Elektrische achterklep problemen.

willemk

Senior Member
Hallo forumleden. Herkent iemand het fenomeen dat wanneer je de knop van de elektrische achterklep indrukt om hem te laten sluiten, er een signaal klinkt en de klep vervolgens niet dichtgaat? Vervolgens druk je de knop nog een keer (soms 2 keer) in en lukt het wel. Ik dacht eerst dat de batterij van de sleutel te leeg was, omdat ik de melding kreeg deze te laten vervangen. Nu is de batterij vervangen maar heb ik nog steeds af en toe. Ik heb overigens een Superb.

Alvast dank voor de info.

Willemk
 
Dat de klep niet dicht gaat gebeurt wel eens. Meestal zit mijn sleutel dan in een jas die ik net achterin heb gelegd. In een enkel geval heb ik de sleutel vast en houd ik die kennelijk net te dicht bij de kofferbak (waardoor de auto denkt dat de sleutel er in ligt en de kofferklep niet sluit).

Problemen heb ik nooit gehad (virtual pedal die het incidenteel niet doet daargelaten)
 

willemk

Senior Member
Hallo jongens bedankt voor de feedback. @Superb III combi ik denk dat je gelijk hebt. Als het fenomeen zich voordoet, heb ik vaak de sleutel in Mn broekzak zitten. Als ik de sleutel in Mn hand vasthoud waarmee ik de knop opnieuw indruk gaat het goed. Misschien sta ik te dicht bij de auto dat het systeem registreert dat de sleutel erin ligt. Bij de eerstvolgende bezoek bij de garage nog maar eens laten uitlezen.

@Antera heb jij als vagcom specialist dit fenomeen als eens meegemaakt?

Grt, Willemk
 

Antera

Donateur
De klep sluit als het goed is altijd ook als deze in de auto bevind maar zal de klep zich ontgrendelen elke keer dat hij dichtvalt als teken dat je sleutel in de auto ligt.

het niet dicht gaan van de klep kan meer oorzaken hebben problemen met de motor of misschien met een van de sensoren. uitlezen kan duidelijkheid geven van het probleem. Misschien moet de basis instellingen van de klep opnieuw gedaan worden.

Lastig op afstand
 

willemk

Senior Member
O ok, nou dan moet de stekker er maar eens ingestoken worden. Kijken of dat wat aan het licht brengt.
 
goedenavond #willemk , ik heb exact hetzelfde probleem met de achterklep van onze superb II combi. piept wel maar gaat niet dicht. is het probleem bij jou verholpen? en wat is er aan gedaan? groeten mario
 
Onze superb 2 combi ( FL 2014 ) greenline heb ik uit laten lezen.
Nu blijkt dat de motor van de gasdrukveer aan de rechterkant ( passagierszijde) een defect geeft.

Wie heeft enig wat het bestelnummer zou zijn voor zo'n gasdrukveer? ( elektrisch)

En zijn deze eventueel ook van de andere VAG groep merken uitwisselbaar?

Ik probeer er 1 van een sloop vandaan te krijgen gezien de achterlijke prijs voor een nieuwe:banghead:
 

Antera

Donateur
Alleen is deze van de S2 passend. Deze zijn niet goedkoop en 2de hands word een grote gok. Deze gaan vaker stuk intern ook op de nieuwe modellen.

Nummers motoren :

3T9 827 851 A tot 02-01-2011
3T9 827 851 B Vanaf 03-01-2011
 
hoi antera, bedankt voor deze info. daar kan ik verder mee op zoek.
weet je misschien of deze na installatie ook iets van ingeleverd moet worden? of is het gewoon plug/play?
 
ik heb net voor de zekerheid nog even de gasdrukveren van dichtbij bekeken. eerst dacht ik dat er geen artikelnummers op stonden. maar ik heb ze toch gevonden.
bij mij is de
rechterkant 3T0 827 852 B 01S ( UO443964 27-03-2014 ) passagierskant
linkerkant 3T0 827 851 B 01S ( UO444005 28-03-2014 ) berijderskant

dit ter info voor het facelift model 2014 super combi
 

Bakkertje

Forumguru
Even een aanvullende vraag, wellicht weet @Antera dit. Is het mogelijk om de snelheid van openen en sluiten aan te passen?
Van mij zou de klep wat vlotter open en dicht mogen gaan ...
 
De elektrische kofferklep van mijn Superb III Combi iV doet tegenwoordig een dansje als je hem wil openen of sluiten. Hij blijft maar op een neer gaan op diverse posities, gaat soms dicht en daarna weer open, en dat stopt pas als hij eens volledig dicht is en je op dat moment de auto sluit. Er komt tussendoor ook een raar piepsignaaltje door, dat ook hoorbaar is tijdens het rijden.

(Al dan niet gerelateerd, werkt de vooringestelde positie van de bestuurdersstoel ook niet meer.)
 

eriktv

Forumguru
Mijn eerste verdenking zou uitgaan naar de knop voor het sluiten in de klep. Je kunt hiermee de maximale openhoogte instellen (als je bijv. een lage garage hebt), dan geeft hij een piepje. Mijn eerste simpele poging zou het schoonmaken van de knop zijn en misschien een beetje tefspray erop. En als dat niet lukt de knop er even uit wippen en de aansluitingen checken.
 

Captain Hook

Forumguru
tefspray? Als in teflonspray?

Of dat nou een goed idee is... Voor electrische contacten zou je contactspray kunnen gebruiken. Maar isolerende glijmiddelen zijn eigenlijk niet bedoeld voor plaatsen waar juist het electrisch contact hersteld moet worden...

En als dat niet lukt de knop er even uit wippen en de aansluitingen checken.
Dat lijkt me zinvoller.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tees

Antera

Donateur
even uitlezen en anders even de klep opnieuw de begin en eindstand inleren met VCDS bv, Dit kan je probleem oplossen. Is het daarmee niet opgelost kan het een defect zijn in een van de motor over schakelaar. In principe als er een defect in de motor zit stopt hij gewoon en gaat hij niet heen en weer bewegen. Ik vind het ook een hele bijzonder storing.
 
Bovenaan Onderaan