Een compacte MPV?

Exciter

Administrator
Het ontbreekt Skoda nog aan een MPV-achtige in haar gelederen. Op de IAA autoshow in Frankfurt wordt echter een eerste voorzet in de ruimte-richting gegeven. Daar debuteert namelijk de Roomster, een bijzonder vormgegeven conceptcar die volgens Skoda de toekomstvisie op de compacte gezinsauto verbeeldt.

De naam geeft het doel al prijs: het gaat om een model dat bescheiden buitenafmetingen verenigt met een ruim interieur. Door de verhoudingen van lange wielbasis, wagenbreedte en –hoogte heeft het design team van Skoda Auto een voor de compacte klasse grote binnenruimte gecreëerd met variabele mogelijkheden.

Opvallend is het deels glazen dak, dat de ruimtebeleving aan boord verder moet vergroten. Of de auto in productie gaat, is niet bekend.
 

Bijlagen

  • 189-skoda_roomster_426_234.jpg
    189-skoda_roomster_426_234.jpg
    21,2 KB · Weergaven: 27

Roald

Nieuw lid
Dit model is al 2 jaar oud, het is nu ook niet z'n schoonheid. Het zal wel bij eeen studie blijven net als de Tudor.
 

Exciter

Administrator
Ja, dat was mij ook bekend, maar toch wou ik hem graag hier op de forum hebben staan.

Ook van mij verdient ie geen schoonheidsprijs, maar appart mag ie wel wezen.

Zal Skoda ooit nog weer een bestelbus gaan bouwen? Hebben ze altijd in de gamma gehad, maar met de scheiding tussen de twee landen is de produktie gebleven bij TAZ in Slowakije. Zal traditiegetrouw leuk zijn, als er weer een concurrentje van de Transporter en Vito achtige wagens zal komen.

Hier de laatste Skoda bestelbus, de 1203:
 

Bijlagen

  • 197-1203 (Small).jpg
    197-1203 (Small).jpg
    39,9 KB · Weergaven: 13
Bovenaan Onderaan