Handsfree carkit met Bluetooth (welke GSM)

Naast een nieuwe auto (incl. af fabriek handsfree bluetooth carkit) ben ik ook voornemens een nieuwe GSM aan te schaffen. Nu heb ik begrepen dat het per merk of type toestel nog wel eens verschilt of je alles kunt zien op het MaxiDOT resp. het Columbus navigatiesysteem. Ik denk hierbij bv aan namen van bellers i.p.v. telefoonnummers (mits deze uiteraard in je adressenboek staan), maar ook gemiste calls etc....
Daarnaast moet het ook nog eens het perfecte toestel zijn!

Wat zijn jullie ervaringen?
Zijn er merken/modellen die niet volledig compatible zijn en ik dus beter links kan laten liggen?
 
Tja, als je ook een interface erin laat zetten om je telefoon op te laden, moet ik je teleurstellen. Ik kreeg een lijste met mogelijke telefoons (de 6120 nokia kon al niet...) en hier van waren er bij de telecomwinkel nog slechts 2 leverbaar.. heb nu een oude telefoon (nokia 6233) gekocht zodat het wel werkt!

succes, jeroen
 

Okki

Donateur
Autofabrikanten lopen zo achter en/of telefoonfabrkanten zo voor.
Bij de telefoonmogelijkheden af fabriek zie je altijd toestellen in de autofolder van "eeuwen" geleden.

Voor de meeste nieuwe Nokia's zijn wel aparte laadhouders te koop (bij bedrijven die autotelefoons in auto's installeren)
 
Nieuwe Nokia Telefoons (E- en N-serie) schijnen hier niet zondermeer mee te werken. Je hebt dan een speciaal softwareprogrammaatje nodig, waardoor het wél werkt. Echter, ontvangen-, gemiste calls e.d. schijnt ook dan nog niet te werken. Zou met het Symbios besturingssysteem van deze telefoons te maken te hebben. Een houder/oplader had ik bewust al niet besteld omdat deze over het algemeen voor al wat verouderde telefoons zijn. (Voor Bluetooth ook niet strikt noodzakelijk.)
 
Nou, ik laat op dit moment een interface inbouwen, en de "nieuwste" nokia die er op kon was de 6233....:eek: Ik heb me bij een specialist laten voorlichten en die wist te melden dat bij de VAG groep auto's alswel als bij mercedes en BMW de interface en bleutooth mogelijkheden alleen met "oude"telefoons mogelijk is. De fabrikanten hebben geen zin om mee te doen met de rage om elke maand een nieuw apparaat op de markt te zetten, en vernieuwen ze dus het systeem gemiddeld eens in de 2 jaar...

maarja het is alleen de zakelijke telefoon, mijn samsung U-600 heeft ook bleutooth en deze laad ik toch altijd thuis op.:winkie:
 

MusicMacMike

Nieuw lid
Ik heb een door de fabriek geplaatste carkit. Besteld zonder BT. Maar dit werkt echter wel. De houder was voor een 6310i en dat werkte, incl. alle 'luxe' features als telefoonboek in MaxiDot etc. De telefoon moest daarvoor in de houder geplaatst worden. Maar ik was zeer verbaasd dat mijn nieuwe Nokia N95 (nu niet echt een oud toestel te noemen) aangaf via BT een Skoda gevonden te hebben en ook nog de mijne!
De standaard kit, heeft dus ook gewoon BT, of men heeft met afleveren een foutje gemaakt in mijn voordeel...

Het toestel (N95) werkt via BT, je kan bellen en gebeld worden. MaxiDot geeft keurig aan wie je belt en door wie je gebeld wordt (zij het alleen nummers). Ook de Voice Commands werken. Dus 'Dial Name' etc. functioneert (mits je de Voice Dial nummers hebt opgeslagen in de BT kit).
Maar het adresboek in MaxiDot laden, 'Last Calls' etc. werkt NIET.

Er is overigens prima mee te werken zo. De integratie met Nexus is ook te doen.
Het zou me dus niets verbazen als meerdere, moderne BT telefoons ook gewoon werken.

(Even OT: N95, prachtig, maar die kleine toetsjes zijn een drama.)


Groet.
 

vdijk

Lid
heb nu een nokia 6210 en alles werkt perfect
maar heb ook eens tijdelijk ee N series telefoon gehad en inderdaad lukt het niet om een adressenboek te laden. Echter heeft mijn broer een HTC en hier lukt het wel om het adressenboek te laden.

waarom lukt dit bij nokia's nou niet ??
 

EdK

Forumguru
heb nu een nokia 6210 en alles werkt perfect
maar heb ook eens tijdelijk ee N series telefoon gehad en inderdaad lukt het niet om een adressenboek te laden. Echter heeft mijn broer een HTC en hier lukt het wel om het adressenboek te laden.

waarom lukt dit bij nokia's nou niet ??

Lukt het ook niet om 1 voor 1 de adressen te laden ??

met me pioneer bleutooth radio carkit lukt het me namelijk met de Samsung wel om in 1 keer adressen te laden maar met de nokia van mijn zaak niet !! maar wel weer 1 voor 1
 

bat

Lid
Veel carkits staan het de Nokia N- (en ook E-) series niet toe om automatisch het telefoonboek bij te werken. Meestal lukt het wel om alle contacten in één keer naar de carkit te brengen. Doorgaans is daarbij de methode:

- verbreek met de carkit de verbinding met de telefoon
- selecteer/markeer in de telefoon alle contacten
- kiest voor zenden met bluetooth en zend de contacten naar de carkit
- verbind de carkit weer met de telefoon

Handig is het niet, want je moet het dus handmatig doen. Ik vind het nog steeds een grote tekortkoming van Nokia, zeker omdat de 'normale' Nokia-mobieltjes doorgaans dit probleem niet hebben.

Over HTC ben ik om hele andere redenen niet tevreden, sinds ik een smartphone van ze heb, is mijn carkit helemaal van slag. Jammergenoeg is mijn andere keuze van mijn werk een Nokia E-serie toestel...
 
Bovenaan Onderaan