger hierin.

  Dat houdt in dat als leden keer op keer onnodig quoten, ze nu een officiële waarschuwing krijgen. Dus niet meteen bij de 1e keer...nee, maar wel als het dagen/weken lang mis blijft gaan.

  Wees hierop attent. De regels zijn duidelijk.
   
  Japanese Power en Desperado vinden dit leuk.
Topicstatus:
Dit topic is gesloten voor reacties.

Deel deze pagina