Dimlichten automatisch/permanent aan Fabia 2

SkodaFabia2011

Nieuw lid
Is er bij iemand bekend of het door programmering of een makkelijk aanpassing mogelijk is dat de dimlichten automatisch aan staan zodra de motor loopt?
Dus dat de lichtschakelaar aan kan blijven maar de stadslichten niet branden als de motor uit is.. Of dat de schakelaar op uit staat maar alles wel brandt..
 

Cordoba

Forumguru
Ik denk dat je dit via een relais op het x-contact moet regelen. Hoewel een 2011 zou toch DRL moeten hebben?
 

SkodaFabia2011

Nieuw lid
Ja klopt ik heb dagrijlampen in m’n mistlampunits zitten.. Heb hem al zo geprogrammeerd dat m’n verlichting achter mee brandt..
Maar ik wil dus altijd m’n dimlicht voeren, zonder elke keer m’n lichtschakelaar te hoeven bedienen..
Dit hebben we ook op onze Bora namelijk en is erg handig..
 

Cordoba

Forumguru
Misschien is het mogelijk om de DRL niet via de mistlampen maar via het dimlicht te programmeren. De VCDS/VCP-specialisten zullen dat wel weten. @Antera weet jij dit zo?
 

Antera

Donateur
Zover mij bekend niet mogelijk op de F2. Deze module ondersteund geen scandinavie optie helaas. Je kan eens kijken of er een DRl contact zit op je schakelaar om dit door te lussen eventueel. Of de stekker van je schakelaar af trekken dan moet de verlichting gaan branden :-)
 

Canon-Eye

Forumguru
Maar ik wil dus altijd m’n dimlicht voeren
Dan hoef, of beter dan mag je dus nooit DRL voeren want die mag niet branden in combinatie met enige andere verlichting aan de voorzijde.

En mijn vrouw heeft ervaren dat er door agenten nog wel eens wordt opgetreden als die een auto zien rijden met dimlicht plus mistlicht terwijl daar geen atmosferische reden voor is - die combinatie valt immers nogal op (waarbij het maar de vraag is of een agent meteen het verschil ziet tussen mistlicht en DRL).
Dit terwijl de formeel ook niet toegestane combinatie van DRL met stadslicht vóór (de enige manier om de achterlichten van de F2 tegelijk met de DRL te laten branden) mij nooit enig probleem heeft opgeleverd, niet onderweg en ook niet bij de apk.
 

SkodaFabia2011

Nieuw lid
Ik hoef ook niet m’n drl tegelijk met m’n dimlichten aan..
Ik wil gewoon alleen m’n dimlichten aan (en dus stads en achterlichten en interieur verlichting)..
Ik wil niet hoeven na te denken m’n verlichting aan of uit te zetten, zoals gezegd, m’n Bora heeft het ook en vind het ideaal..
 

Cordoba

Forumguru
Ik wil niet hoeven na te denken m’n verlichting aan of uit te zetten, zoals gezegd, m’n Bora heeft het ook en vind het ideaal..

Dan is het aantal mogelijkheden beperkt: je laten rijden, of helemaal niet meer rijden. Zelfs de meest perfecte automatische verlichting laat het onder minder alledaagse omstandigheden af weten, denk aan mist, sneeuwval om maar iets te noemen: licht zat, maar weinig zicht, waardoor de automatische verlichting (met lichtsensor) dus geen juiste beslissing kan nemen. Nu zit je met altijd dimlicht in principe wettelijk goed, maar of het nu echt zo geweldig is.
 

Handige Harry

Forumguru

Canon-Eye

Forumguru
Mijn O2C uit 2007 had een stand op de verlichtingsschakelaar waarbij het xenon dimlicht met achterlichten en kentekenverlichting via het contactslot geschakeld werden: contact aan is licht aan. Tevens werkte Coming Home en Leaving Home altijd (dag en nacht dus) over het xenon dimlicht, op basis van de afstandbediening voor de centrale vergrendeling. Op slot is CH, ontgrendelen is LH. Er zat geen lichtsensor op en DRL was toen nog niet aan de orde.
Ik vermoed dat de Bora ook ongeveer van die generatie is?
 

SkodaFabia2011

Nieuw lid
Ik maak hier uit op dat het dus niet zomaar kan zoals ik wil..
Ik zal nog eens schema’s bekijken of ik wat om kan pinnen ofzo in de schakelaar, en anders naar een ali expres ding erin...
 

greenlinediesel

Senior Member
Ik heb ook een schakelaar via AliExpress. Deze kan middels een app (Android) ingesteld worden. Je kunt o.a. de gevoeligheid instellen van de sensor. Als je deze op 99% zet branden je dimlichten altijd. Mocht je het dan weer niet willen kun je met de app de lichtgevoeligheid aanpassen.
 

turboturbo

Forumguru
Als ik de beschrijving van die knop lees, gebruikt die wel sluipstroom (0,5mA Bluetooth versie en 10mA de gewone versie - gek genoeg)
 

greenlinediesel

Senior Member
Als ik de beschrijving van die knop lees, gebruikt die wel sluipstroom (0,5mA Bluetooth versie en 10mA de gewone versie - gek genoeg)
Dat klopt! Maar in dat half jaar wat ie er in zit nog nooit accu problemen gehad. Er hangt ook een dashcam 24/7 op de accu.

Dus ik verwacht dat het allemaal wel los zal lopen.

Sent from my ONEPLUS 5 using Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan