Frustrerend tellerklok probleem!

Octaviaaa

Nieuw lid
Hallo allemaal, ik zal mij hierbij eerst even voorstellen. Ik ben nick en ben sinds kort in het bezit van een skoda octavia 1.6 uit 1999. Voor weinig op de kop getikt met 1 probleem, het welbekende uitvallende instrumentenpaneel..

Nu kreeg ik van de eigenaar een 2ehands instrumentenpaneel erbij als vervangend exemplaar, echter had deze ook allemaal rare kuren.

Nu heb ik opnieuw een paneel op de kop getikt (de 2e dus al) op de sloop en deze zelf ingeleerd met behulp van vagcom. Afijn alles werkend gekregen echter heeft zelfs deze ook kuren!! Deze valt soms ook uit maar als ik dan zekering 15 (instrumentpaneel, transmissie module) eruit haal springen alle meters weer omhoog?!

Ik begin dus bijna de oorzaak in de auto zelf te zoeken of ik moet gewoonweg domme pech hebben..(ik heb alle massapunten gereinigd en alle zekeringen vervangen) en tevens ook de accu.

Iemand nog tips waar ik kan zoeken?
 

octavia99

Senior Member
Zit echt in de klok vroeg of laat krijgen ze er allemaal last van.
Gewoon de klok laten herstellen en je bent van het probleem af.
 

octavia99

Senior Member
Die van mij is toen in Eindhoven hersteld voor uit mijn hoofd rond de € 130,-
je kunt er op wachten, en daarna nog een ton met de auto gereden en probleem is nooit meer terug gekomen.
 

turboturbo

Forumguru
Bijna goed, Morris van MT Automotive uit Wijk bij Duurstede.

Morris legde me uit dat er twee fabrikanten van deze generatie instrumentenpanelen zijn, VDO en een merknaam die ik alweer vergeten ben. Hij vertelde dat de VDO tellerbakken deze problemen niet hebben. In mijn O1 zit een VDO tellerbak ;)

Als je vermoed dat het probleem niet in het instrumentenpaneel zit, kan Morris dat denk ik wel voor je nameten of verder uitzoeken en/of je instrumentenpanelen die je nu hebt testen. Misschien wil hij ze zelfs wel overnemen van je ter revisie mochten ze toch niet goed zijn (ik bedenk maar even wat)

Hij is vzv ik kon zien gespecialiseerd op auto elektronica hij weet er echt veel van. Dus misschien wel de moeite waard even een afspraak te maken...
 

Antera

Donateur
Als ik lees dat alle tellers die je hebt kuren hebben dan zou ik het eens gaan zoeken in je auto. Meet voor de gein de accu spanning eens met en zonder lopende motor. Kan goed kuren zijn vanwege een afwijkende accu spanning. Of misschien slecht contactslot?
 
Bovenaan Onderaan