De 1.5 TSI DSG is vanaf heden te tunen blijkt uit alle mail....

De Stip

Forumguru
Hoi forumleden,

Ik heb inmiddels een 2 tal aanbiedingen per mail ontvangen, met daarin de mogelijkheden om de 1.5 TSI DSG motor te tunen. Niet echt duur en ben benieuwd naar jullie bevindingen. Onder ons zijn er een aantal die goed onderbouwd kunnen aangeven met welke tuner je het beste in zee kunt gaan qua kwaliteit en winst.

Ik kreeg van EQ Performance de aanbieding om voor €359,- het vermogen met 40pk en 70Nm omhoog te brengen.
Van ATM Chiptuning kreeg ik de aanbieding om voor €550,- (incl. vermogensrun) het vermogen met 30pk en 50Nm omhoog te brengen.

Op hun sites kun je er vast het een en ander over nalezen. Ze beloven beiden allerlei garanties en uiteraard dat ze de beste zijn....

Wat vinden jullie en zijn er inmiddels meer tuners in geslaagd om de 1.5 TSI DSG te kietelen?
 

Rosinfield

† In Memoriam
JD kan het al een tijdje via een box. De OBD tuning zal niet al te lang meer op zich laten wachten nu de ECU geflashed kan worden. Ik zou zelf altijd voor één van de bekende VAG gespecialiseerde tuners gaan (JD, VAG techniek, TVS, Hartog om de belangrijkste te noemen)
 

CDK

Forumguru
@De Stip kies voor een goede VAG tuner en niet de bovenstaande bedrijven.
Van de VAG tuners kan op dit moment alleen VAG Techniek in Nuenen en VVT in Marum jouw ECU flashen, maar het is een kwestie van dagen totdat Hartog, JD en TVS dit ook kunnen. Bij tuning is goedkoop meestal duurkoop op termijn, dus bezint eer ge begint! Een bedrijf zonder rollenbank is sowieso in de meeste gevallen een bedrijf die zelf weinig tot geen kennis heeft en alle software kant en klaar inkoopt. Voor auto’s is meestal maatwerk nodig.
 
Ik ben ook wel benieuwd wie er allemaal zijn 1.5 TSI laat tunen. Ik heb ook enkele mails gekregen van tuners met de melding dat de ECU is gekraakt.

Ik twijfel zelf tussen ( in mijn ogen de beste Belgische tuner "DVXPerformance" of VAGTechniek.
DVX biedt 185pk en 325nm aan voor 549euro.
VAGtechniek weet ik nog niet.

Ik ben wel een beetje " teleurgesteld" in de waardes. Enkele maanden geleden had ik met TVS engineering ge-emaild en verwachtte ze toen dat ze ongeveer 210-220pk en 345-360nm uit de 1.5tsi zouden halen ( mits aanpassing DSG software)....en nu blijkt het "maar" 185pk te zijn....dat is evenveel als de oudere1.4tsi
 

Rofffel

Forumguru
Het klopt idd dat het laatste type ECU inmiddels via OBD ook te chippen is. Men (lees de gerenommeerde tuners) is nu bezig met het ontwikkelen van de standaard stage 1 software..
 

De Stip

Forumguru
Ik wacht nog even af en zal ondertussen met de door @Rosinfield genoemde tuners contact opnemen en bezien wat de mogelijkheden/prijzen bij hen zijn.
 
Bovenaan Onderaan