Genomineerden Auto van het Jaar 2012 bekend

Fabia

† In Memoriam
Genomineerden Auto van het Jaar 2012 bekend
m1eyu8jbt5hh_600.jpg


9 januari 2012 | 10:21 | Tekst: Alexander Inia
Print Mail

Er is in het afgelopen jaar weer flink wat nieuws gepresenteerd in autoland. De zeven genomineerden voor de Auto van het Jaar-verkiezing zijn nu bekend.



De genomineerden zijn de Chevrolet Volt/Opel Ampera, Citroën DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Land Rover Range Rover Evoque, Toyota Yaris en de Volkswagen Up. Halverwege februari komt de jury bij elkaar om de auto’s definitief met elkaar te vergelijken. Op 2 maart worden de laatste stembiljetten geopend op de Autosalon van Genève, om het lekken van de uitslag te voorkomen.
Mocht de Chevrolet Volt/Opel Ampera winnen, dan is het niet voor het eerst dat een auto zuiver met alternatieve aandrijflijn de verkiezing wint. In 2011 werd de volledig elektrische Nissan Leaf immers al Auto van het Jaar.

Bron: Autoweek
 

Fabia

† In Memoriam
Opel Ampera Car of the Year 2012
m1fy7u6b4gqr_600.jpg

5 maart 2012 | 15:45 | Tekst: Roland Tameling

Zojuist heeft de Car of the Year-jury in Genève de winnaar van de prestigieuze titel ‘Car of the Year 2012’ bekend gemaakt. Uiteindelijk kreeg de Opel Ampera (en dus automatisch ook de Chevrolet Volt) de meeste punten van de juryleden.

De Ampera en Volt wisten met 330 punten de rest van het deelnemersveld op gepaste afstand te houden. Andere kanshebbers waren de Volkswagen Up, Fiat Panda, Ford Focus, Citroën DS5, Range Rover Evoque en de Toyota Yaris, waarbij de Up als tweede eindigde in de lijst. De uitslag werd vandaag vanaf 15.00 uur live bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het beursgebouw in Genève. Hiermee heeft de organisatie van de Car of the Year-verkiezing een nieuwe traditie in het leven geroepen: voortaan wordt de winnaar van de verkiezing elk jaar op de maandag voorafgaand aan de Salon van Genève bekend gemaakt.
De Chevrolet en Opel volgen de Nissan Leaf op, die de titel in 2011 in de wacht sleepte. Door de winst van de Ampera/Volt blijkt opnieuw dat de organisatie van de Car of the Year-verkiezing technische innovaties hoog in het vaandel heeft staan. Vorig jaar won immers een volledig elektrische auto, terwijl dit jaar een plug-in hybride met de eer strijkt. Dat hebben we nog niet eerder gezien.
 

VEEJAY

Forumguru
Ik nomineer mijn eigen auto, had voor mij in ook de 2010 & 2011 gewonnen. Vind dit soort verkiezingen weinig toevoegen. Er is nl. niet 1 auto die aan alle verwachtingen van alle mensen voldoet.
 
Bovenaan Onderaan