Controlelampjes dashboard niet te vervangen?

FrankL

Nieuw lid
Hallo,

Ik heb een Škoda Fabia 1.4 16v Creation uit 2003. Gisteren heb ik deze naar de garage gebracht voor de APK keuring. Een van de punten die hieruit kwam was dat het controlelampje voor de ABS niet werkte. Dit lampje is niet los te vervangen, dus zou het complete instrumentenpaneel vervangen moeten worden. Ik heb geconstateerd dat het lampje (nu) wel werkt, dit heb ik vandaag ook laten zien bij de garage dus dit punt is niet meer aan de orde.

Ik vind het wel vreemd dat zo'n lampje niet los te vervangen is. Zo'n lampje (is toch gewoon een gloeilampje?) heeft immers niet het eeuwige leven en dan vind ik het wel raar dat het hele instrumentenpaneel vervangen moet worden. Klopt dit wel of is zo'n lampje wel gewoon te vervangen?

Bij voorbaat dank.
 

turboturbo

Forumguru
Zou me niet verbazen als dat ledjes zijn, gesoldeerd op een printplaatje.

Als het van deze halogeen lampjes zijn (hele kleine W5W wedge lampjes van 1,2 watt oid) kun je ze zelf misschien vervangen. Maar het zou me niet verbazen als die hooguit nog gebruik worden voor de verlichting van de klokken.

Ik bedoel zoiets als deze:
504730c82194a_269908n.jpg

(deze zaten in mijn scooter; als er een controle lampje het niet deed, zat er zo'n lampje onder die dan stuk gegaan was)

Je kunt denk ik beste even contact zoeken met een specialist die instrumentenpanelen kan repareren / reviseren. Zoals bijv. KMS in Apeldoorn (er zijn er wel meerdere)
 
Bovenaan Onderaan