Dte pedalbox geinstalleerd

Topic in 'Onderdelen van derden' gestart door pieter jan, 12-01-2018.

 1. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  Daarnet een pedalbox+ geinstalleerd van DTE. Installatie was 5 minuten werk, alles ziet en voelt kwalitatief hoogstaand. Ik had er veel goeds over gehoord en ik kan dit alleen maar bevestigen. Vanaf de 3de versnelling is het verschil het grootst. Vooral in de sport+ stand krijg je een duw in de rug die ik nog nooit eerder ervaren heb in mijn RS. In eerste en tweede versnelling vind ik het wat bruut. Wel wat wennen bij manouvreren, ik zat bijna in de haag van mijn overgebuur...
   
  Schmart vindt dit leuk.

 2. Jorg Edelbloedt

  Jorg Edelbloedt Senior Member

  Uhhhh, wat is dit voor box?
   
 3. newwolf84

  newwolf84 Forumguru

  Corné de Kluijver, hemi24 en Rofffel vinden dit leuk.
 4. dirk27

  dirk27 Forumguru

  Ik kan het wel begrijpen waarom je zo'n pedalbox op je RS installeert: de RS is een hele snelle auto, maar daarom voelt deze niet altijd snel aan. De Octavia is in de basis zo op comfort gericht dat je weinig sensatie hebt, het is wel de ideale cruisen om honderden km's af te malen aan een stuk.
  Je merkt dat je RS pas snel is, als je kijkt in je achteruitkijkspiegel.

  Met zo'n pedalbox breng je terug het gevoel van snelle auto door wat nerveuzer te zijn, dan ben voel je je meer betrokken. Ik had het ook eerder op een Opel Astra, fabrieksaf, en ik vond het een leuke gadget.

  Zelf verkies ik echter comfort dat gebrek aan nervositeit vind ik ideaal: je kan een paar keer vlug op je pedaal duwen of heen en ween wikkelen aan je stuur, de Octavia blijft gewoon lekker rustig.

  Wel een vraagje: heeft de RS niet standaard zo'n pedalbox-feature?? Met drivings profiles kan je ook de reactie van het gaspedaal op sport modus zetten en dat doet eigenlijk hetzelfde..
   
 5. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  Ik had vroeger ook een astra gtc met sportknop. Moeilijk te vergelijken echter, al een tijdje geleden. Ik rijd meestal in sport of eco maar ik ervaar daar enkel verandering in het sturen en in de dsg. De pedalbox voel je gewoon aan je rechtervoet. Ik kan het vergelijken met rijden met een lege auto vs een volgeladen auto. Er zijn 3 standen (+uitstand) die je nog eens kan verminderen of vermeerderen. Ben tevreden en wilde mijn ervaring delen.
   
 6. Hamer

  Hamer Lid

  Als ik het goed begrijp doet dit apparaat hetzelfde als de optie met sportstand?
   
 7. Schmart

  Schmart Forumguru Donateur

  Ik rij ook met een DTE PedalBox Plus, en niets dan lof over het ding. Alle mogelijkheden om de gasrespons naar wens in te stellen.

  Het belangrijkste voordeel is dat de initiële vertraging in de gasrespons wordt opgeheven. Dat doet de sportstand bij mij niet.

  De Audi-gasrespons die via VCDS in te stellen maakt dat de Skôda ook wat agressiever aan het gas hangt, maar dat staat dan wel altijd aan.
   
 8. Hamer

  Hamer Lid

  Is het een vorm van tuning die geoorloofd is? Ik krijg volgende week mijn nieuwe Octavia die geleased wordt.
   
 9. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Daar hoef je niet lang over te discussiëren: Nee niet geoorloofd. Dit is nl. een modificatie aan de auto buiten de voorwaarden van Skoda
   
 10. Hamer

  Hamer Lid

  Helder, bedankt!
   
 11. Schmart

  Schmart Forumguru Donateur

  Dit meldt DTE Systems zelf op hun website:

  Moet ik overheidsinstanties na installatie van de PedalBox informeren?

  Dat is niet nodig omdat de motorprestaties niet opvoert noch een wijzing vormt aan het basisontwerp van de auto. Bovendien voldoet de PedalBox aan de richtlijn 2014/30/EU en draagt zelfs de CE en ECE markeringen.
   
 12. dirk27

  dirk27 Forumguru

  De pedalbox is inderdaad geen tuning, en gewoon legaal en wel om de volgende reden:

  - Bij een moderne standaardauto is het gaspedal elektronisch, daarop is altijd een vertraging ingebouw van een fractie van een seconde. De reden hiervan is om te voorkomen dat de auto schokkerig rijdt, dit dient dus eigenlijk als buffer tussen onze voet en de computer. Bij het indrukken van het gaspedaal wordt het signaal dus vertraagd doorgegeven aan de computer.

  - Een pedalbox zal die buffer/vertraging tussen je voet en de computer elimineren. Pedaalindrukken, zal dus onmiddelijk een signaal sturen naar de computer waardoor je motor sneller reageert.

  Je auto wordt er dus niet sneller van, het is puur gevoel.
   
 13. Schmart

  Schmart Forumguru Donateur

  Nou staat in het instructieboekje wel het volgende:

  Eveneens bestaan geen garantie-aanspraken indien het defect door een van de volgende oorzaken is ontstaan.
  [...]
  Aan of in de wagen zijn onderdelen gemonteerd waarvan het gebruik door
  ŠKODA AUTO niet is vrijgegeven [...]

  Maar Skôda heeft naar mijn weten geen lijst gepubliceerd van vrijgegeven onderdelen. Dus dit is dan juridisch glad ijs voor Skôda.
   
 14. jpweijden

  jpweijden Lid

  Maar het zorgt er dus wel voor dat je vermogen niet gematigd vrij komt op je motorblok... Maar gewoon gelijk knalt... Vraag me toch af hoe dat voor je blok is?
   
 15. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  De toeren lopen even snel of traag op, het is de “inputlag” die weg is.
   
 16. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Donateur

  Dus een oplossing voor een probleem dat er niet is, en eigenlijk al nooit was:
  Vroeger zat er een kabel of stangenstelsel tussen het gaspedaal en de gasklep (ook wel smoorklep trouwens) dus die actie was altijd al direct.
  Reden we toen allemaal "schokkerig"? Ik kan me dat niet herinneren :-) .
   
 17. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  En dan sta je met motorproblemen bij je Skoda dealer......
  Je hoeft niet lang te discussiëren hier waar de Skoda dealer als eerste over gaat mekkeren ....... Ja die pedaalbox.
  Dat is echt geen OEM onderdeel of een onderdeel wat Skoda goed gekeurd heeft of zal goedkeuren als toevoeging aan de auto. Dus legaal voor Skoda? Ik denk het niet
   
  Corné de Kluijver, hemi24 en Peter-036 vinden dit leuk.
 18. Bakboord1

  Bakboord1 Senior Member

  Dit ding haal je er binnen een minuut uit.
   
 19. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Tja en dan nog kun je zien met ODIS of VCP of VCDS dat de pedaal aansluiting los is geweest ............. nog steeds discussie
   
  Corné de Kluijver en hemi24 vinden dit leuk.
 20. Schmart

  Schmart Forumguru Donateur

  Laten we het er maar op houden dat dit iets is voor de liefhebbers die nog weten van vroeger hoe een gaspedaal hoort te reageren, en ondanks hoge leeftijd nog steeds niet zo afgestompt zijn dat ze het verschil niet merken ;)
   
  Huibdos en ertromp vinden dit leuk.

Deel deze pagina